• BIST 100

    15681,45%0,89
  • DOLAR

    43,28% 0,07
  • EURO

    50,80% 0,79
  • GRAM ALTIN

    6576,88% 1,25
  • Ç. ALTIN

    10647,16% 1,18

Şişecam'dan virüse karşı yeni teknoloji

06 Temmuz 2020, Pazartesi 09:04
06 Temmuz 2020, Pazartesi 09:04
Şişecam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şişecam'dan virüse karşı yeni teknoloji

Şişecam açıklamasına göre, cam ve kimyasallar iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, küresel salgına karşı sürdürülen mücadeleye katkı sağlama hedefiyle virüse karşı yeni teknoloji geliştirdi. Ön bulgularda koronavirüs üzerinde de etkili olduğu belirlenen teknolojinin bu alandaki test ve geliştirme süreçleri ise devam ettiği belirtildi.

Kişiden kişiye temas ile geçebilecek virüs ve bakterilerin cam ev eşyası üzerinde yayılması ve üremesini engellemeyi hedefleyen Şişecam tarafından geliştirilen 'Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi' kapsamında formül ve uygulama yöntemine ilişkin laboratuvar testleri tamamlanırken, patent süreçleri de başlatıldı.

Açıklamaya göre, alanında dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi tarafından geliştirilen bu özel teknolojiyle donatılacak cam ev eşyası ürünleri önce Türkiye’de ardından tüm dünyada satışa sunulacak. Salgın döneminde bulaş riskinin azalmasına destek olacak bu yüzde 100 yerli teknolojinin, normalleşme sürecine olduğu kadar ihracata dolayısıyla da Türkiye’nin ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlaması beklendiği belirtildi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 'Dünyanın sayılı cam üreticilerinden biri olan Şişecam’ın 45 yıllık Ar-Ge birikimi sayesinde iki ay gibi rekor bir sürede ortaya çıkardığı Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile yaşama değer katmaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım merkezi tarafından hayata geçirilen bu teknolojiyi cam ev eşyası üzerine dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu teknolojiyi cam ambalaj, mimari camlar ve beyaz eşya camlarına da uygulama planlarımız bulunuyor. Yaşama değer katan bir Topluluk olma misyonumuz doğrultusunda insan sağlığına katkı sağlamak hedefiyle geliştirdiğimiz bu özel teknoloji, yaratıcı çözümler üreterek teknoloji ve markaları ile fark yaratan bir şirket olma vizyonumuza da hizmet etmektedir. Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi için formül ve uygulamaya yönelik patent süreçlerini başlattık. Sağlığa zararlı organizmaların camın yüzeyinde barınmalarına engel olan bu özel teknolojiyi ruhsatlandırma ve gerekli resmi izin süreçlerinin de tamamlanmasının ardından önce ülkemizde satışa sunacağız. Ardından katma değerli ürünlerini 150’den fazla ülkede müşterisiyle buluşturan Şişecam olarak tüm dünya pazarlarına ulaştıracağız.”

Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’nin öncelikle Şişecam’ın cam ev eşyası markası Paşabahçe ürünlerine uygulanmasıyla normalleşme sürecinde HORECA sektörünün hijyen açısından destekleneceğini dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile geliştirilen cam ev eşyası ürünlerinin ülkemizde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dış mekanlardaki sağlık endişelerinin azalacağına ve bu önemli buluşun turizm sektörüne katkı sağlayacağına, ihracat gelirlerimizi de artıracağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

Sürekli gelişen ve genişleyen kullanım alanlarıyla sağlık ve doğallığın temsilcisi camın sürdürülebilir bir gelecek oluşturma konusunda sonsuz bir potansiyel vadettiğini aktaran Kırman, 'Sürdürülebilirlik bağlamında çevre, iklim, enerji ve sağlık gibi küresel açıdan en kritik konulara çözüm üretmesi, cam sektörünün önemini her geçen gün daha da artırmaktadır. Bugün dört kıtaya yayılan 14 ülkedeki üretim tesisleri ve 22 bin çalışanıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam, hammaddeden nihai ürüne giden tüm süreçlerini 'Care for Next' olarak adlandırdığı sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda yürütmektedir. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı da benimseyen bir Topluluk olarak, geliştirdiğimiz Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’ni sürdürülebilir bir gelecek için sağlayacağı katkı açısından da önemsiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor

HAMAS işgal rejiminin UNRWA merkezindeki tesisleri yıkmasını kınadı

199 can kurtarma operasyonunda 631 kişi kurtarıldı

Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem

Kongo'da ordu, isyancıların çekilmesinin ardından stratejik şehri geri aldı

İstanbul’da mevzuata aykırı avlanan 3,5 ton su ürününe el konuldu

Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cho Hyun Türkiye’ye geliyor

Çin'in Yünnan eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem

6'ncı Dünya Kudüs Haftası sonuç bildirgesi açıklandı

Gaziantep'te Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı düzenlendi

UNRWA: israilin saldırısı, BM'ye bağlı bir kuruluşa karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mübarek üç aylardan Şaban ayı rahmet ve mağfiretin merkezinde yer alıyor

Batı Şeria'daki seçmenler için 423 saha kayıt merkezi açıldı

Gazze için kurulan barış mekanizmasına Çin daveti

Kardan kapanan köy yolunda zamanla yarış

Kurtulmuş: Filistin’i tanımak ortak bir insanlık sorumluluğudur

Trump'ın "büyük aptallık" nitelemesinin ardından İngiltere, Chagos anlaşmasını savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel miras kaydında ikinciyiz

Ukrayna'da nükleer santrallerde tehlike alarmı

Avustralya, sıkı silah kontrolü yasalarını onayladı

ABD'de 100 araçlık zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı

Konya’da köpek saldırısında ölen çocuk için soruşturma

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için başvurular başladı

Peygamber Sevdalıları'ndan siyer yarışması için son çağrı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor