• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Şırnak’ta köy okulları robotik kodlama ile buluştu

19 Mayıs 2025, Pazartesi 18:13
19 Mayıs 2025, Pazartesi 18:13
Şırnak’ta köy okulları robotik kodlama ile buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak Üniversitesi Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ve Teknofest Kulübü, "Okuldan Koda Robotik Yolculuk" projesi ile köy çocuklarını robotik kodlama ile buluşturdu.

Türkiye teknoloji takımı (T3) vakfı ve Şırnak Üniversitesi Teknofest Kulübü, hazırladıkları "Okuldan Koda Robotik Yolculuk" projesi ile dezavantajlı okullarda öğrencilere robotik kodlama eğitimleri veriyor.

Cizre'nin Gürsu köyü ortaokulunda öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilirken, kendi oyuncaklarını yapma, oyunlarını kodlama ve kendi oyuncaklarını tasarlama gibi konularda eğitimler verildi.

Proje hakkında bilgi veren T3 Vakfı Şırnak Sorumlusu Rukiye Asan, “Şırnak Üniversitesinde bu yıl kurduğumuz Teknofest kulübü ile birlikte üç proje ile başvuru yaptık. Kabul alan üniversite projelerinden bir tanesi ‘Okuldan Koda Robotik Yolculuk’ şeklinde. Bizler, dezavantajlı bölgedeki, özellikle köy okullarındaki bütün çocuklara ulaşmaya çalışmak önceliklerimiz arasında. Herkesi teknolojiyle buluşturmak, milli teknoloji hamlesi bilincini kazandırmak hedeflerimiz arasında. Teknofest sürecinde sıklıkla Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Uludere bütün ilçelere ulaşmaya çalıştık. Gidemediğimiz okullara, hocalara çevrim içi eğitimler verdik. Şu an kabul olan projemiz sayesinde okuldayız, köy okullarımızda gittiğimiz köylere kendi oyuncaklarını yapma konularında eğitimler veriyoruz, oyunlarını nasıl yapabilirler öğretiyoruz, kendi oyuncaklarını kendileri nasıl tasarlar, sıfırdan bunu öğretmeye çalışıyoruz. Bu şekilde çocuklara hem robotik kodlamayı sevdirmek hem teknolojiye olan ilgilerini artırmak hem de dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan Teknofest'e katılımlarını teşvik etmek için büyük rol oynamaktayız. Buraya geldiğimiz zaman da çizgi izleyen robot, dans eden robot ve engelden kaçan robotları da aynı şekilde çocuklara göstermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak İsmail Ebul-iz el Cezeri’nin şehrini en iyi şekilde Teknofest'te temsil etmek istediklerini aktaran Asan, “Bugün burada ciddi anlamda hem robotik kodlamaya hem de teknolojiye olan ilgiyi gördükçe çocukların gözlerindeki heyecanlı mutluluğu görmek bizleri yaptığımız işin gerçekten amacına hizmet ettiğini kanıtlamış oluyor, bunlar da bizi mutlu ediyor. Bilimin ve sibernetiğin kurucusu İsmail Ebul-iz el Cezeri’yi en iyi şekilde Teknofest'te temsil etmek, buradaki çocukların potansiyelini açığa çıkarmak bizlerin öncelikleri arasında.” dedi. (İLKHA)

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı