• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,03
  • EURO

    46,93% 0,99
  • GRAM ALTIN

    4368,06% 1,60
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Şırnak’ta 765 çiftçiye yüzde 70 destekli 304 ton sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı

09 Kasım 2023, Perşembe 02:30
09 Kasım 2023, Perşembe 02:30
Şırnak’ta 765 çiftçiye yüzde 70 destekli 304 ton sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak’ta 765 çiftçiye yüzde 70 destekli 304 ton sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği 'Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' çerçevesinde 765 çiftçiye yüzde 70 devlet destekli 304 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bütçesiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde Şırnak ve ilçelerinde tohum desteği almaya hak kazanan 765 çiftçiye 304 ton mercimek, arpa ve buğday dağıtım töreni gerçekleşti.
Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende kent merkezi ve ilçelerde müracaat eden çiftçilere buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtıldı. Tohumlarını alan çiftçiler, yetkililere teşekkür etti. Tohum dağıtım törenine Şırnak Valisi Cevdet Oktay, Tarım ve Orman İl Müdür Müdürü Fuat Oktay, kamu ve kurum personeli ile çiftçiler katıldı.
765 çiftçiye 304 ton sertifikalı tohum dağıtıldığını belirten Şırnak Valisi Cevdet Atay, 'Bunun yüzde 70’ini Tarım ve Orman Bakanlığımız, yüzde 30’unu ise çiftçilerimiz kendi kaynaklarıyla karşılıyor. İnşallah hayırlarını, bereketini görürsünüz. Buranın olmazsa olmazı tarımdır ve hayvancılıktır. Çiftçilerimiz de bu işi en güzel şekilde yapmaya çalışıyor. Biz de devlet olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki sene de bu ürünleri gelip tarlalarınızda yerinde görürüz. Tarım İl Müdürlüğümüz burada tarımın geliştirilmesi için ciddi çalışmalar yapıyor' dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, yerli ve milli çeşitlerden buğday, arpa ve mercimek tohumlarını çiftçilerle buluşturduklarını belirtti.
Sezgin, 'Genel Müdürlüğümüz de bu projeyi destekledi. Projemizde 185 ton buğday, 54 ton arpa, yaklaşık 65 ton da mercimek tohumu sertifika olarak çiftçilerimize ulaştıracağız. Şırnak ili genelinde 765 çiftçimize toplamda 304 ton sertifikalı tohum dağıtmış olacağız. Bu tohumun yaklaşık bütçesi 5 milyon TL’dir. Bu 5 milyon liralık bütçede yüzde 70 kısmını Tarım ve Orman Bakanlığımız, yüzde 30’luk kısmı da çiftçilerimiz karşılamaktadır. Bu proje bölgemizde hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak hem de çiftçilerin en büyük ihtiyaçları olan tohum ihtiyacını bir nebze de karşılamayı hedeflemektedir' diye konuştu.
Şırnak Valiliğine ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne çiftçiler adına teşekkür eden Muhtar Nezir Bertan, 'Çiftçilerimiz dağıtılan sertifikalı tohumlardan dolayı gayet memnun. Devletimizden çiftçilerimizin yüzlerini güldürmesini daha çok istiyoruz. Çiftçilerimizin daha gelişmesi ve kalkınması için bu tür programlara ihtiyacımız var. Devletimize minnettarız' ifadelerini kullandı.
Çiftçi Mehmet Ali Baygın, daha önce böyle projelerle hiç karşılaşmadıklarını belirterek, 'Allah devletimize zeval vermesin, Allah razı olsun. Eskiden böyle projeler yoktu. Şimdi proje sayesinde yüzde 70 hibe desteği verdiği için devletimizden Allah razı olsun. Bu tohumlar çok uygun bir şekilde biz çiftçilere veriliyor. Bu sayede biz de rahatlıkla işimizi yapabiliyoruz' ifadelerine yer verdi.
Devletten 3 yıldır tohum desteğini aldığını söyleyen çiftçi Hacı Durak ise, 'Bu tohumlar çok verimlidir, faydalanıyoruz. Çok memnunuz, böyle projelerin devamını diliyoruz' dedi.

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Mardin’de iki kanatlı badem şekli hayret uyandırdı

Rusya'nın Kiev saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi

Bursa'da orman yangını kontrol altına alındı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

Şantiyede işçiler arasında silahlı kavga: 2'si ağır 7 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

BAŞKAN ŞANSİ'DEN 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Gazze'de şehit sayısı 60 bin 332'ye yükseldi

Belarus lideri Lukaşenko Moskova’ya gidiyor

Dşişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı