• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Şırnak Üniversitesi’nde tıp fakültesi hazırlığı

EĞİTİM 27.09.2023 13:35:16 0
Şırnak Üniversitesi’nde tıp fakültesi hazırlığı

Şırnak Üniversitesi’nde tıp fakültesi hazırlığı

Şırnak Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından temel beceri laboratuvarı, anatomi laboratuvarı ve eğitim laboratuvarını kurarak, üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulması için ön hazırlıkları yapmaya başladı.
Laboratuvarların açılışı, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Engin Turan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Laboratuvar, 40-60 öğrencinin eğitim alabileceği görsellik ve uygulamalı bir şekilde kuruldu. Hemşirelik bakımı ve uygulamalarının yapıldığı ve tam boy hasta eğitim mankenlerinin bulunduğu 2 adet hasta ünitesine sahip, cerrahi ve normal el hijyeninin uygulandığı el yıkama ünitesinin yanı sıra, eğitim mankenleri, anatomik maketler ve simülatörler ile öğrenciler hastanelerden önce ön staj eğitimi görecek.
Yapılan çalışmaların tıp fakültesinin ileride kurulmasına hazırlık mahallinde olacağını belirten Rektör Alkış, üniversite yönetimi olarak bu seneki önemli bütçenin bir kısmımı ayırdıklarını söyledi.
Hemşerilik bölümü için bölgenin en iyi laboratuvarlardan bir tanesini tesis ettiklerini dile getiren Rektör Alkış, 'İleride ebelik bölümü için de benzeri bir laboratuvar yapmayı düşünüyoruz. Yapılan her yatırımı ülkemize büyük bir kazanç olarak düşünüyoruz. Bu çalışmaların devam edeceğini söyleyebilirim. Şimdi yapılmış çalışmalar tıp fakültesinin ileride kurulmasına hazırlık mahallinde olacaktır. Bu tür yatırımların memleketimize, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. 2019 yılında kuruldu. 336 öğrencimiz bulunmaktadır. İki bölümde öğrenci alımı yapmaktayız. Önümüzdeki dönemde de hemşirelik ve ebelik bölümüne öğrenci almayı planlıyoruz” dedi.
Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Engin Turan ise 50 öğrenciyi uygulama için alabileceklerini dile getirerek, bunun dışında eğitim alanında da 80-90 öğrenciye aynı anda eğitim verilebileceğini kaydetti.
Malzeme olarak yıkama ünitesinden, diğer maketlere kadar her şeyi dizayn ettiklerini aktaran Turan, 'Yine bazı cihazlarımız var özellikle çocuklarda yoğun bakım hastalarında daha dikkatli ilaçları verebilmek için bazı infüzyon malzemelerimiz var. Onlar da yeni nesil uygulamalardır. Yine mikroskoplarımız var burada bakterileri bazı gözle görülmeyecek mikroorganizmaları göstermek adına burada gösterebiliriz” dedi.

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ