• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şırnak’ta muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu

19 Ekim 2023, Perşembe 13:35
19 Ekim 2023, Perşembe 13:35
Şırnak’ta muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak’ta muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu

Şırnak Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında 100 önleyici tedbir projesi çerçevesinde kentteki muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu.
Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre salonunda düzenlenen programda Şırnak’ın 12 mahalle muhtarına AFAD gönüllülük sertifikası ve kimlikleri verildi. Düzenlenen programa Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış, AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek ve kamu kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Türkiye’de afet yönetimi ve koordinasyonu alanında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini ifade eden Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz; “Ülkemizin dört bir yanında AFAD, afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştiriyor. Böyle önemli bir kurumumuzda AFAD gönüllüsü olmak, vatandaşlarımıza zor zamanlarında hizmet ederek yanlarında olduğunu göstermek toplum hizmeti çalışmalarına önemli katkı sunmaktadır. Muhtarlarımızın da afetlerde vatandaşlarımızın yanlarında olabilmek için AFAD gönüllüsü olmalarını, bu yolda mücadele etmelerini önemsiyorum. Temel AFAD gönüllüsü olarak eğitimleri başarıyla tamamlayan ve destek AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanan muhtarlarımızı ve katılımcılarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.
AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek ise; “AFAD başkanlığımız tarafından AFAD gönüllülük sistemi ile ülkemizde meydana gelecek afetlerde yapılması gereken doğru davranışları bilen, afetlerin zararlarını en aza indirmek ve verilen hizmetin kalitesini artırmak amacıyla görev yapan ekiplere destek olabilecek gönüllü sayısını artırmak için ’Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oluyor’ projesi çerçevesinde gönüllülüğün ve afetlere hazırlıklı olma bilincinin mahalle ölçeğinde yaygınlaştırılmasına önemli katkıda bulunacak bu proje ile mahalle muhtarlarımızdan eğitimlerini tamamlayanlara İçişleri Bakanlığımızca gönderilen kimlik ve sertifikalarının takdim için toplanmış bulunmaktayız. Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar olduğundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan hayatını kurtarmada son derece önemlidir. Türkiye’de afet sözcüğü ile akla ilk gelen deprem olmakta, ancak afet kavramı Türkiye’nin her bölgesinde farklı şekilde kendini göstermektedir. Afet olgusu kimi bölgelerde deprem, kimi bölgelerde ise kütle hareketleri, heyelan, çığ veya sel-taşkın olayları olarak gerçekleşmektedir. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibariyle başta deprem olmak üzere birçok doğa ve insan kaynaklı tehlikelere maruz kalmaktadır. Afetleri tümüyle önlemek elimizde değilse de afetlerin etkilerini ve tahribatını en aza indirmenin olanaklı olduğu kabul edilmektedir. Buda afetlere karşı alınacak diğer her türlü önlemin yanında toplumun tüm kesimlerinde afetler konusunda farkındalığın arttırılması ile mümkündür. Bu farkındalık sürekli eğitim faaliyetleri ile sağlanmaktadır. Eğitimde atılan her bir adım, toplumun duyarlılığını, bilincini, akılcı düşünme gücünü, doğal yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek için gereken gücü arttırmaktadır. Afetlerden korunmanın ilk ve en önemli yolu bilgili, farkındalık kazanmış ve sorumlu bireyler yetiştirmektir. Şırnak Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, Valimiz Cevdet Atay’ın talimatları ve himayeleri doğrultusunda, sorumluluk duygusuyla ilimiz genelinde ’Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 afet önleyici tedbir al. Eğitim al tatbik et, sevenlerini mutlu et’ sloganı ile hız kesmeden ilimiz genelinde bir tatbikat ve eğitim seferberliği başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit soruşturmasında bir gözaltı

Filistin'de ev yıkımıyla başlayan süreç: İşgal adım adım derinleştiriliyor

Batman'da gıda denetiminde uygunsuz işletmelere 263 bin TL ceza kesildi

Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor

Şanlıurfa için meteorolojik uyarı

18 il için "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Yalanın psikolojik nedenleri ve belirtileri

Gaziantep İl Müftülüğüne Tekirdağ İl Müftüsü atandı

Epstein dosyaları açıldı, "ahlaki çürüme" tartışması büyüdü

Kenevir üretimine 21 ilde izin

Hamza Akın ile Fatıma Zühre Öztürk’ün mutluluğuna anlamlı şahitlik

Ateşkese rağmen bu sabah Gazze'de yine katliam: 11 şehit

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü yöneticisi Türkiye'ye getirildi

Meteoroloji'den sağanak, kar ve çığ tehlikesi uyarısı

Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit soruşturmasında bir gözaltı

Filistin'de ev yıkımıyla başlayan süreç: İşgal adım adım derinleştiriliyor

Batman'da gıda denetiminde uygunsuz işletmelere 263 bin TL ceza kesildi

Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor