• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Şırnak'ta "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" imza kampanyası başlatıldı
GÜNDEM
Tarih: 24.03.2025 19:42
Güncelleme: 24.03.2025 19:42
Kaynak: ILKHA
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Memur-Sen Şırnak Temsilciliği, "Aile Yılında Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" imza kampanyası başlattı.

Memur-Sen Şırnak Temsilciliği, Şırnak merkez Cumhuriyet meydanında "Aile Yılında Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" imza kampanyası başlattı.  Kampanyanın il genelinde 1 Mayısa kadar devam edeceği belirtildi.

Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, geleceği inşa etmek için güçlü bir aile yapısına sahip olmak gerektiğine vurgu yaparak, "Biz Konfederasyon olarak Aile Yılı’nda aile korunsun noktasında aileyi koruyan yasal bir düzenleme yapılması için imza kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız. Şırnak’ta bugün bunun startını verdik. Biz öncelikle toplumun temel taşı olan ailenin korunmasını istiyoruz. Bunun yanında bazı televizyon kanallarında gündüz programlarının da aileye büyük zarar verdiğinin farkındayız. Bu programlar kimi zaman kendini polis yerine, kimi zaman yargının yerine koyuyor ve ailenin bütün özel bilgilerini ifşa ediyor. RTÜK’e çağrımız, bu gündüz programlarının bir an önce yayından kaldırılmasıdır. Anayasamızın 41.maddesinde belirtildiği gibi ‘aile kadın ve erkekten oluşur. Aile toplumunun temeli evliliktir’ ibaresinin mutlaka konulmasını istiyoruz. Yarınlarımızın korunması adına yasal düzenlemeyi talep ediyoruz. Bazı sapkın lobilerin, sendikaların okullarımıza kadar girip çocuklarımızı bu sapkın lobiler üzerinden toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında ifsat etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bunun için de bir an önce yasal düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Buraya katılarak imza atan destek sunan herkese teşekkür ediyoruz. İmza kampanyamız 1 Mayıs’a kadar sürecek kent merkezinin yanı sıra ilçelerimizde de kurulacak. Bu anlamda bütün vatandaşlardan destek bekliyoruz. İmzaların tamamı 1 Mayıs’ta genel merkezimize 12 Mayıs’ta da Çalışma Bakanlığımıza iletilecek ve gazi meclisimiz yasal düzenleme için adım atmasını talep edeceğiz.” dedi.

Başörtüsünün de anayasada güvence altına alınmasını istediklerini ifade eden Memur-Sen Şırnak Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Fatma Zehra Duran “Bizler neden aileyi korumalıyız, çünkü küresel sapkın lobiler değerlerimizin taşıyıcısı aileye saldırıyor.  Gayrı meşru evlilikler meşrulaştırılmaya çalıştırılıyor. Biz bunları doğru bulmuyoruz ve bunun engellenmesi için elimizden gelen gayreti çabayı sarf ediyoruz. Onun haricinde inanca dayanıklı kılık ve kıyafet özgürlüğüne bir ket vuruluyor, bunu güvence altına almak istiyoruz.  Ailenin korunması  için aile tanımının anayasada anne baba, yani erkek ve kadından oluşan bir kadın ve erkekten oluşur, aile ilişkisinin temeli evliliktir şeklinde değiştirilmesi gerekir. Başörtüsü konusundaki talebimiz de anayasada inanca dayalı kılık kıyafet özgürlüğüdür.” şeklinde belirtti.. (İLKHA)

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı