• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Siyonist işgalciler Gazze'de yine sivilleri vurdu: 73 şehid

DÜNYA 20.10.2024 01:22:28 0
Siyonist işgalciler Gazze

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 kişi şehid oldu, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalcilere ait savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'da yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk ve kadın en az 73 Filistinlinin şehid olduğu, onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. 

Açıklamada, katliamın Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği, işgal ordusunun, sağlık çalışanlarından hastaneleri derhal tahliye etmelerini istediği, hastanelere yakıt girişini engellediği, aynı zamanda bölgedeki iletişim ve internet hizmetlerini kestiği, böylece derin bir insani krize sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, yeni katliamın, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizliği gösterdiği, uluslararası topluma bu suçların kınanması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Cibaliya ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki soykırımdan siyonist rejim, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan Endonezya Hastanesine düzenlenen saldırıda 40 hasta ve sağlık personelinin yaralandığını belirterek, "Hastanenin jeneratörü vuruldu ve elektriksiz kaldı. Bunun sonucunda 2 kritik hasta hayatını kaybetti. El-Avde Hastanesine düzenlenen saldırıda sağlık personeli yaralandı. Hastanelerin yakınlarındaki saldırılar, erişimi tehlikeye atarak hastaneleri hızla işlevsiz hale getirebilir." dedi. (İLKHA)

Ukrayna: Ateşkesin her an başlayabileceğine inanıyoruz

Malatya’da zincirleme kaza: 4 yaralı

Ege Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD karanlığa gömülmek üzere

Güney Afrika'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Güney Afrika'da korkunç kaza: 15 ölü

Ankara'da çocuklar Gazze için yürüdü

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Çin'in güneybatısında 2 yolcu teknesi alabora oldu

Ukrayna, insansız deniz araçları ile iki Rus savaş uçağını vurdu

İstanbul'da binler ABD konsolosluğuna yürüdü

Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Çekya’ya ziyaret

Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Japonya ile Çin arasında ihtilaflı bölgede gerilim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ