• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Somali'de 300 milyon dolarlık insani yardıma ihtiyaç var

05 Mart 2025, Çarşamba 15:51
05 Mart 2025, Çarşamba 15:51
Somali
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Gıda Programı (WFP), Somali'deki insani ihtiyaçları karşılamak için yaklaşık 300 milyon ABD doları talep ediyor.

WFP, yaptığı açıklamada, ek fon sağlanmaması durumunda Somali'deki kritik operasyonlarının yıl ortasında boru hattı kesintileriyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Dünya Gıda Programı Gıda Güvenliği ve Beslenme Analizi Direktörü Jean-Martin Bauer, yaptığı açıklamada, "Somali'de bir krizin önlenmesi için erken harekete geçmek kritik önem taşıyor" dedi.

Bauer, Somali'de beklenen kuraklığın etkilerini azaltmak için gıda yardımı, beslenme desteği, su ve sanitasyon hizmetlerinin yanı sıra geçim kaynakları girişimlerini artırmak için acilen ek fona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Somali'den gelen yeni veriler, kuraklık koşulları, çatışmalar ve yüksek gıda fiyatlarının çiftçiliği sekteye uğratması, pazara erişimi kısıtlaması ve insani ihtiyaçları artırması nedeniyle önümüzdeki aylarda 1 milyon kişinin daha gıda güvensizliği krizine girebileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan son Entegre Gıda Güvenliği Faz Sınıflandırması (IPC) analizi, 3,4 milyon insanın halihazırda kriz seviyesinde veya daha kötü düzeyde açlık yaşadığını gösteriyor.

Nisan-haziran döneminde, ortalamanın altında yağışların beklendiği ve kuraklık koşullarının ortaya çıkabileceği göz önüne alındığında, bu sayının Somali nüfusunun yaklaşık dörtte birine denk gelen 4,4 milyona yükseleceği tahmin ediliyor.

Bauer, acil fon sağlanamaması halinde Somali'nin yeniden derinleşen açlıkla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Gıda Programı (WFP), Somali'nin 2022 yılı sonlarında, art arda gelen başarısız yağmur mevsimlerinin ülkeyi harap etmesiyle, kayıtlı tarihin en uzun kuraklığıyla kıtlığın eşiğine geldiğini söyledi.

Açıklamada, "WFP ve ortaklarının insani yardımlarda yaptığı büyük çaplı artış, 2022'nin sonlarında kıtlığı önledi. Şimdi başka bir kuraklık yaklaşırken açlık yeniden artıyor" denildi.

IPC bulguları, Somali'de Aralık ayına kadar beş yaş altı yaklaşık 1,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalmasının beklendiğini doğruluyor. (İLKHA)

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı