GÜNDEM 4.03.2025 09:47:13 0

Siyonist rejim, Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait 140’tan fazla ev ve iş yerini yıktı

Siyonist rejim, Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait 140’tan fazla ev ve iş yerini yıktı
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim, şubat ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait 140’tan fazla ev ve iş yerini yıktı, ayrıca 93 yapı için daha yıkım tebligatı gönderdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesinin raporuna göre, yıkımlar özellikle El Halil, Cenin, Kudüs ve Selfit kentlerinde yoğunlaştı.

Komite Başkanı Mueyyed Şaban, bu yıkımların Filistinlilerin doğal genişlemesini ve inşaat faaliyetlerini engelleme politikası kapsamında yapıldığını belirtti.

Şaban, ayrıca Batı Şeria ve Kudüs’te 27 yeni işgal planının onay sürecinde olduğunu ve bu planların 3 bin 245 dönüm Filistin arazisini kapsadığını ifade etti. Bu alanlara toplam 2 bin 684 yeni yasa dışı işgal birimi inşa edilmesi planlanıyor.

Rapora göre, şubat ayında siyonist rejim güçleri ve yerleşimciler 1705 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılar arasında silahlı baskınlar, toprak gaspları, yargısız infazlar, tarım arazilerinin tahrip edilmesi ve Filistin köylerine saldırılar yer aldı.

Resmi verilere göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Kudüs’te 928 Filistinli şehit edildi, 7 bin kişi yaralandı ve 14 bin 500 kişi esir alındı.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Temmuz 2024’te siyonist rejimin yeni işgal faaliyetlerini durdurması ve gasbedilen tüm Filistin topraklarından çekilmesi gerektiğini açıklamış ancak siyonist rejim bu kararı reddetmişti.

Siyonist rejimin, Gazze’deki saldırılarla eş zamanlı olarak Batı Şeria ve Kudüs’teki işgalini genişlettiği ve Filistin halkına yönelik sistematik saldırılarını artırdığı vurgulanıyor. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor