GÜNDEM 28.10.2024 14:37:26 0

Siyer Yarışmasına kayıt yapan çocuklar: Asıl amaç Peygamber Efendimizi tanımaktır

Siyer Yarışmasına kayıt yapan çocuklar: Asıl amaç Peygamber Efendimizi tanımaktır
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 12'incisini düzenleyeceği Siyer Yarışmasına kayıt yapan çocuklar, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli bu yıl 12'incisi düzenlenecek olan başta umre ödülü olmak üzere, bin bir ödülün verileceği Siyer Yarışması başvuru kayıtları devam ediyor.

Mardin’in Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde Siyer Yarışmasına kayıt yapan çocuklar, bu yıl da başvurduklarını belirterek herkese de katılım noktasında tavsiyede bulundular.

Çocuklar, geçmiş dönemdeki siyer yarışmaları vesilesiyle Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ın birçok özelliğini öğrendiklerini vurgulayarak, Siyer Yarışmasının asıl amacının ödül kazanmak değil, Hazret-i Muhammed Aleyhisselam’ın hayatını öğrenmek ve tatbik etmek olduğunu belirtti.

Ayrıca Gazze’de devam eden katliama değinen çocuklar, işgal rejimi tarafından vahşice katledilen bebek ve çocukların olduğu bu soykırımın bir an önce bitmesi için yüce Allah’tan temennilerde bulundu. Kurtuluşun ve zaferin gelmesi, tüm Müslüman toplumlarda siyerin hayat bulmasıyla mümkün olacağını belirterek siyerin bir kurtuluş projesi olduğunu aktardılar

"Kayıt yapanlar, ödül alamasalar bile en azından Peygamber Efendimizin hayatını öğreneceklerdir"

Muhammed Alâeddin Cengil

Siyer Yarışmasının kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu belirten Muhammed Alâeddin Cengil, “7’nci sınıfa gidiyorum. Siyer yarışması kayıtlarının başladığını duyduğum an kayıt yaptırdım. Kitabını da aldım, okumaya devam ediyorum. Geçen yıl da kayıt yaptırmıştım. Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını, neler yaşadıklarını, sünnetini, hadislerini öğrendim. Geçen sene az bir puanla ödülü kaçırmıştım. Kitabı da üç kere okumuştum. Siyer Yarışması, kaybedeni olmayan bir sınav olduğundan herkesin kayıt yapmasını tavsiye ediyorum. Kayıt yapanlar, ödül alamasalar bile en azından Peygamber Efendimizin hayatını öğreneceklerdir. Bu bu da insana büyük bir kazanım olarak yeterlidir aslında. Bu senenin Siyer kitabını 5-6 kere okumayı hedefliyorum. İnşallah bir ödül kazanırım.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de katliama maruz alan akranlarını dile getirmeyi unutmayan Cengil, “Gazze’de çocuklar, yeni doğan bebekler vahşice katlediliyorlar. Oradaki akranlarımız bizden çok farklı bir hayatı yaşıyorlar. Müslümanlar o kadar aciz ki Arpa ülkeleri bile bu konuda hiçbir şey yapamıyor. Neden bu korku var? Peygamber Aleyhisselam’ın ümmetinden imanlı olan bir kimse Amerika ve işgal rejiminden korkar mı hiç? Soykırımın bir an önce bitmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

"Girdiğim her sınavda Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında yeni bilgiler öğreniyorum"

Bilal Aba

Girdiği her Siyer Yarışmasında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında yeni bilgiler öğrendiklerini ifade eden Bilal Aba, “Bu yıl gerçekleşecek olan Siyer Yarışmasına kaydoldum. Herkesin de bu sınava kayıt yaptırmasını tavsiye ediyorum. Geçen sene de başvuru yapmıştım. Geçen yıl kitaba bayağı çalışmıştım ve sınavım da çok iyi geçmişti. Girdiğim her sınavda Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında yeni bilgiler öğreniyorum. Efendimiz Aleyhisselam’ın katıldığı savaşlar, siyasi anlayışını, ahlakını, merhametini öğrendim. O kadar merhametli ki bir karınca yuvası için tüm orduyu durdurmuştur. Bu yıl sınavda başarıyı yakalamak için elimden geleni yapacağım.” şeklinde aktardı.

Gazze’deki Müslümanların çok feci bir şekilde can vererek şehit olduklarını vurgulayan Aba, soykırımın bir an önce bitmesini arzuladı.

“Sınava kaydolmanın asıl amacı Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ı tanımaktır”

Murat Algur

Yarışmaya ilk defa kaydolmanın heyecanını yaşadığını kaydeden 5’inci sınıf öğrencisi Murat Algur, “Bu sene düzenlenecek olan Siyer Yarışmasına kaydımı yaptım. Kitabı da alıp şu an okuyorum. Okuduğum kitaptan Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını, neler yaşadığını, doğumunu öğreniyorum. Yarışmaya ilk defa katıldığımdan heyecanlıyım. Bütün arkadaşlarımın bu sınava katılmasını tavsiye ediyorum. Zaten sınava başvurmanın asıl amacı Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ı tanımaktır. Sınavda hedefim bilgisayar kazanmaktır. Gazze’deki soykırımda katledilen kardeşlerimiz için de çok üzülüyoruz. Bu soykırımın bitmesini istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Yükleniyor