• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Şişecam'dan virüse karşı yeni teknoloji

06 Temmuz 2020, Pazartesi 09:04
06 Temmuz 2020, Pazartesi 09:04
Şişecam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şişecam'dan virüse karşı yeni teknoloji

Şişecam açıklamasına göre, cam ve kimyasallar iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, küresel salgına karşı sürdürülen mücadeleye katkı sağlama hedefiyle virüse karşı yeni teknoloji geliştirdi. Ön bulgularda koronavirüs üzerinde de etkili olduğu belirlenen teknolojinin bu alandaki test ve geliştirme süreçleri ise devam ettiği belirtildi.

Kişiden kişiye temas ile geçebilecek virüs ve bakterilerin cam ev eşyası üzerinde yayılması ve üremesini engellemeyi hedefleyen Şişecam tarafından geliştirilen 'Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi' kapsamında formül ve uygulama yöntemine ilişkin laboratuvar testleri tamamlanırken, patent süreçleri de başlatıldı.

Açıklamaya göre, alanında dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi tarafından geliştirilen bu özel teknolojiyle donatılacak cam ev eşyası ürünleri önce Türkiye’de ardından tüm dünyada satışa sunulacak. Salgın döneminde bulaş riskinin azalmasına destek olacak bu yüzde 100 yerli teknolojinin, normalleşme sürecine olduğu kadar ihracata dolayısıyla da Türkiye’nin ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlaması beklendiği belirtildi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 'Dünyanın sayılı cam üreticilerinden biri olan Şişecam’ın 45 yıllık Ar-Ge birikimi sayesinde iki ay gibi rekor bir sürede ortaya çıkardığı Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile yaşama değer katmaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım merkezi tarafından hayata geçirilen bu teknolojiyi cam ev eşyası üzerine dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu teknolojiyi cam ambalaj, mimari camlar ve beyaz eşya camlarına da uygulama planlarımız bulunuyor. Yaşama değer katan bir Topluluk olma misyonumuz doğrultusunda insan sağlığına katkı sağlamak hedefiyle geliştirdiğimiz bu özel teknoloji, yaratıcı çözümler üreterek teknoloji ve markaları ile fark yaratan bir şirket olma vizyonumuza da hizmet etmektedir. Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi için formül ve uygulamaya yönelik patent süreçlerini başlattık. Sağlığa zararlı organizmaların camın yüzeyinde barınmalarına engel olan bu özel teknolojiyi ruhsatlandırma ve gerekli resmi izin süreçlerinin de tamamlanmasının ardından önce ülkemizde satışa sunacağız. Ardından katma değerli ürünlerini 150’den fazla ülkede müşterisiyle buluşturan Şişecam olarak tüm dünya pazarlarına ulaştıracağız.”

Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’nin öncelikle Şişecam’ın cam ev eşyası markası Paşabahçe ürünlerine uygulanmasıyla normalleşme sürecinde HORECA sektörünün hijyen açısından destekleneceğini dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile geliştirilen cam ev eşyası ürünlerinin ülkemizde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dış mekanlardaki sağlık endişelerinin azalacağına ve bu önemli buluşun turizm sektörüne katkı sağlayacağına, ihracat gelirlerimizi de artıracağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

Sürekli gelişen ve genişleyen kullanım alanlarıyla sağlık ve doğallığın temsilcisi camın sürdürülebilir bir gelecek oluşturma konusunda sonsuz bir potansiyel vadettiğini aktaran Kırman, 'Sürdürülebilirlik bağlamında çevre, iklim, enerji ve sağlık gibi küresel açıdan en kritik konulara çözüm üretmesi, cam sektörünün önemini her geçen gün daha da artırmaktadır. Bugün dört kıtaya yayılan 14 ülkedeki üretim tesisleri ve 22 bin çalışanıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam, hammaddeden nihai ürüne giden tüm süreçlerini 'Care for Next' olarak adlandırdığı sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda yürütmektedir. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı da benimseyen bir Topluluk olarak, geliştirdiğimiz Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’ni sürdürülebilir bir gelecek için sağlayacağı katkı açısından da önemsiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Acil durumlarda ilk yardım uygulayan kişilerin yaygın olarak yaptığı hatalar

Doç. Dr. Özgen: Serviks kanseri düzenli tarama ve aşı ile önlenebilir

TOKİ Konya kura tarihi güncellendi

Batı Şeria'da devam eden baskın ve alıkoymalar

Enerji ve madenciliğe 486,5 milyar TL kamu yatırımı yapılacak

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

TÜBİTAK Kış Akademisi sömestir tatilinde kapılarını açıyor

Uluslararası operasyonlarla aranan 17 suçlu Türkiye’ye getirildi

Gazze Belediyesinden su krizi uyarısı

Elektrikli otomobil sayısı bir yılda yüzde 102 artarak 370 bin oldu

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Savaş, isyan sona ermeden bitmeyecek

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Kudüs, İslam’a düşman sömürgeci projelerin her zaman hedefi olmuştur

Gazze'de soğuk nedeniyle 27 günlük bebek şehit oldu

Suriye ordusu, Deyr Hafir bölgesine girmeye başladığını duyurdu

Adıyaman'da ruhsatsız silah operasyonu: 7 gözaltı

Afganistan'da su kaynaklarının korunması için farkındalık çalışmaları artırılıyor

İşgal rejiminde intihar olayları yüzde 40 artış gösterdi

Dr. Öğr. Üyesi Öncer: Kudüs’te akan kanın nedeni Batılı müdahalelerdir

Şanlıurfa’da silah ve mühimmat ele geçirildi

Destekleme ve yetiştirme kurslarında yeni dönem başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 ilde 16 yeni yatırım alanı belirledi

Erkeklerde meme kanserine yol açan 7 önemli etken

Gazze'de ateşkese rağmen siyonist saldırılar devam ediyor

Trump, Venezuelalı muhalif lider Machado ile yeniden görüşeceğini söyledi

Gazze'deki işgal rejimi ajanları ateşkesi bozma peşinde

Vaiz Döner: Kudüs’le bağlarımızı güçlendirmezsek bu davaya sahip çıkamayız

SGK’dan tedavi giderlerine destek: Geri ödeme kapsamı genişletildi

E-ticarette fahiş fiyata sıkı denetim

Başarılı öğrencilere burs desteği

İngiltere’den Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülke için seyahat uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Acil durumlarda ilk yardım uygulayan kişilerin yaygın olarak yaptığı hatalar

Doç. Dr. Özgen: Serviks kanseri düzenli tarama ve aşı ile önlenebilir

TOKİ Konya kura tarihi güncellendi

Batı Şeria'da devam eden baskın ve alıkoymalar

Enerji ve madenciliğe 486,5 milyar TL kamu yatırımı yapılacak

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

TÜBİTAK Kış Akademisi sömestir tatilinde kapılarını açıyor