Sonbahar temizlik kampanyası pazaryeri mahallesinde başladı

Tarih: 14.10.2024 17:22 Güncelleme: 14.10.2024 17:22
Sonbahar temizlik kampanyası pazaryeri mahallesinde başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sonbahar temizlik kampanyası pazaryeri mahallesinde başladı

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün iki hafta boyunca her gün sabah saatlerinde başlayıp öğleye kadar sürecek olan Sonbahar “Sonbahar Temizlik Kampanyası” start aldı.

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Tarafından başlatılan Sonbahar Temizlik Kampanyası Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Sevim Demir, Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri ve yurttaşların katılımıyla bulunan Yeni İlçe Otogar önünde start aldı. İki hafta boyunca her gün 07:00-14:00 saatleri arasında sürecek olan kampanyanın ilk gününde Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık ile beraberindekiler Pazaryeri Mahallesinde temizlik ekipleri ile birlikte cadde ve sokakları temizledi. Pazaryeri Mahallesinin baştan sona temizlendiği kampanya sırasında Eşbaşkanlar halkla sohbet ederek temiz çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Saat 07.00’de başlayıp saat 14:00’te tamamlanan ilk günkü çalışmanın sonunda açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Batman Belediyesi olarak işimizi yapacağız, kentimizin temiz tutmak için elimizden geleni yapacağız. Ama şu da var; her birimizin bir ailesi de var, her birimiz bir mahallede, bir sokakta oturuyoruz. Sadece temizlemek değil çok daha önemlisi kirletmenin önüne geçmektir” dedi.  

‘Esas olan kirletmemek ve kirletmeye izin vermemektir’

Kirletmenin önüne geçmede ailelere de büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Her bir arkadaşımız kendi ailesini şunu söyleyebilmeli; bu kent bizim kentimiz, belediye bizim belediyemiz, temizleyen de yine biziz, ya da bizim çocuklarımız. Her birimiz bir ailenin çocuğuyuz. Kardeşleriyiz, kız kardeşleriyiz, çocuklarıyız, anneleri, babalarıyız. Bu yüzden herkesin sorumlu ve duyarlı olması gerekiyor. ‘Ben kirletirim, temizlemek de zaten belediyenin işi’ dememek gerekiyor. Bu insani duruşumuza da, yaşam tarzımıza da bizim kültür ve anlayışımıza da aykırı. ‘Ben kirleteyim, birileri gelip temizlesin!’ Esas olan kirletmemek ve kirletmeye izin vermememizdir. Halkın da gençlerin de böyle yaklaşması gerekiyor. Herkesin bu konuda kendisini bunun bir parçası olarak görmesi gerekiyor. Bugün ben kirletirsem kim gelip temizleyecek? Kardeşim, kızkardeşim, ya da nice zorluklarla aldığımız belediyemiz gelip temizleyecek” dedi.  

Kendini sorumlu gören doğru bir yaşam tarzı

“Birbirimizin işini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmamız gerekir” diyen Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Zaman zaman bir seferberlik halinde çalışacağız. Her seferinde bir mahallede bu çalışmaları yürüteceğiz.  Ne için? Şehrin temizliği, şehrin yüzü olduğu için. Dışarıdan birileri geldiğinde ilk gözüne çarpan bir kentin temizliğidir. Herkes en doğru olanı yapmalıdır. Bu iş sadece temizlik çalışanlarının işi tek değil. Temizlik Fen Fen çalışanlarının da işi, Baski'nin de işi, seçmenlerin, eşbaşkanlarının ve hepimizin işi. Biz böyle yaklaşmalıyız. Bu işi zaten birileri yapıyor demeden, geçtiğimiz yerde gördüğümüz bir çöpü eğilip alabilmeliyiz, açık kalmış ve boşa suyu akan bir musluğu gördüğümüzde ‘bu Baski’nin işidir’ deyip geçmeden kapatabilmeliyiz. Bu bir yaşam tarzıdır. Kendini her şeyden ve her işten sorumlu gören doğru bir yaşam tarzıdır bu” şeklinde konuştu.

Örgütlü, ekolojik kültürümüze geri döneceğiz

“Bu topraklar yüzyıllardır bizi sahipleniyor. Bizim de halk olarak, çalışanlar ve seçilmişler olarak onu temiz tutup korumayı bir görev bilmeli kendimizi ona karşı borçlu görmeliyiz, kirlenmesine, kirletilmesine izin vermemeliyiz. Birileri kirletsin biz temizleyelim demek hem yanlış hem de fazlasıyla zahmetli. Bu yüzden Batman halkı olarak bu yönden çevremizi, ailemizi, mahallemizi uyarmalıyız. Batman Belediyesi olarak elbette üzerimize düşeni yapacağız. Eğitimler, seminerler, paneller, duyarlılığı sağlayacak sanatsal çalışmalar, kampanyalar yapacağız. Ama şunu unutmayacağız; şehir temizliği, Şehri temiz tutmak bir kültür meselesidir. Biz hep birlikte bu kültürü oluşturmalıyız. Neden hep ‘birlikte yapalım’ diyorum, çünkü eskiden de biz böyleydik. Kürt halkı sabah erkenden kapın önlerini temizlerdik o sokaklar temiz kalırdı. Hepsi bir araya gelir ve o mahalle temiz olurdu, ya da köylerde herkes sabah vakitleri uyanıp kapı önlerini temizlerdi o köy temiz kalırdı. Bu kapitalist sistem bizi birbirimizden biraz uzak tuttu. Bencillik, bireysellik, bu tarz biraz kurdurttu. Ama biz örgütlü kültürümüze, ekolojik kültürümüze geri döneceğiz.  Bu da başta çalışanlar olarak, belediye olarak, seçilmişler olarak bizim işimiz. Aksi durumda 24 saatimizi de temizliğe versek şehrimizi temiz tutamayacağız. Bu sebepten sorumluluk kurum kuruluş ve bu şehirde yaşayan herkese sorumluluk düşüyor. Bizim de arkadaşlardan beklentimiz ‘bir yurtsever olarak, bu şehirde yaşayan bir birey olarak kendimi sorumlu hissediyorum, öyleyse bu zahmetli işi bana verin’ diyebilmeleri. Tekrardan bizimle bu çalışmaya katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık, bu şehir temizse sizin sayenizdedir, emeğinizdir ellerinize sağlık.

 


 

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

Yükleniyor