• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

10 Şubat 2023, Cuma 14:00
10 Şubat 2023, Cuma 14:00
Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney deprem sonrasında Söke’de yürütülen yardım toplama kampanyası başta olmak üzere bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Söke’den deprem bölgesine 36 yardım tırının gönderildiğini açıkladı.

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Söke’den 36 tır dolusu malzemenin deprem bölgesine ulaştığını söyledi. Kaymakam Güney tırların dışında Söke’den özel işletmeler, iş adamları tarafından da çeşitli yardım tırları ve iş makinelerinin gönderildiğini, Kaymakamlık aracılığı ile tam donanımlı mutfak gereçleriyle profesyonel aşçı olan gönüllülerin de bölgeye gittiklerini söyledi.

Kaymakam Güney açıklamasında, “Battaniye, içme suyu, kışlık giyecek, gıda malzemeleri başta olmak üzere malzemelerden oluşan yardım tırları şu ana kadar Kahramanmaraş’a 13, Hatay’a 10, Malatya’ya 2, Gaziantep’e 5, Kilis’e 2, Adıyaman’a 3, Osmaniye’ye 1 tır olmak üzere toplam 7 vilayete ulaştırıldı. Tırların hemen hemen tamamı yerlerine ulaştı” dedi.

“Söke biz oldu”
“Söke tam anlamıyla ‘Biz’ olmuştur” diyen Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşlarımız ‘Biz’in karşılığıdır. Biz daha ‘hadi’ demeden, bize ‘hadi’ dediler. Yardımlar ilk andan itibaren başladı. İlk günden bugüne maddi manevi destek sunan ve bu yardım seferberliği içinde olan tüm Sökeliler ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bundan sonra nakdi yardıma dönmeliyiz'
Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Bundan sonra yarımlarımızı ayni yardım yerine nakdi yardım yönünde yapmalıyız. AFAD, kamu kurum ve kuruluşların ilgili hesaplarına, sivil toplum örgütlerinin hesaplarına nakdi yardımları yaparsak bundan sonraki süreçte daha faydalı olacağına inanıyorum. Bölgeye fazlasıyla ayni yardımlar ulaşmıştır. Toplanan gıda, giyecek gibi malzemelerin bir kısmını artık ilçemizde ağırlayacağımız depremzedeler için ayırdık” dedi.

“Ev desteği de önemli”
Birçok vatandaşın kullanıma hazır evlerini, yazlıklarını depremzedeler için vermek istediğini belirten Kaymakam Güney, “Bu türlü destekler çok önemli. Afetzedelere geçici süreli kullanıma açık evleri olan vatandaşlarımız bizlere ulaşabilir” dedi.

“Söke’de misafirlerimiz var”
Söke’de konuk edilecek depremzedeler ile ilgili olarak hazırlıkların yapıldığını belirten İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke’nin misafir kapasitesinin Bin 345 olduğunu söyledi. Aydın ili Adıyaman ili ile eşleştirildiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Güney; “Buradan vatandaşlarımız bölgemize gelecek, bunun yanında kendi imkanları ile çeşitli illerden gelen depremzede vatandaşlarımız var. İlçemizde kamu misafirhaneleri olarak belirlenen alanlarda misafir kapasitemiz Bin 345. Vatandaşlarımız ilimize gelmeye başladılar. İlçemize gelenleri misafirhanelere yerleştirip, sizlerin de desteği ile ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlarımızın da her türlü ihtiyacı ile ilgilenmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

“Şu ana kadar 6 Sökelinin vefatını öğrendik'
Kaymakam Güney açıklamasında, “Şu ana kadar deprem bölgesinde 6 Sökeli vatandaşımızın vefat ettiği haberi geldi. Doğanbey Mahallesi’nden 5 kişilik bir aile, Argavlı Mahallesi’nden de bir kişinin cenazelerinin ilçemize gelmesi için çalışma başlatıldı. Geldiklerinde ebediyete uğurlayacağız. Kendilerine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı