• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Şırnak’ta engellilerin sorun ve çözümü için çalıştay düzenlendi

GÜNDEM 18.04.2023 14:40:02 0
Şırnak’ta engellilerin sorun ve çözümü için çalıştay düzenlendi

Şırnak’ta engellilerin sorun ve çözümü için çalıştay düzenlendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği öncülüğünde “Engellilerin istihdam sorunları ve çözüm önerileri” sloganıyla çalıştay düzenlendi.
Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği öncülüğünde “Engellilerin istihdam sorunları ve çözüm önerileri” sloganıyla Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü konferans salonunda çalıştay düzenlendi. Engelliler ve Gençlik Derneği Başkanı Coşkun Gök, Engelli Çocuk Anneleri ve Gönülleri Derneği Başkanı Şenay Keçeci, Engelsiz Bileşenleri Federasyonu Başkanı Abdulmecit Yılmaz ve aktivist Sinan Ok’un konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda engellilerin temel sorunları, hakları ve engellilerin önündeki engellerin kaldırılması konuları geniş bir biçimde ele alınıp bilgi alışverişinde bulunuldu.
Çalıştay’da konuşan Engelliler ve Gençlik Derneği Başkanı Coşkun Gök, ”Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak amacı ile birlikte istişare yapmak, bazı şeyleri birlikte belirlemek, yol haritalarını birlikte ortaya koymak ve beraber çözüm üretmek için bugün buradayız. Burada birlikte çalışmamızı yürütüp katılımı da interaktif bir şekilde tutup bir çalışma yürütmeyi umuyoruz' dedi.
Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Necmettin Özen ise çalıştaya bütün paydaşları davet ettiklerini belirterek, 'Engelli dernekleri, engelli bireyler, engelli aileleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odaları, resmi kurum yetkililerini davet ettik. Buradaki amacımız engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, kamuoyu oluşturup bu oluşturacağımız kamuoyu ile sorunların daha görünür hale getirilmesi ve sorunların çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz' ifadelerinde bulundu.
Yaklaşık iki saat süren çalıştayda engelliler ve aileleri yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm aradı.

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ