EKONOMİ 21.06.2023 15:15:05 0

Şırnak’ın sebze ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi

Şırnak’ın sebze ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi
Haberi Sesli Oku

Şırnak’ın sebze ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sebzecilik Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde 70 çiftçiye açık ve örtülü alanda dikmek için verilen 400 bin adet sebze fidesi, kadın eliyle toprakla buluştu.
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, atıl alanların tarımsal üretime kazandırılması ve kentin sebze ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi. Yüzde 75 hibe fide desteğiyle gerçekleştirilen tarımsal üretim çiftçilerin yüzünü güldürdü. Şırnak, Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde domates, salatalık, biber, bamya ve patlıcan gibi tarımsal ürünlerin yetiştirildiği alanlarda denetim yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ürünlerde verim ve sağlık kontrolü yaptı.
Şırnak’ta ekonomik anlamda sebzecilik alanlarının yok denecek düzeyde olması nedeniyle sebze ihtiyacının yüzde 91,82’si Adana ve Mersin gibi illerden karşılanmakta. Bu nedenle sebzecilik projelerinin hem açık alanda sebze üretimi hem de örtü altında sebze üretimiyle ilgili projeler hazırlandı. 2023 yılında uygulamasına devam edildiği sebzecilik projeleri kapsamında hem açık alanda hem de örtü altında üretim yapmak isteyen üreticilere yüzde 75 hibe ile fide desteği sağlandı. Bu kapsamda 70 üreticiye hem yazlık hem kışlık 400 bin adet fide ve tohum dağıtımı yapılarak, toplamda bin 200 ton sebze üretimi hedefleniyor.
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldız, Şırnak’ta sebze üretimi yok denecek düzeyde olduğunu söyleyerek, TÜİK verilerine göre sebze üretimi kentin yüzde 8’ini karşılayabilmekte olduğunu aktardı.
Geriye kalan kısın ise dışarıdan gelmekte olduğunu belirten Yıldız, 'Bunun önüne geçebilmek ve en azından bunu minimize etmek için açık alanda ve örtü alanında yüzde 75 hibe ile sebze fidelerini verdik çiftçilerimize. Bu yıl 70 üreticimize yaklaşık 400 bin sebze fidesi verdik. Biz de yıllık bin 200 ton üretim elde etmeyi planlıyoruz. Bu desteklerden dolayı üreticimiz memnun, biz memnunuz. Biz hep üreticimize şunu diyoruz. Siz yeter ki üretin, biz yanınızdayız ve her türlü desteği vermeye hazırız diyoruz. Bereketli bir hasat dönemi diliyoruz. Kendi geçimlerini bu fidelerle sağlayan üreticimize de kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Bayram yolunda "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!

Mardin’de 7 yaşındaki Zeynep’e 3 sokak köpeği saldırdı

Van’da bayram öncesi huzurevi sakinlerine moral ve muayene

Dicle Elektrik’ten borcunu ödeyen çiftçilere jeneratör desteği!

4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 81 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, bayram öncesi kurban pazarını ziyaret etti

Teşrik tekbirleri nedir? Ne zamana kadar devam eder?

Batman Ciğerlo TOKİ 1 ve 2. etaplarda iki haftadır su kesintileri yaşanıyor!

Otogarlarda bayram yoğunluğu başladı: Dönüş bileti uyarısı

Vali Akkoyun: Mardin’de narkotik suçlarla mücadele kapsamında11 kişi tutuklanmıştır

Sarıçam’da asayiş operasyonu: 181 kişi yakalandı

Kamyonetin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA'dan Kurban Bayramı mesajı

Yaklaşık 20 bin mahkûmun tahliyesi bekleniyor: 10. Yargı paketi meclisten onay aldı

Gazeteci-Yazar Demir: Batı medyası, israilin katliamlarını görmezden geliyor

Mersin'de yüzlerce gençler  camilerde buluştu

CHP'li Ceyhan ve Seyhan Belediye Başkanları yolsuzluk operasyonunda tutuklandı

Ceyhan'da kaza: Anne ve 1,5 yaşındaki bebeği hayatını kaybetti

Kur'an Nesli Platformu'ndan Kurban Bayramı mesajı

Siirt’te Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma ücretsiz olacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kuzey Kuşak Yolumuzun 2'inci etabına başladık!

Afganistan İslam Emirliği liderinden Kurban Bayramı mesajı

Bir yıldır su bekleyen Kırmataş sakinleri bir bayramı daha susuz geçirmek istemiyor

Siirt’te camiler Kurban Bayramı’na temizlikle hazırlanıyor

Yüzde 10'luk potansiyelle yüzde 40 başarı: İmam hatipler hem değer hem kalite taşıyor

Gazze'deki binalar şidetli bir şekilde patlatılıyor

Elazığ’da dağda düşen kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da başlık parasına karşı örnek adım

Battalgazi'de kurban kesim yerleri belli oldu

Kurban Bayramı öncesi beslenme uyarısı: Et ve tatlı tüketimine dikkat

Yükleniyor