• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Şırnak’tan ODAP’a büyük ilgi

12 Eylül 2024, Perşembe 13:08
12 Eylül 2024, Perşembe 13:08
Şırnak’tan ODAP’a büyük ilgi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ortaöğretime Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi. Çalıştay programına Şırnak'tan 3 okul katıldı.

ODAP ulusal strateji kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi.

Ülkemizde "Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP)" kapsamında 14 il ve 50 pilot okulda proje ile ilgili faaliyetler gerçekleştirilmeye devam edecek. Programa Şırnak, Afyon, Çankırı, Nevşehir, Trabzon, Ankara illerinden katılım sağlanırken en yoğun katılım Şırnak ilinden gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında ulusal strateji projesinin uygulaması kapsamında bölgesel farkındalık günlerinin birincisi Milli Eğitim  Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri ile diğer paydaş Genel Müdürlüklerin personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında farkındalık günlerinin birincisi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve diğer paydaş genel müdürlüklerin personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay programı, proje kapsamında hazırlanan ve erken okul terkinin önlenmesi ve devamsızlıkla mücadele stratejilerinin belirlendiği "Ulusal Strateji Belgesi"nin taslak versiyonu bölümler halinde katılımcılara sunularak devam etti. Her bir başlık için katılımcılardan görüş ve geri bildirimleri alındı.

Ulusal Strateji Belgesi; ortaöğretimde erken okul terkinin önlenmesine yönelik müdahalelerin uygulanması, ortaöğretim kurumlarının kapasitelerinin artırılması ve ortaöğretimde erken okul terkinin sonuçları ile ilgili kamuoyunda farkındalığın artırılmasına yönelik hedefleri ve stratejileri içeriyor.

MEB AB ODAP Projesine Şırnak Cizre’den Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi, Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Yusuf Cezeri Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi etkinliğe katılarak bölgede projenin uygulanacağı pilot okullar seçildiler.

Aynı zamanda projeye Cizre Ticaret Ve Sanayi Odası, Cizre Sosyal Hizmetler Merkezi, Cizre Kızılay Şubesi ve Cizre Esnaf Ve Sanatkarlar Odası gibi kurum temsilcileri de katılım sağladı.  (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: şırnak’tan odap’a büyük ilgi

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil