• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Siyonistlerin ateşkes ihlalinin 120'nci gününde 4 şehit

08 Şubat 2026, Pazar 16:15
08 Şubat 2026, Pazar 16:15
Siyonistlerin ateşkes ihlalinin 120
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalci rejimin Gazze'ye yönelik devam eden hava ve topçu bombardımanı sırasında açılan ateş sonucu dört Filistinli şehit oldu.

Siyonist işgal kuvvetleri, Gazze Şeridi genelinde hava ve topçu bombardımanları ve hedef alma eylemleriyle ateşkes anlaşmasını 120. gününde de ihlal etmeye devam etti. Sabahtan bu yana düzenlenen siyonist saldırılarda en az 4 kişi şehit oldu.

Yerel medya, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu 33 yaşındaki Salem Ruhi Al-Sus'un şehit olduğunu bildirdi.

Daliya Halid Hafız Asfur isimli Gazzeli de işgal saldırılarında aldığı yaralar sonucu bugün şehit düştü.

20 yaşındaki genç Nesim Ebu El Acin, Deyr El Balah'ın doğusundaki Ebu El Acin bölgesinde işgal araçlarından açılan ateş sonucu şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'ya siyonist topçu ateşi açılması sonucu bir kişi daha şehit oldu, bir kişi de yaralandı.

Öte yandan işgal ordusunun topçu birlikleri, Gazze şehrinin doğusundaki El-Tuffah mahallesinin doğu kesimini yoğun bir şekilde bombaladı ve işgal araçları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğu mahallelerine doğru yoğun ateş açtı.

İşgal ordusunun topçu birlikleri, Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Bureyc kampının doğu mahallelerini bombalarken Hamad Hastanesi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde işgal güçleri tarafından bırakılan bir cismin patlaması sonucu bir çocuğun orta derecede yaralandığını bildirdi.

İşgal medyasının yayınladığı görüntülerde, işgal ordusunun Han Yunus şehrinde bir su deposunu havaya uçurduğu an gösterildi.

İşgal ordusu Cumartesi geç saatlerde, güney ve kuzey Gazze'de "sarı hat"ı geçen, işgal kuvvetlerine yaklaşan ve kuzey ve güney Gazze Şeridi'nde kendileri için "tehdit oluşturduğu" iddiasıya iki Filistinliyi katlettiklerini duyurdu.

Gazze'deki ateşkes anlaşmasının işgal tarafından ihlal edilmesi sonucu şehit olanların sayısı 576'ya, yaralananların sayısı ise 1543'e yükseldi. Anlaşmanın 11 Ekim 2025'te yürürlüğe girmesinden bu yana 717 şehidin cesedinin bulunmasıyla birlikte, soykırım savaşının başlangıcından bu yana (7 Ekim 2023) toplam şehit sayısı 72 bin 27'ye, yaralı sayısı ise 171 bin 651'e ulaştı.

Anlaşmanın ikinci aşamasının başlamasına ve işgalin sıkı kısıtlamaları altında Refah Sınır Kapısının sınırlı bir şekilde açılmasına rağmen işgalciler Gazze'de bombalama, hedef alma ve evlerin ve binaların yıkımının günlük olarak devam ettiriyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı dün, faaliyette olan hastanelerin asgari düzeyde hizmet vermekte bile zorlandığı bir dönemde, Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin yakın zamanda çökeceği konusunda uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, ilaç ve tıbbi malzeme stoklarının sıfıra inmesinin, en basit ağrı kesicileri bile hastaların karşılayamayacağı bir lüks haline getirdiğini ve her dakika ölüm riskiyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Bakanlık, temel ilaç listesinin yüzde 46'sının, tıbbi malzemelerin yüzde 66'sının ve laboratuvar malzemeleri ile kan bsı malzemelerinin yüzde 84'ünün tamamen tükendiğini belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Suriye'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü, 2 kayıp

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Japonya'da Başbakan Takaiçi'nin partisi erken seçimde galip geldi

Kocaeli’de Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Van’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Gözlerinden rahatsız olan çocuk, Siyer Yarışması'na elinde mercekle katıldı

Portekiz, 40 yıl sonra ilk kez ikinci tur seçim için sandık başında

Gümüşhane'de Peygamber Sevgisi için yarıştılar

Siyer Yarışması'na katılan Ankaralı çocuklar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na katılmak için engel tanımadılar

Siyer Yarışması'na katılan öğrenciler: Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum

Erkuş: Gençlerimizin gözlerinde Peygamber sevgisini gördük

Batmanlılar kaybedeni olmayan bir yarışma: En büyük kazanç Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Siyonistlerin ateşkes ihlalinin 120'nci gününde 4 şehit

Azmiyle gönüllere dokundu: Engelli öğrenci Siyer Yarışmasına evinden katıldı

Bingöl’de binlerce kişi umre ödüllü Siyer Yarışmasına katıldı

Bu hafta 500 bin sosyal konut kapsamında 7 ilin kuraları çekilecek

Siyer Yarışması'na çocuklardan anlamlı mesaj: En büyük ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Erzincan'da depreme karşı “güvenli yapılaşma” ve “etkin müdahale” hedefi

Mihalgazi Belediye Başkanı’na başörtüsü ve giyimi üzerinden hakaret eden şüpheli tutuklandı

Görmeden okudular, kalpten hissettiler: Engelli katılımcılardan Siyer Yarışmasına anlamlı mesajlar

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için iyi bir fırsat

Şanlıurfa’nın Akçakale ve Harran ilçelerinde Siyer Yarışmasına yoğun katılım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Suriye'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü, 2 kayıp