• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Sokak hayvanlarına 15 yıldır babalık yapıyor

23 Eylül 2023, Cumartesi 11:10
23 Eylül 2023, Cumartesi 11:10
Sokak hayvanlarına 15 yıldır babalık yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sokak hayvanlarına 15 yıldır babalık yapıyor

Kilis’te bir hayvansever, sokaklarda bulduğu engelli ve terk edilmiş hayvanlara 15 yıldır babalık yapıyor. Kedi ve köpeklerin bakımı yüzünden eşiyle ayrılan hayvansever, hayatını sokak hayvanı dostlarıyla geçiriyor.
Kilis’te yaşayan ve erkek kuaförlüğü yapan Mehmet Geçgil, hayatını sokak hayvanlarına adadı. Sokaklarda bulduğu engelli ve terk edilmiş hayvanlara 15 yıldır babalık yapan Mehmet Geçgil, kedi ve köpeklerin bakımı yüzünden eşiyle ayrıldıktan sonra hayıtının geri kalanını sokak hayvanı dostlarıyla geçirmeye karar verdi.

Hayatının geri kalanını hayvanlara adadı
Hayatının geri kalanını sokaklardaki küçük patili dostlara ayıran Kilis merkezde yaşayan hayvansever Mehmet Geçgil, amacının sokak hayvanlarının tümüne ulaşmak olduğunu belirtirken, sokakta ve caddelerde bulunan hayvanların sağlıklı beslenmelerini sağlamak için çaba sarf edeceğini belirtti.
Kilis’te 40 yıldır baba mesleği olan erkek kuaförü olduğunu dile getiren hayvansever Mehmet Geçgil, ‘‘Hayvan sevgisi 26 yıl önce eşimin eve getirdiği kedi ile başladı. Ailecek baktığımız bir hale geldi. Kış aylarında iş yerimde çalışırken kapı önüne yaralı bir yavru kedi geldi. Kendi çabamla veterinere götürdüm, acilen tedavileri yapıldı ve kedi bir kaç gün içerisinde iyileşti. Kedinin o halini görünce ben çok sevindim ve kendimce ben diğer hayvanlara da elimi uzatabilirim diye düşündüm. Geceleri sokaklara çıkarak hayvanların çok olduğu alanlara mama ve su bırakmaya başladım. O bıraktığım mamaları akşamına ya da sabaha kontrole gittiğimde kalmadığını görünce çok sevindim ve hayatımın geri kalanını bu yolda ilerlettim’’ dedi.

'Yaralı hayvanların hayata döndüğünü görünce çok mutlu oluyorum'
Sokaklarda belirli köşelere kedi, köpek maması koyduklarını ve günün belirli saatlerinde kontrol için gittiklerini söyleyen hayvan sever Geçgil, 'Bireysel besleme yaparken kentin belirli noktalarında beni gören esnaflar ve vatandaşlar telefon numaramı istediler ve zamanla bana mama desteği sağladılar. Bu şekilde şehirde üye sayımızı çoğalttık. Gece-gündüz yaralı ve bakıma muhtaç olan kedi, köpek gibi hayvanlar için telefon açıyorlar ve direk gidip bakımlarını yaptırıyoruz ve hayata kazandırıyoruz' diye konuştu.

'Hayvan severliğim eşimle ayrılmama neden oldu'
Eşiyle ayrıldığının altını çizen Geçgil, 'Öyle bir noktaya geldi ki hayvan severliğim 2 yıl önce eşimden ayrılmama neden oldu. Tek ailem sokaktaki hayvanlar’’ diyerek sözlerini tamamladı.

‘‘Sokaktaki hayvanlar artık sağlıklı beslenecek’’
Sokaktaki hayvanların daha sağlıklı beslenmesi için ellerinde geldiği kadar çalışacaklarını söyleyen gazeteci Nezir Çağlar ise, 'İki yıl önce soğuk ve karlı bir günde hayvan severlerin besleme yaptığını gördüm. Bu ilgi dikkatimi çekti ve sosyal medyadan ulaşım sağladım. Hayvan severlerle bir araya gelerek besleme faaliyetlerine katıldım. Bizim hedefimiz sokaktaki hayvanların çöpleri karıştırmadan sağlıklı bir şekilde beslenmeleri' şeklinde konuştu.

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Siyonist işgalin soykırım belgesi “Hind Rajab’ın Sesi” filmi Ankara’da izleyiciyle buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı