• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Şırnaklı berivanlar için 3 milyonluk proje

02 Aralık 2023, Cumartesi 10:45
02 Aralık 2023, Cumartesi 10:45
Şırnaklı berivanlar için 3 milyonluk proje
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnaklı berivanlar için 3 milyonluk proje

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki besicilerin hayatını kolaylaştıracak 3 milyonluk proje devletten hibe olarak geldi.
Beytüşşebap ilçesinde hayvancılıkla uğraşan berivanların daha temiz bir ortamda süt sağmaları için Şırnak Valiliği, Beytüşşebap Kaymakamlığı, GAP Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında yüzde yüz devlet hibeli 3 milyonluk proje hayata geçirildi. Projenin amacı berivanların süt sağarken yağmur, kar, güneş, toprak, toz ile çamurdan korunmaları için hazırlanan çadır ve demirden setlerle daha konforlu bir süt sağma yerine kavuşmalarını sağlamak. İlçe genelinde 40 köy ve mahalleye dağıtımı yapılan süt sağım patok üniteleri sistemi büyük ilgi gördü. Dağıtım törenine Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü, Belediye Başkanı Habip Aşan, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş ve çok sayıda çiftçi katıldı. Dağıtım töreninde yetkililerden bilgi alan Kaymakam Ülkü, daha sonra çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi.
Hayata geçen projeyle ilçe genelinde binlerce berivan ve sürü sahiplerinin daha sağlıklı bir ortamda işlerini yapacakları belirtildi. Proje hakkında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, 'Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Beytüşşebap ilçemizde sağım patok ünitelerini çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Yüzde 70’ini GAP bölge kalkınma ajansı, yüzde 30’unu Şırnak Valiliğimizin destekleriyle yüzde yüz devlet destekli hibe projesi için buradayız. Ptoje maliyeti 2 milyon 251 bin liradır. 40 adet sağım patok ünitesini dağıtıyoruz. Hem hayvancılığı geliştirmek hemde sağlıklı bir ortam oluşturuyoruz’’ dedi.
Çiftçilerden Mehmet Ali Bal, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bal ’’Beytüşşebap’ın genç çiftçilerinden biriyim. Desteklerinden dolayı bütün kurumlarımıza teşekkür ederim. Bu tür projelerin bölgemize çok katkısı olacaktır. Herkesten Allah razı olsun' diye konuştu.
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş ise bu projenin herkese fayda sağladığını söyledi. Aktaş, 'Berivanların süt sağma yerleri hijyenik açıdan uygun değildi. 2023 yılında GAP idaresine bir proje sunduk, projemizi onaylandı. Toplam bütçesi 3 milyona yakın bir proje' şeklinde konuştu.
40 köy ve mahalleye dağıtılmak üzere araçlara yüklenen süt sağım patok üniteleri teslim edilmek üzere köylere gönderildi.

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı