• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Siyer sınavına kayıt yapan öğrenciler: Amaç Peygamberimizi tanımak olduğundan ödül kazanamasak da olur

25 Kasım 2024, Pazartesi 02:54
25 Kasım 2024, Pazartesi 02:54
Siyer sınavına kayıt yapan öğrenciler: Amaç Peygamberimizi tanımak olduğundan ödül kazanamasak da olur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları tarafından Türkiye genelinde düzenlenecek "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışmasına kayıt yapan öğrenciler, duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan başta umre ödülü olmak üzere, bin bir ödülün verileceği Siyer Yarışması başvuru kayıtları, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de de tüm hızıyla devam ediyor.

Mardin’in Artuklu ilçesinde okulda açılan stantta yarışmaya kayıt yapan lise ve ortaokul öğrencileri, sınav hakkındaki duygu ve düşüncelerini İLKHA’ya aktararak, sınava katılmanın asıl amacı ödülden ziyade Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın tanımak olduğunu kaydetti.

Öğrenciler, her yıl katıldıkları siyer sınavından çok faydalı bilgiler edindiklerini belirterek, herkesin sınava kayıt yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 “Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın hayatını öğrendikten sonra ödül kazanmasam da olur”

Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın hayatını iyice öğrenmek için siyer sınavına kayıt yaptığını belirten Halim Değer, “İlk defa siyer sınavına kayıt yapıyorum. Sınavın içeriği ve kitabı çok merak ettiğim için kaydımı yaptım. Kitabı henüz yeni okumama rağmen Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında birçok bilgi edindim. Zaten sınava katılmamın asıl amacı da Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını iyice öğrenmektir. Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın hayatını öğrendikten sonra sınavda ödül kazanmasam da olur. Hedefim kitaba çok çalışmak. İşgal rejimi İsrail Filistin’deki kardeşlerimizi vahşice öldürüyorlar. Bu konuda bizlere düşen görevler arasında İsrail ürünlerini boykot etmektir. Bu soykırıma sessiz kalmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Sınavda verilecek ödülle kişiyi çalışmaya daha çok sevk ettiğini kaydeden Vesile Abukan, “7’nci sınıfa gidiyorum. Bu yıl da siyer sınavına kaydımı yaptırdım. Sınavda iyi bir derece çıkarıp ödül kazanmayı istiyorum. İmam-Hatipli olmamız hasebiyle Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını biliyoruz. 3 yıldır siyer sınavına katılıyorum. Her yıl sınav çok iyi geçiyor, sorular da istediğimiz gibi çıkıyor. Sınava kayıt yapmamızın asıl amacı Efendimizi tanımaktır. Bununla beraber ödül kazanmamız bizleri daha çok başarıya sevk ediyor. Herkesin bu sınava kayıt yapmasını tavsiye ediyorum.” şeklinde ifade etti.

“Geçen yıl girdiğim siyer sınavında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatı hakkında çok şey öğrendim”

Mehmet Yakup Aslan, herkesin sınava kayıt yapmaları için tavsiyede bulunarak, “2024 siyer sınavına kayıt yaptım. Her yönüyle çok iyi bir sınavdır. Geçen yıl girdiğim siyer sınavında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatı hakkında çok şey öğrendim. Bu sınava katılmamın asıl amacı Peygamberimizi tanımak olduğundan ödül almasam da olur. Herkese sınava kayıt yapmalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerin aktardı.

Sultan Tekin, Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın hayatını çok sevdiğini ifade ederek, “Siyer sınavına daha kayıt yapmadım ama yapacağım inşallah. Peygamber Efendimizin hayatını çok seviyorum. Onu ve onun hayatını çok tanımak istiyorum. Geçen yıl da sınava katılarak, kitabı iki kere okumuştum. Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın kendi döneminde çektiği zorlukları hakkında bilgiler edindim. Bu yıl hedefim güzel bir puan çıkarıp ödül almaktır. Umre hayalim de var. Bütün arkadaşlarıma sınava kayıt yapmalarını çok tavsiye ediyorum.” şeklinde kaydetti.

“İlkokuldan beri siyer sınavına katılım gösteriyorum”

İlkokuldan beri siyer sınavına katılım gösterdiğini belirten lise öğrencisi Jinda Taş, “İlkokuldan beri siyer sınavına katılım gösteriyorum. Dolayısıyla çokça bilgiler edindim. Bu yıl da kayıt yaptıracağım inşallah. Okuduğumuz siyer kitapları içeriğindeki bilgiler, hep akılda kalıyor. Dolayısıyla bu tür kitaplar kişiye çok faya sağlıyor. Umarım bu yıl iyi bir dereceye girerim. Arkadaşlarıma tavsiyem bu kitabı alıp yarışmaya katılmalarıdır.” ifadelerine yer verdi.

Siyer sınavında hedefinin umre olduğunu dile getiren Hazar Rezan Buluş, “Geçen sene de siyer sınavına katılmıştım ama sınava yetişemediğimden giremedim. Bu sene de katılarak, inşallah umre ödülünü kazanmayı hedefliyorum. Siyer kitabını alıp en yakın zamanda çalışmaya başlayacağım. Geçen yıl kitabı iki kere okumuştum. Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın hayatı, yaşadığı olaylar, mucizeleri gibi bilgiler edindim. Bütün arkadaşlarıma katılmayı öneriyorum.” dedi. (İLKHA)

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil