• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor

25 Temmuz 2024, Perşembe 21:39
25 Temmuz 2024, Perşembe 21:39
Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor

Şırnak-Van karayolunda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Projeyi bitirdiğimiz zaman gerek akaryakıttan, gerek zamandan sağlanacak olan maddi tasarruf yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak" dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Şırnak’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, partililerle bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, daha sonra Şırnak-Van karayolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Cevdet Atay ve beraberindekiler ile değerlendirme toplantısı yapan Bakan Uraloğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Şırnak’tan Van’a yaklaşık 351 kilometrelik bir güzergâhtan gidildiğini, bu yol tamamlandığında bu mesafenin 167 kilometre kısalarak yaklaşık 184 kilometreye ineceğini, yüksek standartlı bir yola kavuşulacağını söyledi. Projede birçok iyileştirmenin yapılacağını, seri tüneller ve viyadüklerin yapılacağını belirten Bakan Uraloğlu, "7/24 ve 12 ay hizmet edebilir vaziyette olacak. Burası bölgemizin ve ilimizin çok yakından bildiği Bestler-Dereler bölgesi. Bu anlamda stratejik ve güvenlik olarak da ayrı bir kıymeti var. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki arazi ve çalışma zorluklarını elbette biliyoruz. Ama her türlü ekip ve ekipmanımızı da iş başına getirdik. Burada kalan işlerin ihale edilmesiyle ilgili de bir süreç başlattık. İnşallah önümüzdeki ayın 21’inde kalan işlerin ihalesini de yaparak, yolumuza hızlıca devam edeceğiz. Bugünkü şartlarda 20-25 milyar liralık bir projeden söz diyoruz. Projeyi bitirdiğimiz zaman gerek akaryakıttan gerek zamandan sağlanacak olan maddi tasarruf yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak. Bu anlamda da çok kısa zamanda kendisini amorti edecek bir proje. Dolayısıyla standardı yükselttikçe karbon salınımında da yaklaşık 135 bin tonluk azalım sağlamış olacağız. Bunun için çalışmalarımızı Şırnak’taki yöneticilerimizle yakından takip edeceğiz. Burayı mümkün olan en kısa zamanda bitirerek trafiğe açmış olacağız" dedi.
Yol çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Geçtiğimiz süreçte bazı sıkıntılar oldu. Onları siz benden daha iyi biliyorsunuz. 2013’te başlayan bir süreç. Çok istediğimiz seviyede ilerleyemedik. Burada hedefimiz 2028 sürecinde inşallah, gerçekçi konuşalım, hedefimiz ve gayretimiz bitirmektir. 11 yılda bu kadar yapıldı, geri kalanı da şu kadar yılda yapılır hesabı doğru bir hesap değildir. Bizde bütün ekibimizle, siyasetçi ve ilimizin yöneticileriyle bunu beraberce inşallah takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zor günler yaşayan Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi