Şırnaklılar kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle çevre illere gitmekten kurtuldu

Tarih: 11.10.2022 11:35
Şırnaklılar kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle çevre illere gitmekten kurtuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şırnaklılar kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle çevre illere gitmekten kurtuldu

Şırnak Devlet Hastanesinde ilk defa kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle hastalar çevre illere gitmekten kurtuldu.
Şırnak’ta kemoterapi ünitesi olmadığı için tedavi görmek zorunda kalan vatandaşlar, çevre illerdeki hastanelere gidip tedavi görüyorlardı. Şırnak Devlet Hastanesine yapılan sağlık yatırımıyla bunun önüne geçilerek, kemoterapi ünitesi hizmete girdi. Hastane Başhekimi Dr. Çağdaş Küçükerdoğan, kemoterapide uygulayacakları bütün malzemeleri temin ettiklerini söyledi. Kemoterapi ünitesini aktifleştirdiklerini aktaran Dr. Küçükerdoğan, 'Bundan sonra kanser hastalarımız Diyarbakır, Batman, Mardin ve diğer illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Burada sağlıklı bir şekilde tedavilerini olacaklar. Burada onlara her türlü imkanı sunacağız” dedi.
İç Hastalıklar ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Ferhat Ekici de, “Kemoterapi ünitemizde hastalarımıza yönelik her türlü ilaçlar var. Bu ilaçlar arasında klasik kemoterapiler, hedefe yönelik ilaçlar ve immünoterapi dediğimiz ilaç grubu bulunmaktadır. Ortalama başvuran hasta sayısı 15 ile 20 arasındadır. Ayakta kemoterapi tedavisi gören hasta sayımız da 3 ila 7 arasındadır. Şu ana kadar bize başvuran bütün hastalarımızın kemoterapilerini vermiş durumdayız. Yer sıkıntımız mevcut değildir. Bize başvuran tüm hastalarımızın tedavilerini yapabileceğiz. Artık bu zamana kadar çevre illere ve hatta Ankara ila İstanbul’a kadar giden hastalarımız bundan böyle hastanemizde tedavi altına alınabilecekler. Bütün kanser hastaları bize gelebilir. Yüzde 95 hastalığın ilaçları da hastanemizde mevcuttur. Tedavileri biten hastalarımızın takiplerini de hastanemizde yapabiliyoruz” diye konuştu.
Havşa Ürek adlı hasta ise, “Daha önce ilk defa Van’a gittim, orada parça aldılar ve hasta olduğumu orada öğrenmiştim. Daha sonra Batman’da tedavi gördüm. En son burada kemoterapi ünitesinin açılmasıyla birlikte 8 seans kemoterapi burada gördüm. Doktorumdan çok memnunum. Allah razı olsun ondan. Şırnak’ta kemoterapinin olması daha yakın ve daha avantajlıdır” dedi.
[gallery ids=',48893,48894,48895']

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

Yükleniyor