• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Siyer yarışmasına kayıt yapan çocuklar: Kaybedeni olmayan bu sınava herkes katılsın

02 Aralık 2024, Pazartesi 18:27
02 Aralık 2024, Pazartesi 18:27
Siyer yarışmasına kayıt yapan çocuklar: Kaybedeni olmayan bu sınava herkes katılsın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 12'ncisini düzenleyeceği "Siyer Yarışması"na kayıt yapan çocuklar, kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesin katılması için çağrıda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan "Siyer Yarışması" başvuru kayıtları devam ediyor.

Toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın mesajları ile buluşturarak, örnek hayatının öğretilmesi ve öğrenilenlerin hayata tatbik edilmesi gayesi ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da de Siyer yarışması kayıtları tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfalı öğrenciler, Siyer yarışması hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek herkesin bu yarışmaya katılması gerektiğini söylediler.

“Siyer yarışması sayesinde umreye gittim”

Seyfullah Arslan

Peygamber Efendimizin yaşadığı zorlukları, çektiği çileleri öğrendiğini söyleyen Seyfullah Arslan, "Neredeyse 5. sınıftan beri Siyer yarışmasına katılıyorum. O zamanlardan beri elhamdülillah Siyer sınavından bir şeyler öğreniyorum ve çalışmalarda bulunuyorum. Her sene ödüller kazanıyoruz, elhamdülillah. En son Umre ödülünü kazandım ve Siyer yarışması sayesinde umreye gittim. Umrede, Siyer yarışmasında okuduğumuz yerleri, Peygamber Efendimizin evini, savaşların yaşandığı olayları birebir görme imkânım oldu. Bütün arkadaşlarımızı Siyer yarışmasına katılmaya davet ediyorum. Çalışarak, Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin yaşadığı zorlukları, çektiği çileleri öğreniyoruz. Önderimiz ve rehberimiz kimdir? O ne yapmış, nasıl yaşamış, bunu öğreniyoruz ki biz de O’nun gibi olalım. Bu nedenle Siyer yarışmasına katılmamız gerekir." dedi.

“Kaybedeni olmayan bu sınava tüm arkadaşlarımı davet ediyorum”

Muhammed Şirin Tunç

Kaybedeni olmayan yarışmaya herkesin katılması gerektiğini ifade eden Muhammed Şirin Tunç, “Peygamberimizin hayatını öğrenmek ve hayatımıza kazandırmak için bu sınava kayıt olduk. Kaybedeni olmayan bu sınava tüm arkadaşlarımı davet ediyorum. Kitabı okuyarak Peygamber Efendimizin dönemindeki savaşları ve şehit olan sahabeleri öğrendim. Hedefim, bu sınavda Allah nasip ederse, güzel bir ödül kazanmak. Kaybedeni olmayan bu güzel yarışmaya herkesin çabucak katılmasını isterim." diye konuştu.

“Peygamberimizin hayatını daha iyi anlamamıza yönelik çok güzel bir yarışma”

Yahya Civan Güven

Yarışmanın Peygamberimizin hayatını daha iyi anlaşılmasına yönelik olduğunu vurgulayan Yahya Civan Güven, "Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin hayatını anlatan çok güzel bir kitap. Bu kitaptan çok güzel şeyler öğreniyoruz. Mesela Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Mekke'yi fethettiğinde yine Medine'de kalıyor. Siyer yarışmasına tüm arkadaşlarımı davet ediyorum. Bu kitap, Peygamberimizin hayatını daha iyi anlamamıza yönelik çok güzel bir eser. Bunu okursak çok büyük sevap kazanırız. Yarışmaya katılmayanları davet ediyorum. Ayrıca yarışmada bir sürü ödül de var." şeklinde konuştu.

“Peygamber Efendimizin etrafındaki sahabeleri tanıdım”

Hamza Fidan

Peygamber Efendimizin hayatı hakkında çok güzel bilgiler öğrendiğini belirten Hamza Fidan, “Bu yarışmayı uzun zamandır takip ediyorum. Çok güzel hediyeler var. Kazanmasa bile Peygamber Efendimizin hayatı hakkında çok güzel şeyler öğreniliyor. Herkesin bu yarışmaya katılmasını tavsiye ediyorum. Öğrenmediğim bilgileri öğrendim. Peygamber Efendimizin etrafındaki sahabeleri tanıdım, farklı savaşları öğrendim. Peygamber Efendimizin dönemindeki savaşları öğrendim. Katılmayanlar lütfen katılsın." ifadelerini kullandı.

“Yarışmaya katılmayanlar bu güzel fırsatı kaçırmamalılar”

Yusuf Ünel

Siyer yarışmasının bir fırsat olduğunu ifade eden Yusuf Ünel, "Siyer yarışması çok güzel bir etkinlik. Peygamber Efendimizin doğumundan vefatına kadar çok güzel konular var. O yüzden kitabın okunmasını tavsiye ederim. Peygamber Efendimizin hayatını ve onun döneminde çektiği zulümleri öğrenmek için kitap okumalıyız. Yarışmaya katılmayanlar bu güzel fırsatı kaçırmamalılar. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bu yarışmaya katılmalılar." dedi.

“Öğrendiğim sünnetleri uygulamaya başladım”

Talha Doğan ise "Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak daha iyi bir yaşam sürdürebiliriz. Kitap okuyarak Peygamber Efendimizin hayatını daha çok öğrendim. Öğrendiğim sünnetleri uygulamaya başladım. Siyer yarışmasına herkesin katılmasını tavsiye ederim. Yarışmaya katılmayanlar üzüntü yaşar." şeklinde konuştu.

“Bu yarışmanın kaybedeni yok”

Ahmet Kerem Demir

Siyer’de herkesin öğrenebileceği ve hayatına tatbik edebileceği bilgilerin bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Kerem Demir, "Siyer yarışması çok güzel bir etkinlik. Herkesin öğrenebileceği ve hayatına tatbik edebileceği bir kitap var. Bu kitapta Peygamber Efendimizin hayatından vefatına kadar olan her şey anlatılıyor. O yüzden herkesin sınava katılmasını istiyorum. Peygamber Efendimizin girdiği savaşları, zaferlerini ve sünnetlerini öğrendim. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Herkes bu yarışmaya katılsın." diye konuştu.

"Siyer yarışmasına katılanlar kazanır"

Ferhat Bucak

Ferhat Bucak ise “Siyer yarışmasına katılanlar kazanır, katılmayanlar ise kendileri düşünsün. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmezlerse hem bir şey kazanamazlar hem de büyük bir fırsatı kaçırırlar. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve kendi hayatımıza uygulamak için bu yarışmaya katılmalıyız." dedi. (İLKHA)

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!