• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Siyonist rejim İran'a 200 savaş uçağıyla saldırdı

13 Haziran 2025, Cuma 10:14
13 Haziran 2025, Cuma 10:14
Siyonist rejim İran
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, sabah saatlerinde İran'ın nükleer tesislerini ve üst düzey askeri liderlerini hedef alan kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. İran, 100 İHA ile karşılık verirken, rejim "önümüzde zor saatler var" açıklamasında bulundu.

Siyonist rejim, sabah erken saatlerde İran'a yönelik büyük çaplı bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Rejim ordusu, 200 savaş uçağıyla İran'ın farklı bölgelerinde yaklaşık 100 hedefi vurduklarını açıkladı. Saldırılarda 300'ün üzerinde bomba kullanıldığı bildirildi.

İşgal rejimi sözde ordu sözcüsü Efi Deyverin, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "önümüzde zor saatler var" diyerek İran'ın tepkisinin beklendiğini ifade etti. Siyonist rejim yetkilileri saldırının "İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemek amacıyla başlatılan uzun soluklu bir operasyonun ilk aşaması" olduğunu öne sürdü.

Saldırıda, İran'ın nükleer enerji altyapısı hedef alındı. Natanz nükleer tesisinde patlamalar yaşandı. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hatemü'l-Enbiya Karargâhı Komutanı Gulam Ali Reşid ve çok sayıda nükleer bilim insanı şehit oldu.

İran'a yönelik bu saldırının ardından, İran ordusu ve HAMAS dahil birçok direniş hareketi siyonist rejimi sert şekilde uyardı. İran, siyonist rejime ait hedeflere yönelik en az 100 insansız hava aracı göndererek ilk misillemeyi gerçekleştirdi. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla birlikte siyonist rejim alarma geçti, hava sahasını sivillere kapattı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, saldırıya sert tepki göstererek "Siyonist rejim bu cürmün bedelini çok ağır ödeyecek. Onları acı ve karanlık bir akıbet bekliyor." ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Sözcüsü ise ABD ve siyonist rejimi doğrudan sorumlu tutarak, "Bu barbarca saldırının bedeli sert olacak" dedi.

Uluslararası kamuoyunun büyük bölümü ise saldırıya dair sessiz kalırken, saldırının bölgesel savaş riskini ciddi biçimde artırdığı değerlendiriliyor. (İLKHA)

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı