• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,04
  • EURO

    51,24% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6408,13% 0,04
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Şırnak’ta anne sütünün önemine dikkat çekildi

05 Ağustos 2024, Pazartesi 14:44
05 Ağustos 2024, Pazartesi 14:44
Şırnak’ta anne sütünün önemine dikkat çekildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak’ta anne sütünün önemine dikkat çekildi

Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında, farkındalık etkinliği düzenlendi. Anne sütüne dikkat çekmek amacıyla hastane girişinde bilgilendirme standı kuruldu.
1-7 Ağustos Dünya Emzirme haftası kapsamında Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi girişinde annelere ve anne adaylarına yönelik bilgilendirme standı kuruldu. Kadın ve Doğum Uzmanı Doktor Esmanur Demir, annelere anne adaylarına anne sütünün önemine vurgu yaptı. Dr. Demir, “Dünya Emzirme Haftası, emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında yürütülen küresel bir faaliyettir. Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu hakkı sağlayan en uygun besindir. Anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğesi gereksinmelerini karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir. Ayrıca, anne sütü canlı hücreler, hormonlar, aktif enzimler, antikorlar ve pek çok diğer benzersiz bileşenleri içeren dinamik bir besindir” dedi.
Türkiye’de 2018 yılında TNSA’nın yayımladığı raporda ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin yüzde 40,7 olarak tespit edildiğini belirten Demir, “Türkiye’de ise 2018 yılı TNSA raporuna göre ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı yüzde 40,7 olarak tespit edilmiştir. 3 yaş altı çocuklarda ise ortalama emzirme süresinin 17 ay olduğu görülmektedir. Hayatlarının ilk 6 ayında sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin oranını artırma çalışmaları Sağlık Bakanlığımızca ’Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ kapsamında yürütülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve yürütülen programa göre bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımızdır” ifadelerinde bulundu.
Emzirme Danışmanı Fatma Aksoy ise, “Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak, her yıl kutladığımız gibi bu yılda 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftasını kutlayarak, emzirme haftasına özel anne sütü ile beslenme hakkında farkındalık oluşturmak istedik. Bu etkinliğimizde anne sütünün önemine vurgulamak istiyoruz. Anne sütü ile beslenme çocuk sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile tüm dünyaca bilinmektedir. Tüm dünyada bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri, 6 aydan sonra tamamlayıcı besinler ile beraber 2 yıla kadar anne sütü ile beslenmeleri bizim önerimizdir. Bizlerde emzirme danışmanları olarak Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde emzirme danışmanlığı büromuz bulunmakta. Tüm anne ve anne adaylarımızı ihtiyaç halinde burada olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeni doğan servisi çalışanları tarafından, yeni doğum yapmış annelere ve bebeklere çeşitli hediyeler verilerek, anne sütünün önemini belirten broşürler dağıtıldı.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi

Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı

İran'dan savaşta yeni strateji

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Pakistan'dan Hindistan'a " İndus Suları Anlaşması'nı uygulayın" çağrısı

Adıyaman’da sele kapılan 4 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

Ağrı Dağı’nda tipiye yakalanan dağcılar için ekipler harekete geçti

Şanlıurfa’da sağanak sonrası sel: Evleri su bastı

İran: Enerji santrallerimize saldırı olursa bölgedeki tüm enerji santralleri hedefimiz olur

Bangladeş'te otobüs ile tren çarpıştı: 12 ölü, 26 yaralı

Erzurum'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

Fatih’te 2 bina çöktü: Enkaz altından kurtarılan bir kişi hayatını kaybetti

İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak

Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşında son durum

İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı

Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı

Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Slovenya'da genel seçim heyecanı

Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü

Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı

Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanacak

Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi

Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı

İran'dan savaşta yeni strateji

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Pakistan'dan Hindistan'a " İndus Suları Anlaşması'nı uygulayın" çağrısı