• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Şırnak Üniversitesi’nde Multidisipliner Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti
EĞİTİM
Tarih: 30.05.2024 11:30
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Şırnak Üniversitesi’nde Multidisipliner Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak Üniversitesi’nde Multidisipliner Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Şırnak Üniversitesi’nde “Bilimlere Genç Bakışlar” sloganı ile Multidisipliner Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyum, açılış konuşmaları ile devam etti. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, sempozyumlarla bilimin ışığında üniversiteyi daha ileriye taşıyacaklarına inandıklarını söyledi.
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, 'Bu tür etkinlikler, akademik dünyada bilgi paylaşımı ve bilimsel tartışmaların geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda öğrencilerimizin araştırma ve sunum becerilerini geliştirmelerine, yeni fikirler edinmelerine ve farklı disiplinlerden bakış açıları kazanmalarına olanak tanır. AYEP olarak temel amacımız, üniversitelerimizde nitelikli akademisyenler yetiştirmek, bilimsel çalışmalara öncülük edecek bireylerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda,multidisipliner bir yaklaşımla öğrencilerimizi donanımlı ve vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.
Açılış konuşmaları sonrası oturum başkanları moderatörlüğünde bildiriler sunuldu. Altı ayrı oturumdan oluşan sempozyumun ilk oturumu olan “Multidisipliner Genç Bakışlar” adlı oturum Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş başkanlığında ana salonda; ikinci oturumu olan “İlahiyata Genç Bakışlar-1” Doç. Dr. Hamdullah Arvas başkanlığında Ebul-iz Cezeri Salonu’nda; üçüncü oturumu olan “Sağlık Bilimlerine Genç Bakışlar-1” Doç. Dr. İrfan Yıldırım başkanlığında Fuat Sezgin Salonu’nda, dördüncü oturumu olan “Turizme Genç Bakışlar” Doç. Dr. Sedat Çelik başkanlığında Ebul-iz Cezeri Salonu’nda; beşinci oturumu olan “Sağlık Bilimlerine Genç Bakışlar-2” Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi başkanlığında Fuat Sezgin Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun son oturumu olan “İlahiyata Genç Bakışlar-2” oturumu ise, Dr. Öğr. Üyesi Yunus İbrahimoğlu başkanlığında Ebul-iz Cezeri Salonu’nda gerçekleşti.
Sempozyum genel değerlendirmeler ve teşekkür konuşmaları sonrası Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş ve diğer akademisyenlerin katılımcılara hediye vermeleri ile son buldu.

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi