• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

10 Şubat 2023, Cuma 14:00
10 Şubat 2023, Cuma 14:00
Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney deprem sonrasında Söke’de yürütülen yardım toplama kampanyası başta olmak üzere bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Söke’den deprem bölgesine 36 yardım tırının gönderildiğini açıkladı.

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Söke’den 36 tır dolusu malzemenin deprem bölgesine ulaştığını söyledi. Kaymakam Güney tırların dışında Söke’den özel işletmeler, iş adamları tarafından da çeşitli yardım tırları ve iş makinelerinin gönderildiğini, Kaymakamlık aracılığı ile tam donanımlı mutfak gereçleriyle profesyonel aşçı olan gönüllülerin de bölgeye gittiklerini söyledi.

Kaymakam Güney açıklamasında, “Battaniye, içme suyu, kışlık giyecek, gıda malzemeleri başta olmak üzere malzemelerden oluşan yardım tırları şu ana kadar Kahramanmaraş’a 13, Hatay’a 10, Malatya’ya 2, Gaziantep’e 5, Kilis’e 2, Adıyaman’a 3, Osmaniye’ye 1 tır olmak üzere toplam 7 vilayete ulaştırıldı. Tırların hemen hemen tamamı yerlerine ulaştı” dedi.

“Söke biz oldu”
“Söke tam anlamıyla ‘Biz’ olmuştur” diyen Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşlarımız ‘Biz’in karşılığıdır. Biz daha ‘hadi’ demeden, bize ‘hadi’ dediler. Yardımlar ilk andan itibaren başladı. İlk günden bugüne maddi manevi destek sunan ve bu yardım seferberliği içinde olan tüm Sökeliler ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bundan sonra nakdi yardıma dönmeliyiz'
Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Bundan sonra yarımlarımızı ayni yardım yerine nakdi yardım yönünde yapmalıyız. AFAD, kamu kurum ve kuruluşların ilgili hesaplarına, sivil toplum örgütlerinin hesaplarına nakdi yardımları yaparsak bundan sonraki süreçte daha faydalı olacağına inanıyorum. Bölgeye fazlasıyla ayni yardımlar ulaşmıştır. Toplanan gıda, giyecek gibi malzemelerin bir kısmını artık ilçemizde ağırlayacağımız depremzedeler için ayırdık” dedi.

“Ev desteği de önemli”
Birçok vatandaşın kullanıma hazır evlerini, yazlıklarını depremzedeler için vermek istediğini belirten Kaymakam Güney, “Bu türlü destekler çok önemli. Afetzedelere geçici süreli kullanıma açık evleri olan vatandaşlarımız bizlere ulaşabilir” dedi.

“Söke’de misafirlerimiz var”
Söke’de konuk edilecek depremzedeler ile ilgili olarak hazırlıkların yapıldığını belirten İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke’nin misafir kapasitesinin Bin 345 olduğunu söyledi. Aydın ili Adıyaman ili ile eşleştirildiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Güney; “Buradan vatandaşlarımız bölgemize gelecek, bunun yanında kendi imkanları ile çeşitli illerden gelen depremzede vatandaşlarımız var. İlçemizde kamu misafirhaneleri olarak belirlenen alanlarda misafir kapasitemiz Bin 345. Vatandaşlarımız ilimize gelmeye başladılar. İlçemize gelenleri misafirhanelere yerleştirip, sizlerin de desteği ile ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlarımızın da her türlü ihtiyacı ile ilgilenmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

“Şu ana kadar 6 Sökelinin vefatını öğrendik'
Kaymakam Güney açıklamasında, “Şu ana kadar deprem bölgesinde 6 Sökeli vatandaşımızın vefat ettiği haberi geldi. Doğanbey Mahallesi’nden 5 kişilik bir aile, Argavlı Mahallesi’nden de bir kişinin cenazelerinin ilçemize gelmesi için çalışma başlatıldı. Geldiklerinde ebediyete uğurlayacağız. Kendilerine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi