GÜNDEM 29.11.2022 12:10:21 0

Silopili öğrenciler ata sporları ile tanıştı

Silopili öğrenciler ata sporları ile tanıştı
Haberi Sesli Oku

Silopili öğrenciler ata sporları ile tanıştı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ata sporu oyunları ile tanışan öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi.
Silopi Kaymakamlığı ve Dünya Etno Spor Konfederasyonu desteği ile şehir stadyumunda geleneksel sporlar ve oyunlar şenliği düzenlendi. 5 gün sürecek etkinlikte ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitmenlerce okçuluk, kol kapama, mas güreşi, ok savaşları, mangala, üçtaş, dokuz taş, topaç, atlı cirit ile ebru sanatı gibi farklı spor etkinlikleri verilecek. Ata sporu etkinlikleri ile ilk kez tanışan çocuklar, çim saha üzerinde kurulan platformlarda eğlenceli vakitler geçirdi.
Etkinlik hakkında konuşan oyun eğitmeni Meryem Özdemir, geleneksel kültürü aktarmak, yaşatmak, yeniden canlandırmak, geleceğe aktarmak gayesinde olduklarını ifade etti. Özdemir, 'Alanımızda geleneksel sporlarımız el sanatlarımız mevcuttur. Ata sporumuzu, at oyunumuzu ve el sanatlarımızı çocuklarımıza aktararak Şırnak’ın bütün ilçelerinde çocukların kalbine dokunmak ve onlara kültürü yaşatarak kültürü deneyimlemelerini, kültür çerçevesinde yaşamalarını ve geleceklerini kültürümüz çerçevesinde kurabilmelerini sağlamak amacındayız. Bu sayede bulunduğumuz bir ilçede en az 5 bin çocuğumuza ulaşarak köy okulları da dahil birçok çocuğumuzun kalbine dokunmaya onların ok atarak geleceklerini hedefe vurdukları gibi potaya vurmalarını ve geleceklerini bu sayede hedeflemelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.
Dicle Ortaokulu öğrencisi Rumet Bayar, daha önce Cüneyt Arkın filmlerinde gördüğü oku eline almanın sevincini yaşadığını belirterek, “Ata sporlarını oynadık. Çok sevindik. Cüneyt Arkın’ın filmlerinde izlediğimiz oku ilk kez attım. Çok sevinçliyim” dedi.
Mercan Dilara Gülpınar da, “Ata sporlarımızı öğrendik. Bu deneyimi hiç yaşamamıştık. Çok sevindik, çok mutlu olduk. Bunu düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz” cümlelerine yer verdi.
[gallery ids=',64184,64185,64186,64187']

Veysel Eroğlu Irak Özel Temsilciliği’ne atandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara Fransa’da

Kars'ta iki aracın karıştığı kazada 1 ölü, 4 yaralı

Almanya Başbakanı Merz, Polonya'da Tusk ile Görüştü

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Yükleniyor