GÜNDEM 20.04.2025 14:54:40 0

Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi

Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi
Haberi Sesli Oku

Cenin kenti ve mülteci kampı 90 gündür aralıksız saldırı altında. İşgalciler evleri yakıyor, yolları kazıyor, sivilleri esir alıyor. Binlerce kişi evinden edildi, şehir harabeye döndü.

Siyonist işgalcilerin Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları dördüncü ayına girdi. Kuşatma, baskın, yıkım, ateş, tahliye ve esir almalarla süren bu vahşi saldırı süreci, kenti adeta yaşanmaz bir açık hava hapishanesine çevirdi.

Bugün sabah saatlerinde işgalci askerler, Cenin’in güneyinde yer alan Arabe beldesine baskın düzenleyerek iki genci esir aldı. Ardından Kafardan kasabasına zırhlı araçlarla giren işgalciler, gerçek mermiyle halka saldırdı. Bölgeye iş makineleri ve yakıt tankerleri de sevk edildi.

İşgalciler, Cenin Mülteci Kampı’nın kuzey girişindeki Talabe Camii çevresine yeni toprak bariyerler yerleştirirken, insansız hava araçları gökyüzünden kampı sürekli gözetliyor.

Günün erken saatlerinde Caba, Arabe, Sîris ve Burkin kasabaları da işgalcilerin hedefi oldu. Ev baskınlarında gençler esir alınırken, birçok evde arama ve tahribat yapıldı.

Cenin Valisi Kemal Ebu Rab, kentte devam eden zorunlu göç krizine dikkat çekerek, binlerce insanın evsiz kaldığını ve geçici barınma çözümleri için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Şu ana kadar yaklaşık 21 bin kişinin göç ettiği, bunlardan 6 bininin şehir merkezinde, 3 bin 200'ünün Arap Amerikan Üniversitesi yurtlarında, 4 bin 181 kişinin ise Burkin kasabasında barındığı belirtildi.

Bayındırlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Wadi Burkin bölgesinde ilk etapta 32 adet 5 kişilik konteyner evin kurulması planlanıyor.

Öte yandan, işgalciler Cenin’in kuzeyinde yer alan Celame askeri kontrol noktası çevresinde sık sık tatbikatlar düzenliyor. Bu durum, kampı boşaltmak zorunda kalan halkın geri dönüşünü daha da zorlaştırıyor.

Cenin’in güneyindeki Sanur beldesine ait topraklarda, 2005’te boşaltılan bir yerleşim alanına ise siyonist yerleşimciler yeniden girerek ağaç dikmeye başladı. Bu adım, işgalin yeni bir aşamaya geçtiğinin sinyalini veriyor.

Siyonist rejimin Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik 90 gündür süren saldırılarında en az 38 Filistinli şehit oldu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşgal nedeniyle yaklaşık 21 bin sivil evinden göç etmek zorunda kaldı. Bazı mahalleler boşaltıldı, evler ve kamu binaları askeri karargâhlara çevrildi. Altyapı büyük oranda tahrip edildi. (İLKHA)

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

Yükleniyor