14297,41%1,00
42,69% 0,00
50,18% 0,08
5921,49% 0,34
9539,73% 0,61
Siyonist işgalciler, salı günü şafak saatlerinde Batı Şeria genelinde geniş çaplı baskınlar düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda bir kız çocuğu ile daha önce esir alınmış Filistinliler de hedef alındı.
Nablus'ta, Asira eş-Şimaliyye beldesinde ailesinin evine baskın düzenleyen işgalciler, Duaa Cerara adlı genç kızı esir aldı. Aynı kentte Deyr Şeref ve Sırra askeri kontrol noktalarından giren işgalciler, Refidya Mahallesi'nde Bassem el-Kutub'u, el-Mahfiyye Mahallesi'nde Muhammed ve Muhammed Teysir Abdulhay kardeşleri ile Ali eş-Şami'yi esir aldı.
İşgalciler ayrıca Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek, evine yapılan baskının ardından Semih Zeyyab'ı esir aldı. Zeyyab'ın, kardeşini teslim olmaya zorlamak amacıyla alıkonulduğu aktarıldı. Avarta köyünde ise Ahmed Ebu Avvad, ailesinin evine yapılan baskın sonrası esir alındı.
Tulkerem'de, Atıl beldesinde daha önce esir alınmış olan Muhammed Nasır yeniden esir alınırken, aynı beldede Lua Selim de işgalciler tarafından alıkonuldu. İşgalciler, Anabta ve Allar beldelerinde de ev ve iş yerlerine baskınlar düzenledi.
Ramallah'ta, Beytuniya beldesinde Mecd Eşref, evine yapılan baskınla esir alındı. Kentin farklı beldelerinde de geniş çaplı baskın ve aramalar gerçekleştirildi.
Öte yandan işgalciler Eriha'ya baskın düzenleyerek Ammân Caddesi'nde bir evi hedef aldı. Aynı kent yakınlarındaki el-Avca bölgesinde ise siyonist yerleşimcilerin saldırısı sonucu bir aileden beş kişi yaralandı.
El-Halil'de de işgalciler, el-Cabri Mahallesi'ne baskın düzenlerken, Beni Naim beldesinde "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla çok sayıda araca el koydu. Batı Şeria genelinde baskınların ve esir alma saldırılarının artarak sürdüğü vurgulandı. (İLKHA)