• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün son kez toplandı.

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak son toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

2021 YILI ASGARİ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası 2021 yılı asgari ücretini açıkladı.

- Bu yıl Covid'le mücadele ile geçti. Hükümet olarak ilk hedefimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde teşvik programları başlatıldı.  45 milyar lirayı aşkın desteği ulaştırmış olduk. Sosyal mekanizmalarımızı işlettik. Salgının negatif etkilerini azaltmak amacıyla işçi ve işverenlerimizi korumak oldu. Nakdi ücret, kısa çalışma destekleriyle iş ilişkisinin sürdürülebilmesini sağladık. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettik. Kısa çalışma ödeneğine yeniden başvuru alma işlemini başlattık. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek olsun. Bu destekler direkt çalışanlarımıza aktarılan kaynaklardır.  Normalleşme desteğini 3 aydan 6 aya çıkardık. 29 milyar liralık SGK alacağına yapılandırma getirdik  İşçi işveren ve kamunun 5'er üyeyle temsil edildiği komisyonla yapılıyor. Öneri ve teklifler ele alınıyor. TÜİK, Ticaret Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımızı da dikkatli bir şekilde dinliyoruz. İlk defa salgın sebebiyle çevrimiçi gerçekleştirildi. Bugün de son toplantıyı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.

İstihdam dostu büyümeyi işçi ve işverenlerimizi korumayı kayıt dışı istihdamla mücadeleyi sosyal adaleti pekiştirmeyi öncelik olarak görmekteyiz. Asgari ücret artışlarımız da böyle. 2002'de 184 lirayken bugünkü asgari ücretle ciddi bir artış gerçekleşmiş oldu.

Asgari ücret tespit çalışmaları bağımsız bir komisyon tarafından yapılıyor. Öneriler ve teklifler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu zamana kadar yüz yüze yapılan toplantıları bu yıl koronavirüs nedeniyle çevrim içi yaptık.

ASGARİ ÜCRET 500 TL ZAMLANDI

- Tespit komisyonu olarak 2021 yılı asgari ücretini brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Asgari ücret geçen yıla göre yüzde 21,56 ile 500 lira arttı.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat'ın açıklamaları; 

* İşveren hükümet temsilcileri tarafından oy çokluğu ile verildiği. İşçi kesimi olarak kendi ve aileleri için çaba gösterdik. İşçi kesimi olarak beklentileri karşılamaktan uzak. Bugünün geçim şartları düşünülmeden oran tespit edilmiştir. Görüşümüzü 4 Aralık'tan bu yana kamuoyuna açıkladık. Temel alınması gereken ilkeleri paylaştık. İşveren kesimi tarafından karşılık görmediğini anlıyoruz. İşçiler geçim şartlarının her geçen gün artan şartlarla karşı karşıya. 

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları; 

* Zorlu bir süreci aşmaya çalışıyoruz. Dünyada salgından dolayı küresel krizle karşı karşıyayız. İşverenler, işçiler ve devletler için de zor bir süreç. İşçi işveren devlet ayrımı yapmadan mücadele veriyoruz. Komisyon en dengeli asgari ücreti belirlemek için çalışıyor. Enflasyon işsizlik işgücü maliyetleri gibi birden çok detay hesaba katılarak belirlenmiş oldu. Süreci başından takip eden tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

AGİ 2021 ne kadar oldu? İşte evli, bekar ve çocuklu işçi için yeni AGİ ücretleri

"Yeni anayasa" tartışmalarına ve çözüm arayışlarına normsal katkı: "Medine Sözleşmesi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Çetin: MHRS sistemi ile vatandaşların sağlığa erişimi kolaylaştı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesine 16 yeni ambulans eklendi

Gaziantep'te farklı suçlardan 16 kişi yakalandı

Zeytin hasadı döneminde işgalcilerden 259 saldırı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Semerkant’ta UNESCO zirvesi: Eğitim, yapay zekâ ve kültürel miras gündemde

1 Kasım 2025 altın fiyatlarında son durum

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat’tan çağrı: Şeffaf Dijital Denetleme Sistemi kurulmalı

31 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon: 50 kişi tutuklandı

Merdavi: Ben-Gvir ve terörist işgal hükümeti esirlerin katlini meşrulaştırıyor

Ankara UNRWA ofisinin kurulmasına dair anlaşmanın onaylanması uygun bulundu

BM: Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonu, son 5 yılın en yüksek saldırılarını görüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndaki yeni atamalar Resmi Gazete'de

Ekim enflasyonu pazartesi açıklanıyor: Gözler TÜİK verilerinde

Batman'da 5 kum ocağı kapatıldı: İşletmeciler ve kamyoncular mağduriyetlerini dile getirdi

Bakan Bolat: Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatındaki artış rekabet şartlarına rağmen sürüyor

BM Güvenlik Konseyi Batı Sahra için özerklik planını destekledi

1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!

İşgalciler Batı Şeria'da baskınlar düzenledi

Balıkesir'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak

BM: israil, Gazze'de tarım alanlarının yüzde 87'sini yok etti

Hafta sonu hava nasıl olacak?

ABD raporu: Gazze'deki yüzlerce israil ihlali cezasız kaldı

Sanal ortamda kumar ve bahisle mücadele için yeni eylem planı

Yeni atama ve görevden almalar Resmî Gazete'de yayımlandı

HAMAS, 3 işgalci cesedini Kızılhaç aracılığıyla teslim etti

Gazze'de siyonist saldırılarda 5 şehit

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Yeni anayasa" tartışmalarına ve çözüm arayışlarına normsal katkı: "Medine Sözleşmesi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Çetin: MHRS sistemi ile vatandaşların sağlığa erişimi kolaylaştı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesine 16 yeni ambulans eklendi

Gaziantep'te farklı suçlardan 16 kişi yakalandı

Zeytin hasadı döneminde işgalcilerden 259 saldırı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Semerkant’ta UNESCO zirvesi: Eğitim, yapay zekâ ve kültürel miras gündemde