Şırnak’ta 2024 TUBİTAK finalleri proje hazırlama eğitimleri başladı

Şırnak’ta 2024 TUBİTAK finalleri proje hazırlama eğitimleri başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
EĞİTİM 7.11.2023 13:45:04 0

Şırnak’ta 2024 TUBİTAK finalleri proje hazırlama eğitimleri başladı

Mayıs ayında Ankara Congresium’da yapılacak olan 2024 TUBİTAK Türkiye finalleri öncesinde yapılacak olan bölge finalleri eğitimleri Şırnak’ta öğretmenlere verildi.
Şırnak merkez Şehit Bayram Tatar İlk ve Ortaokulu’nda TUBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile TUBİTAK 2024 bölge finalleri için proje hazırlayacak olan 102 öğretmene eğitimleri, TUBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç.Dr. Hayati Çavuş ve Doç. Dr. Mustafa Tüysüz tarafından verildi.
TUBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü olarak öğretmenlere proje hazırlamanın önemi ve proje yazmanın nasıl yapıldığının anlatıldığı eğitimlerde gazetecilere bilgi veren Doç.Dr. Hayati Çavuş, TUBİTAK 2204 A lise öğrencileri ve 2204 B ortaokul öğrencileri arası araştırma proje yarışmalarının her yıl düzenli olarak yapıldığını belirtti. Doç. Dr. Çavuş; “TUBİTAK, 2204 A lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmaları, 2204 B ortaokul öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmalarını her yıl düzenli olarak hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin bu projelerde sosyal, bilimsel katkılarını sağlamak, onların farkındalıklarını arttırmak adına bu çalışmalar Türkiye genelinde yapılmaktadır. Bölge Koordinatörlüğüne bağlı 8 ilimiz var. Türkiye’de 12 bölge var. Bu bölgemizde 8 tane ilimiz var. Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Muş, Ağrı ve Van bu illerimiz içerisinde yer alıyor. Biz bu projelerde danışmanlık yapabilecek olan öğretmenlerimize proje yazma eğitimi vermek üzere bu sene koordinatör olarak ben ve koordinatör yardımcısı Doç.Dr. Mustafa Tüysüz hocam ile birlikte her ilde öğretmenlerimize yönelik proje yazma eğitimleri düzenliyoruz. Bu eğitimlerimiz 2 gün boyunca sürüyor. Her ilde yaklaşık 100 ile 120 öğretmenimiz bu eğitimlere katılıyor. Ortaokul ve lise seviyelerinde. Şırnak ilinde, bu gün ve yarın gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde 102 tane öğretmenimiz var ortaokul ve liseden katılım sağlayan. Öğretmenlerimizin birinci gün 2204 A ve B nedir bunları anlatıyoruz. Sonrasında proje nasıl yazılır? Proje yazarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bunlardan bahsediyoruz. Etkili sunum tekniklerinden bahsediyoruz ve bu projelerde daha önce Türkiye finallerinde yer alan öğretmenlerimizi buraya davet ediyoruz” dedi.

102 öğretmene ulaşabildik
Şırnak’ta 102 öğretmene ulaşabildiklerini belirten Doç. Dr. Hayati Çavuş, “Bizim ilden beklentimiz, şuan 102 tane öğretmenimize ulaşabildik. Ama bu öğretmenlerimiz, eğitim aldıktan sonra gittikleri okullarda kendi okullarında ki öğretmenlere de burada ki eğitimleri verebilirlerse, her öğretmenimiz en az 10-15 öğretmene ulaştığında bu sayı aslında bin, bin 500 öğretmene çıkacak. Her öğretmenimiz de iki üç öğrenciye ulaşabildiğinde aslında biz buradaki 4, 5 bin öğrencimize ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

'Proje başvuruları başladı Türkiye finalleri mayıs ayında'
TUBİTAK 2024 bölge finallerinin başladığını ve Türkiye Finallerinin mayıs ayında Ankara’da yapılacağını belirten Doç. Dr. Çavuş; “Bizim başvurularımız bu gün itibari ile lisede başladı. Ocak ayının 10’unda liselerin başvuruları bitecek. Şubat ayında da ortaokulların başvuruları bitecek. Lise öğrencilerinin bölge finalleri 4-5 Mart’ta Batman Üniversitesinde yapılacak. Nisan ayında ortaokul öğrencilerinin bölge yarışmaları yapılacak. Mayıs ayında ise Ankara’da Congresium’da hem ortaokul hem de lise öğrencilerinin Türkiye finalleri yapılacak' şeklinde konuştu.
Katılımcılardan İdil Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürü İsmail Aslan, “Van TUBİTAK Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen TUBİTAK eğitimine katılmak için buraya geldim. Bu tür eğitimlerin başta öğretmenlerimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü etkinlikler proje tabanlı eğitimin verildiği kurumlarımızdan öğrencilerimize bu başarıyı tatması noktasında verimli olacağını düşünüyorum. Aldığımız eğitim şuanda bizleri gerçekten aydınlattı' dedi.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor