• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Silvan'da, Gazze'deki zulmü anlatan resim sergisi açıldı
GÜNDEM
Tarih: 28.12.2024 17:34
Güncelleme: 28.12.2024 17:34
Kaynak: ILKHA
Silvan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Çocuklar Ölürken Sessiz Kalınmaz" temalı resim sergisi açıldı.

Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1. Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen Sergide, Silvan ilçesindeki farklı okullardan öğrencilerin, Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla yaptığı resimler yer aldı.

İşgalci siyonist rejime desteklerini açıklayan firmaların ürünlerini boykot etmenin öneminin anlatıldığı sergide, Filistinli çocukların ölmemesi için öğrencilere boykotun gerekliliği kavratıldı.

Gazze'yi anlatan resimler büyük ilgi gördü

Gazze'de yaşanan zulmü konu alan resimler, sergiyi ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Sergide, savaş mağduru çocuklar, bombalanan evler, acı ve gözyaşı içindeki Filistin halkını temsil eden simgeler dikkat çekti. Öğrencilerin sanatsal bakış açılarıyla hazırladıkları resimler, ziyaretçilerden tam not aldı.

Sanat yoluyla Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmeyi amaçlayan sergi, öğrencilerin hem sanatsal becerilerini sergilemesine hem de uluslararası meselelere yönelik bilinç kazanmalarına olanak tanıyan bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Konuya ilişkin konuşan Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cihan Tekin; "Biz öğrencilerimizle beraber 450 gündür Filistin'de ve Gazze'de yapılan bu zulmü dile getirmek istedik. Halkımızı bu konuda haberdar etmek istedik. Öğrencilerimizle beraber Silvan ilçemizde bulunan tüm okullarda sergi yapmayı düşündük. Silvan İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde öğrencilerimizin yapmış olduğu Gazze konulu resimlerini burada sergiledik. Niyetimiz tüm insanlarımızı boykota çağırmaya ve halkımızın yapılan bu zulme haberdar olmak için bu resim sergisini düzenledik." ifadelerini kullandı.

Duygularını dile getiren öğrencilerden Meryem İçgil, "Ben bu resmi bugün Filistin için yaptım, yapmış olduğum bu resmi sergi için buraya getirdim ki milletimiz görsün." dedi.

Bir diğer öğrenci Musabcan Güven ise, "Gazze için, Filistin için bu resmi yaptım. Halkımız ve milletimiz yapmış olduğumuz bu resim çalışmasını görsün diye." ifadelerini kullandı.

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Sorumlusu ve Silvan İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanı Abdulkadir Tekdal, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ÇEDES kapsamında proje üretiyoruz. Bugün de Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisemizle beraber Filistin ve Gazze'deki zulme duyarlılık kapsamında dikkat çekmek için bugün resim sergisi yaptık. Hayırlara vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum." (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti