GÜNDEM 28.12.2024 17:34:09 0

Silvan'da, Gazze'deki zulmü anlatan resim sergisi açıldı

Silvan
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Çocuklar Ölürken Sessiz Kalınmaz" temalı resim sergisi açıldı.

Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1. Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen Sergide, Silvan ilçesindeki farklı okullardan öğrencilerin, Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla yaptığı resimler yer aldı.

İşgalci siyonist rejime desteklerini açıklayan firmaların ürünlerini boykot etmenin öneminin anlatıldığı sergide, Filistinli çocukların ölmemesi için öğrencilere boykotun gerekliliği kavratıldı.

Gazze'yi anlatan resimler büyük ilgi gördü

Gazze'de yaşanan zulmü konu alan resimler, sergiyi ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Sergide, savaş mağduru çocuklar, bombalanan evler, acı ve gözyaşı içindeki Filistin halkını temsil eden simgeler dikkat çekti. Öğrencilerin sanatsal bakış açılarıyla hazırladıkları resimler, ziyaretçilerden tam not aldı.

Sanat yoluyla Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmeyi amaçlayan sergi, öğrencilerin hem sanatsal becerilerini sergilemesine hem de uluslararası meselelere yönelik bilinç kazanmalarına olanak tanıyan bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Konuya ilişkin konuşan Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cihan Tekin; "Biz öğrencilerimizle beraber 450 gündür Filistin'de ve Gazze'de yapılan bu zulmü dile getirmek istedik. Halkımızı bu konuda haberdar etmek istedik. Öğrencilerimizle beraber Silvan ilçemizde bulunan tüm okullarda sergi yapmayı düşündük. Silvan İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde öğrencilerimizin yapmış olduğu Gazze konulu resimlerini burada sergiledik. Niyetimiz tüm insanlarımızı boykota çağırmaya ve halkımızın yapılan bu zulme haberdar olmak için bu resim sergisini düzenledik." ifadelerini kullandı.

Duygularını dile getiren öğrencilerden Meryem İçgil, "Ben bu resmi bugün Filistin için yaptım, yapmış olduğum bu resmi sergi için buraya getirdim ki milletimiz görsün." dedi.

Bir diğer öğrenci Musabcan Güven ise, "Gazze için, Filistin için bu resmi yaptım. Halkımız ve milletimiz yapmış olduğumuz bu resim çalışmasını görsün diye." ifadelerini kullandı.

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Sorumlusu ve Silvan İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanı Abdulkadir Tekdal, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ÇEDES kapsamında proje üretiyoruz. Bugün de Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisemizle beraber Filistin ve Gazze'deki zulme duyarlılık kapsamında dikkat çekmek için bugün resim sergisi yaptık. Hayırlara vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum." (İLKHA)

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Yükleniyor