• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı

24 Mayıs 2025, Cumartesi 11:56
24 Mayıs 2025, Cumartesi 11:56
Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de siyonist rejim tarafından katledilen gazeteci Hasan Islayh'ın ardından, yalan makinesi yeniden devreye girdi. Rejim, gazetecilik faaliyetlerini hedef almak için bir kez daha "HAMAS'a çalışan gazeteci" yalanına sarıldı.

13 Mayıs'ta Han Yunus'taki Nasser Tıp Merkezi'ne düzenlenen saldırıda, Filistinli gazeteci Hasan Eslih, siyonist rejim tarafından şehit edildi. Ancak bu onun ilk kez hedef alınışı değildi. 7 Nisan'da, Nasser Hastanesi önüne kurulan gazeteci çadırına yapılan saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulmuş, meslektaşı Ahmed Mansur ise o saldırıda katledilmişti.

Vücudunun büyük bölümü yanan ve parmaklarını kaybeden Hasan, tedavi gördüğü hastanede, ikinci bir saldırıyla şehit edildi. Siyonist rejim, pişkin bir açıklamayla Hasan'ın bilerek hedef alındığını kabul etti; çünkü onlara göre o "HAMAS'ın bir üyesiydi ve gazeteci kisvesine bürünmüştü." Aynı gerekçeyi, daha önce de onlarca gazetecinin öldürülmesini meşrulaştırmak için kullanmışlardı. Bu, onların "yeni" değil, her zamanki yalanıydı.

Amerikalı yazar ve gazetecilik profesörü Robin Andersen, bu iddiaları "psikopatça bir propaganda dili" olarak nitelendirdi. ABD merkezli DropSite News'in kurucu ortağı Ryan Grim ise, "Yanmış bir gazeteciyi tekrar bombalamak, dünyada çok az rejimin cesaret edebileceği bir vahşet türüdür" sözleriyle yaşananları özetledi.

Sosyal medyada, Hasan'a dair yüzlerce duygusal veda mesajı paylaşıldı. Basın yeleği ve miğferiyle objektife bakan kararlı yüzünün yer aldığı fotoğrafın altına bir gazeteci şöyle yazdı:

"Seni öldürdüler Hasan... Çünkü sesin çok yüksekti, çok güçlüydü."

Bu sesleri susturmak için çalışan yapılardan biri de "Honest Reporting" adlı siyonist lobi kuruluşu. İsminin aksine, gerçeği çarpıtmak ve muhalif gazetecileri hedef göstermek için kurulan bu yapı, Hasan hakkında "Gazeteci değil, HAMAS propagandacısıydı" şeklinde paylaşım yaparak açıkça hedef gösterdi. Paylaşımın altına yazılan yorumlar arasında, onu savunan gazetecilerin bile hedef alınması çağrısı vardı.

"Honest Reporting", sadece Hasan'ı değil; Reuters, Associated Press, CNN ve New York Times gibi medya devlerini de, 7 Ekim sonrası "HAMAS'la işbirliği yapmakla" suçladı. Ancak Reuters ve AP, bu iddiaları kesin bir dille reddetti ve bağımsız soruşturmalarda herhangi bir delil bulunmadığını açıkladı. Reuters'ın genel yayın yönetmeni, bu tür iftiraların gazetecilerin can güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, bu lobilerin hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Hasan Eslih'in sözleri, onun neyi savunduğunu ve neden hedef alındığını özetliyordu:

"Ben savaşmıyorum. Sadece işimi yapıyorum. Eğer beni öldürürlerse, çektiğim fotoğraflar, anlattığım hikâyeler yaşayacak. Adım ve sesim kalacak... Ama işgal yok olacak."

Hasan'ın sesi artık dünya vicdanında yankılanıyor. Ve onun gibi onurlu kalemlerin sesi susturulamayacak. Çünkü hakikat, eninde sonunda zafere ulaşır. (İLKHA)

Viranşehir Devlet Hastanesi’nde başarılı rektum kanseri ameliyatı

Vali Atilla Toros, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye’de ağustosta 143 bin konut satıldı

64 ilaç geri ödeme listesine alındı

Filistin Vakıflar Bakanlığı, siyonist rejimin İbrahim Camii'ni istimlak kararını reddetti

Mersin Valisi Toros, İlköğretim Haftası dolayısıyla öğrencileri kabul etti

Şanlıurfa’da birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

"Hazreti Peygamberin Aile Hayatı" konulu konferans gerçekleştirildi

İzmir’de FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı

Dr. Selmiye: Prematüre bebekler hayatta kalma mücadelesi veriyor

Batman'da sigaranın zararları anlatıldı

"C31K" operasyonunda 10 kişi tutuklandı

Brent petrol 67,27 dolardan işlem görüyor

ABD'den siyonit rejimin topyekûn kara işgaline destek

İspanya, siyonist rejim ile 700 milyon avroluk silah anlaşmasını iptal etti

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Tanklar Gazze kent merkezine doğru ilerliyor

FETÖ’nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 15 gözaltı kararı

Son iki haftada uyuşturucudan bin 811 kişi yakalandı

Altın rekor tazeledi

Dolar kuru bugün ne kadar?

Serbest bölgelerde ihracatta rekor

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

27 mülki idare amiri birinci sınıf amirliğe yükseltildi

İşgalciler Batı Şeria'da bariyerler kurdu, direnişçiler Nablus'ta saldırılara karşılık verdi

Haaretz'a konuşan siyonist asker: Günde en az 80 mermi sıkmak zorundayım

Trump'tan siyonist propagandaya ortak iddia: HAMAS'tan sert yanıt

İşgalciler, Gazze'yi tamamen ele geçirmek için hazırlık yapıyor

Gazze çok ağır ve şiddetli bir şekilde bombalanıyor: 62 şehit

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Viranşehir Devlet Hastanesi’nde başarılı rektum kanseri ameliyatı

Vali Atilla Toros, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye’de ağustosta 143 bin konut satıldı

64 ilaç geri ödeme listesine alındı

Filistin Vakıflar Bakanlığı, siyonist rejimin İbrahim Camii'ni istimlak kararını reddetti

Mersin Valisi Toros, İlköğretim Haftası dolayısıyla öğrencileri kabul etti

Şanlıurfa’da birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak