Şırnak’ta adrenalin tutkunları için Cehennem Deresi’nde ’cam seyir terası’

Tarih: 01.12.2023 13:05
Şırnak’ta adrenalin tutkunları için Cehennem Deresi’nde ’cam seyir terası’
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şırnak’ta adrenalin tutkunları için Cehennem Deresi’nde ’cam seyir terası’

Şırnak’ın İdil ilçesindeki Cehennem Deresi’nin, Cam Seyir Terası Projesi ile cazibe merkezi olması hedefleniyor.
Şırnak Valisi Cevdet Atay, doğal güzellikleri ve yürüyüş alanları ile kent turizmine kazandırılması amaçlanan Cehennem Deresi ve Dicle yürüyüş rotasındaki kanyonlara yapılması planlanan Cam Seyir Terası Projesi alanında incelemelerde bulundu.
Vali Atay, 300 metre cam seyir terası, 500 metre kapalı ve açık kafeterya, 500 metre peyzaj alanı, trekking alanları, 250 metre yaşam alanlı askeri kule, 100 araçlık otopark alanı ile ilgili İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Cehennem Deresi’nin eşsiz doğa güzelliğini proje ile turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirten Vali Atay, projenin çok yakında çalışmalara başlayacağını söyledi.
Alanın Cehennem Deresi’ni gören bir bölge olduğunu belirten Vali Atay, 'Burası turizm potansiyeli olan bir yer. Geçmişte buralarda maalesef bizi üzen olaylar olmuş. Ama şimdi gayet huzurlu gayet sakin ve bizim kontrolümüzde. Şunu da belirtmek istiyorum; devletin huzur ortamını getirdiği yere çok şükür, vatandaşlarımız da bu huzura sahip çıkıyor. Huzuru burada vatandaşımıza emanet ediyoruz. Buralara huzur ile beraber, eksik olan altyapısını, yollarını ve bunun yanında turizm amaçlı yapılacak olan ahşap terasımız ve cam terasımız bulunmak üzere bu bölgeye kazandıracağımız turizm unsurları söz konusu' dedi.
Cehennem Deresi Tabiat Parkı olarak tescilleneceğini ifade eden Vali Atay, 'Ondan sonra buraya yönelik projeler olacak. Projeler içinde 12-13 kilometrelik insanların yürüyüş yapacağı parkurlar ve aynı zamanda vadiye inebilecek yürüyüş merdiveni söz konusu olacak. Burası tam bir tabiat cenneti, muhteşem bir yer. Biz bu işleri yaptıktan sonra vatandaşlarımızın buraya ciddi anlamda rağbet edeceklerine inanıyorum. Çünkü bu bölge bu havza insanların merak ettiği bölgeler' diye konuştu.
Şırnak’ta doğa sporları ile uğraşan Akif Özek, 4 yıl önce başlattıkları doğa sporları çerçevesinde vatandaşlarla bulunan alanlarda gezi çalışması yaptıklarını dile getirdi. Bölgede turizmin canlanması adına Şırnak Valiliği tarafından Cehennem Deresi’nde cam teras ve kamp alanları yapılacağına değinen Özek, 'Doğa sporları çerçevesinde yaptığımız tanıtımlar ile meyvelerini alıyoruz. Cehennem Deresi’nin eşsiz bir manzarası var. Bu proje ile birlikte bölgeye çok büyük katkıları olacak' şeklinde konuştu.

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

Yükleniyor