• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Siyonistlerin Suriye'deki işgaline bir direniş grubu ilk kez karşılık verdi

DÜNYA 1.02.2025 13:40:46 0
Siyonistlerin Suriye

Suriye'ye yönelik ilerlemesinin başlamasından ve tampon bölgeyi işgal etmesinden bu yana ilk kez işgal ordusuna ilk kez Suriye'den ateş açılarak karşılık verildi.

İşgal ordusu, Suriye'ye yönelik ilerlemesinin başlamasından ve tampon bölgeyi işgal etmesinden bu yana ilk kez, işgal altındaki Golan'ın Kuneytra kırsalındaki güçlerine silahlı kişilerin ateş açtığını duyurdu.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Esad rejiminin devrilmesinden sonra ilk kez gerçekleştirilen saldırının cuma akşamı gerçekleştiği, herhangi bir askerin yaralanmadığı belirtilirken, ateşin kaynağına yanıt verildiği belirtildi.

Bu arada Suriye'de işgal kuvvetlerine yönelik saldırıyı, kendilerine "Suriye İslami Direniş Cephesi" adını veren bir grup üstlendi.

İşgal ordusunun radyosu ise olayı olağan dışı olarak nitelendirerek, bunun işgal kuvvetlerinin Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeye ve güney Suriye'deki bitişik bölgelere yönelik işgalinin başlamasından bu yana ilk kez hedef alınması olduğunu belirtti.

Basın kaynakları, saldırının işgal kuvvetlerinin kasabaya düzenlediği baskın sırasında kuzey Kuneytra kırsalındaki Taranca kasabasında gerçekleştiğini bildirdi. Ayrıca işgal helikopterlerinin işgalci kuvvetlerin geri çekilmesini sağlamak için müdahale ettiği ve işaret fişekleri kullandığı bildirildi.

Basın kaynakları, işgal kuvvetlerinin Taranca'ya düzenlediği baskında iki kişiyi alıkoyduğunu bildirdi.

Esad'ın 8 Aralık'ta devrilmesinden bu yana işgal ordusu, işgal altındaki Golan'la sınır şeridinde bulunan Kuneytra ve Dera vilayetlerindeki çok sayıda şehir ve kasabaya girdikten sonra çoğundan çekildi.

Siyasi açıdan, Barışı Koruma Harekâtlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, işgalci kuvvetlerin Suriye'de işgal ettikleri topraklardan çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

Lacroix, dün New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, işgalcilerin Suriye'den ne kadar çabuk çekilirse o kadar iyi olacağını söyledi.

BM yetkilisi, işgalci rejimin bölgedeki askeri varlığının Birleşmiş Milletler misyonu personeli için zorluk teşkil etmeye devam ettiğine dikkat çekerek, yetkililerle yaptığı görüşmede işgal güçlerinin tampon bölgedeki varlığının Suriye ile israil arasında 1974 yılında imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu vurguladığını açıkladı.

Lacroix, BM'nin işgalcileri bölgeden çekilmeye zorlamak için attığı somut adımlar hakkında sorulan bir soruya, "Şu anda yapabileceğimiz şey, İsrailli yetkililere tampon bölgedeki varlıklarının bir ihlal olduğunu ve bu ihlali sona erdirmeyi sabırsızlıkla beklediğimizi hatırlatmaya devam etmektir." dedi.

Suriye rejiminin düşmesinin ardından işgalci kuvvetleri, 1974'teki geri çekilme anlaşmasının çöktüğünü duyurdu ve çoğunluğu israilin 1967'den beri işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeyi ele geçirdi. İşgal rejimi ayrıca helikopter de dahil olmak üzere Hermon Dağı'nda sabit üsler kurdu ve kuvvetlerinin orada süresiz olarak kalacağını söyledi.

Suriye'deki yeni yönetim başta olmak üzere bölgedeki ve yabancı bazı ülkeler, işgal kuvvetlerinin yakın zamanda ele geçirdikleri bölgelerden çekilmesini talep ediyor. (İLKHA)

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ