• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Siyonist işgalin Tulkerem kuşatması 82. gününde: Ev baskınları, yağmalar ve işkenceler

18 Nisan 2025, Cuma 12:09
18 Nisan 2025, Cuma 12:09
Siyonist işgalin Tulkerem kuşatması 82. gününde: Ev baskınları, yağmalar ve işkenceler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tulkerem ve iki mülteci kampı, 82 gündür kuşatma altında. Saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 Filistinli şehit oldu, binlerce kişi evinden sürüldü.

Siyonist işgalciler, Batı Şeria’nın Tulkerem kentinde ve ona bağlı Tulkerem ile Nur Şems mülteci kamplarında 82 gündür aralıksız olarak sürdürdüğü askeri kuşatma ve saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettiriyor. Nur Şems kampındaki baskınlar ise 69. gününe ulaştı.

İşgal güçleri, kent merkezinde ve çevre bölgelerde onlarca eve baskın düzenlerken, yoğun silah ve ses bombası kullanarak halkı sindirmeye çalıştı. Baskınlar sırasında çok sayıda Filistinli darp edilerek esir alındı, dükkanlar zorla kapattırıldı.

Ev baskınları, yağmalar ve işkenceler

Batı Tulkerem’de yer alan Şehit Sabit Sabit Meydanı, Cemal Abdunnasır Meydanı, Sebze Pazarı ve Nablus Garajı gibi yoğun bölgelerde işgal güçleri ses bombalarıyla saldırılarda bulundu. Aynı zamanda mağazalara zorla girerek dükkân sahiplerine kepenk indirtildi, iki genç – Tarık Nâsır Babaa ve Halid Cemal el-Mısri – alıkonulup darbedildi.

Güneydeki Aftay Haifiş yerleşiminden gelen zırhlı araçlar, kentin Fer’un Caddesi ve Selâm Kavşağı güzergâhı üzerinden İrtah Mahallesi'ne yöneldi. Aynı saatlerde Zennâbe ve Aktaba mahallelerinde de piyade birlikleri konuşlandı; bölgede ev aramaları ve kamera tahribatları gerçekleştirildi.

İşgalciler, Şedây Hüseyin Ali Avde’yi esir aldı. Evine baskın yapan askerler, darbederek onu götürdü. Şedây Avde daha önce de işgal zindanlarında kalmıştı.

Hırsızlık ve sistematik tahribat

İskan Mahallesi’nde yapılan baskınlarda işgal askerleri, Samir Hırayuş’a ait evden 35 bin şekel, 6 bin Ürdün dinarı, cep telefonu şarj aletleri ve parfümler dahil olmak üzere birçok kişisel eşyayı yağmaladı. Evdeki oğlu Hani ve yeğeni Reşad da feci şekilde dövüldü.

Nur Şems Kampı’nda ise Cebel en-Nasr bölgesine yoğun ateş açıldı, güvenlik kameraları parçalandı. Her gün süren baskınlar, Cebel es-Salihin ve Cebel en-Nasr sokaklarında yaşayan halkın zorla göç etmesine yol açtı.

Evler askeri karargâha çevrildi

Tulkerem Mülteci Kampı’nda ise ağır makineli silahlar eşliğinde ev baskınları sürerken, boşaltılan evler yerle bir edildi. Aynı zamanda El-Medâris Mahallesi’nde kepçelerle geniş çaplı yıkımlar yapıldı, çok sayıda yapı hasar gördü. Gençlerden Ahmed Abduddayim kamp içerisinde esir alındı.

İşgalciler, Nablus Caddesi ile kuzeydeki konut mahallelerinde evleri boşalttırarak askeri mevzilere dönüştürdü, ağır silahlı araçları bu bölgelere konuşlandırdı.

Bilanço ağır: Şehitler, göçmenler ve harabeye dönen kamplar

Saldırılar sonucunda şimdiye kadar 13 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında bir çocuk ve biri 8 aylık hamile olmak üzere iki kadın bulunuyor. Yaralı ve esir alınanların sayısı ise onlarca.

Kamp sakinlerinden en az 4 bin aile zorla yerinden edildi. Kuzey mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İşgalcilerin kuşatması altındaki kamplarda 396 ev tamamen, 2 bin 573 ev ise kısmen yıkıldı. Altyapı, dükkânlar, araçlar ve sokaklar büyük çapta zarar gördü. Kampların giriş ve geçiş yolları toprak setlerle kapatılmış durumda. (İLKHA)

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Matbaa sektörü temsilcisi Yıldırım: Davetiye kültürü geçmişten günümüze büyük bir değişim geçirdi

Kenya'da heyelan: 13 ölü

İşçileri taşıyan pikap devrildi: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı