• BIST 100

    16799,77%0,62
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,45% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,80% 1,95
  • Ç. ALTIN

    12002,65% 1,83

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün son kez toplandı.

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak son toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

2021 YILI ASGARİ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası 2021 yılı asgari ücretini açıkladı.

- Bu yıl Covid'le mücadele ile geçti. Hükümet olarak ilk hedefimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde teşvik programları başlatıldı.  45 milyar lirayı aşkın desteği ulaştırmış olduk. Sosyal mekanizmalarımızı işlettik. Salgının negatif etkilerini azaltmak amacıyla işçi ve işverenlerimizi korumak oldu. Nakdi ücret, kısa çalışma destekleriyle iş ilişkisinin sürdürülebilmesini sağladık. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettik. Kısa çalışma ödeneğine yeniden başvuru alma işlemini başlattık. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek olsun. Bu destekler direkt çalışanlarımıza aktarılan kaynaklardır.  Normalleşme desteğini 3 aydan 6 aya çıkardık. 29 milyar liralık SGK alacağına yapılandırma getirdik  İşçi işveren ve kamunun 5'er üyeyle temsil edildiği komisyonla yapılıyor. Öneri ve teklifler ele alınıyor. TÜİK, Ticaret Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımızı da dikkatli bir şekilde dinliyoruz. İlk defa salgın sebebiyle çevrimiçi gerçekleştirildi. Bugün de son toplantıyı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.

İstihdam dostu büyümeyi işçi ve işverenlerimizi korumayı kayıt dışı istihdamla mücadeleyi sosyal adaleti pekiştirmeyi öncelik olarak görmekteyiz. Asgari ücret artışlarımız da böyle. 2002'de 184 lirayken bugünkü asgari ücretle ciddi bir artış gerçekleşmiş oldu.

Asgari ücret tespit çalışmaları bağımsız bir komisyon tarafından yapılıyor. Öneriler ve teklifler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu zamana kadar yüz yüze yapılan toplantıları bu yıl koronavirüs nedeniyle çevrim içi yaptık.

ASGARİ ÜCRET 500 TL ZAMLANDI

- Tespit komisyonu olarak 2021 yılı asgari ücretini brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Asgari ücret geçen yıla göre yüzde 21,56 ile 500 lira arttı.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat'ın açıklamaları; 

* İşveren hükümet temsilcileri tarafından oy çokluğu ile verildiği. İşçi kesimi olarak kendi ve aileleri için çaba gösterdik. İşçi kesimi olarak beklentileri karşılamaktan uzak. Bugünün geçim şartları düşünülmeden oran tespit edilmiştir. Görüşümüzü 4 Aralık'tan bu yana kamuoyuna açıkladık. Temel alınması gereken ilkeleri paylaştık. İşveren kesimi tarafından karşılık görmediğini anlıyoruz. İşçiler geçim şartlarının her geçen gün artan şartlarla karşı karşıya. 

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları; 

* Zorlu bir süreci aşmaya çalışıyoruz. Dünyada salgından dolayı küresel krizle karşı karşıyayız. İşverenler, işçiler ve devletler için de zor bir süreç. İşçi işveren devlet ayrımı yapmadan mücadele veriyoruz. Komisyon en dengeli asgari ücreti belirlemek için çalışıyor. Enflasyon işsizlik işgücü maliyetleri gibi birden çok detay hesaba katılarak belirlenmiş oldu. Süreci başından takip eden tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

AGİ 2021 ne kadar oldu? İşte evli, bekar ve çocuklu işçi için yeni AGİ ücretleri

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siirt’te bir ilk: İleri düzey prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin ilk günü tamamlandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenilenen acil servis hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Filipinler'de batan feribota teknik dalgıçlar girdi, ölü sayısı 45'e ulaştı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nden sıkı denetim: 531 firma kontrol edildi

Taşımacılıkta mesleki yeterlilik belgesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır'la ticaret hacmimizi 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz

Siirt İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu 5. Bölge ASKOM toplantısına katıldı

Siirt’te asfalt ve yol bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Filistin eylemlerinde yargılananlar konuştu: Yargı sindirme aracı olarak kullanılıyor

Rusya ve Ukrayna, ABD arabuluculuğunda Abu Dabi'de 2. tur görüşmelere başladı.

Güney Koreli Minwoo Adana’da Müslüman oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: 6 Şubat'ın acısı ve kayıplarımız hâlâ yüreğimizde

Vali Akkoyun: Ocak ayında narkotik suçlarla mücadele kapsamında 68 operasyon düzenledik

Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarı 9'uncu kez kapılarını açtı

Batman'da bağımlılıkla mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da havalimanında Sisi tarafından karşılandı

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Güneş: Seçmeli derslerde halkın talebi esas olmalı

Adana'nın Sarıçam ilçesinde vatandaşlardan trafiğe nefes olacak talep

Ameliyat sırasında depreme yakalandılar, hastaneyi terk etmeyip hastayı korudular

Şanlıurfa’da kuyumcu soygununda 6 şüpheli yakalandı

Umre yolcuları Ağrı’dan kutsal topraklara uğurlandı

Şanlıurfa’da SSK Caddesi 5 gün trafiğe kapanacak

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Özyaramış: Epstein dosyaları küresel elitlere verilen bir mesajdır

Malatya'da Kanalboyu ve Orduzu’da temizlik çalışması

Doç. Dr. Ocak: Kanser kader değildir, temel alışkanlık riski azaltıyor

Siyonist rejimin son saldırılarında 21 Filistinli şehit oldu: Şehit sayısı 71 bin 824’e yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: "En büyük başarı çalışmak ve işini iyi yapmaktır"

Batı taklitçilerinin idama götürdüğü şehid: İskilipli Atıf Hoca

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te bir ilk: İleri düzey prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin ilk günü tamamlandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenilenen acil servis hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Filipinler'de batan feribota teknik dalgıçlar girdi, ölü sayısı 45'e ulaştı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nden sıkı denetim: 531 firma kontrol edildi

Taşımacılıkta mesleki yeterlilik belgesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı