• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Siyonist rejim Gazze'de yerel milisler kuruyor

20 Eylül 2025, Cumartesi 13:42
20 Eylül 2025, Cumartesi 13:42
Siyonist rejim Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Netanyahu'nun doğrudan talimatıyla kurulan milisler, HAMAS ve İslami Cihad'a karşı kullanılmak üzere silahlandırılıyor. Uzmanlar bu adımı "yeni bir Sabra-Şatila senaryosunun hazırlığı" olarak değerlendiriyor.

Gazze'ye yönelik yıkıcı saldırılarını sürdüren siyonist rejim, işgal politikalarında yeni bir aşamaya geçti. Basına yansıyan bilgilere göre, işgal yönetimi Gazze içinde yerel milisler ve paralı gruplar kurarak bunları doğrudan Şabak'ın (iç istihbarat) kontrolü altına aldı.

İşgal basınının aktardığına göre, söz konusu milisler resmi siyonist rejim silahlarıyla değil, direnişten ele geçirilen mühimmat ve Lübnan'daki Hizbullah depolarından getirilen silahlarla donatılıyor. Böylece milislerin görünürde "ganimet silahlarla" hareket ettiği izlenimi veriliyor.

Milis üyelerine aylık maaş bağlanıyor, silah taşıma izinleri veriliyor ve işgal ordusu tarafından koruma sağlanıyor. Bu nedenle uzmanlar, onları "yerli görünümlü paralı askerler" olarak tanımlıyor.

Ebu Şebab çetesi örneği

Doğu Refah'ta Yaser Ebu Şebab'ın yönettiği grup, bu yapının en bilinen örneği olarak öne çıkıyor. İşgal ordusu tarafından korunan bu grup, Gazze'nin güneyinde sivillerin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösteriyor. Bazı grupların ise Fetih'e yakın unsurlardan ve aşiret üyelerinden oluştuğu belirtiliyor.

Siyonist basın, bu grupların istihbarat toplama, direniş bölgelerini gözetleme ve göçmenlerin bulunduğu kamplarda kontrol sağlama gibi görevler üstlendiğini yazıyor.

Analistler, bu adımın siyonist rejim için geri tepebilecek ciddi riskler taşıdığını vurguluyor. Haaretz yazarı Yaniv Kuboviç, bu milislerin tıpkı Lübnan'daki "Güney Lübnan Ordusu" veya 1982'deki Sabra-Şatila katliamını işleyen milisler gibi kullanılabileceğini, bunun da yeni bir felaket doğurabileceğini belirtti.

Yedioth Ahronoth yazarı Yoav Zeitoun ise milislerin Gazze'de açıkça eğitim gördüğünü, küçük hücreler halinde dolaştığını ve zaman zaman işgal askerleriyle çatışmaya varan yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu yazdı.

Haaretz'in bir diğer analisti Tsevi Bar'el, bu milislerin uzun vadede işgal rejimi için "stratejik bir yük" haline geleceğini vurguladı. Bar'el'e göre, "Kendi halkına karşı savaşan ve işgalin desteğiyle maaş alan bu gruplar, günün sonunda kontrolden çıkabilir ve tıpkı Irak veya Afganistan'daki örneklerde olduğu gibi siyonist rejime karşı da silah çevirebilir."

Siyonist rejimin milis politikası, Gazze'deki işgali derinleştirmekle kalmıyor; aynı zamanda Filistin toplumu içinde fitne ve iç çatışma tohumları ekmeyi hedefliyor. (İLKHA)

Prof. Dr. Zelka: Her yıl yaklaşık 1,5 milyar ton gıda israf ediliyor

​Mübarek üç aylar yarın başlıyor

HAMAS: Ateşkes açıkça çiğneniyor

Görme kaybına karşı yeni nesil teknoloji: MagnoVision

İhlal durumunda uygulanacak idari para cezaları belirlendi

Perakende ticarette ihlallere milyonluk cezalar: Yeni tutarlar açıklandı

İngiltere'de "Filistin İttifakı"ndan protesto baskısına sert tepki

Yıldızlararası kuyruklu yıldız 3I/ATLAS Dünya’nın yakınından geçti

Siyonist işgalciler Ramallah yakınlarında saldırdı: Filistinli genç ağır yaralandı

İzmir'de 99 düzensiz göçmen yakalandı

6 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 61 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarının yeni bölümünü açıkladı

Afrika Birliği'nden Sudan mesajı: Hızlı Destek Güçleri'ne uyarı

Ahmed eş-Şara, yaptırımların kaldırılmasının ardından Suriyelilere Kasyun Dağı'ndan seslendi

Rubio: Gazze'de ateşkes anlaşmasının ikinci ve üçüncü aşamaları 3 yılı aşabilir

ABD, Suriye'de DAİŞ hedeflerine saldırdı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5 şehit, 5 yaralı

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Zelka: Her yıl yaklaşık 1,5 milyar ton gıda israf ediliyor

​Mübarek üç aylar yarın başlıyor

HAMAS: Ateşkes açıkça çiğneniyor

Görme kaybına karşı yeni nesil teknoloji: MagnoVision

İhlal durumunda uygulanacak idari para cezaları belirlendi

Perakende ticarette ihlallere milyonluk cezalar: Yeni tutarlar açıklandı

İngiltere'de "Filistin İttifakı"ndan protesto baskısına sert tepki