• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Soykırım destekçisi Trump'tan HAMAS'a tehdit: Pazar günü son şansınız yoksa cehennem kopacak!

03 Ekim 2025, Cuma 19:14
03 Ekim 2025, Cuma 19:14
Soykırım destekçisi Trump
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalci siyonist rejimin uyguladığı soykırımda en büyük destekçi konumundaki ABD'nin Başkanı Donald Trump, dayatmaya çalıştığı Gazze planına ilişkin HAMAS'a tehditler savurdu.

Truth Social üzerinden HAMAS'ı "acımasız ve şiddet yanlısı bir tehdit" olarak niteleyen Trump, hareketi "bebekleri öldürmekle" suçlayarak geçmişteki iftiraları yineledi.

Aksa Tufanı'na karşılık olarak şu ana kadar "25 binden fazla HAMAS" mücahidinin öldürüldüğünü savunan Trump, soykırımcı işgal rejimine verdiği destekle yüzbinlerce sivilin öldürülmesine ve yaralanmasına neden olduklarını görmezden geldi.

Trump, "Geri kalanların çoğu kuşatılmış ve askeri olarak tuzakta, hayatlarının hızla söndürülmesi için sadece 'gidin' emrini vermemi bekliyorlar. Geri kalanlara gelince, nerede ve kim olduğunuzu biliyoruz ve avlanıp öldürüleceksiniz. Tüm masum Filistinlilerden, gelecekte büyük ölümlerin yaşanabileceği bu bölgeyi derhal terk edip Gazze'nin daha güvenli bölgelerine gitmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Son şans anlaşmasına varılmazsa, cehennem HAMAS'a karşı kopacaktır!

ABD Başkanı Trump, HAMAS'a yönelik şu tehditleri savurdu:

"Neyse ki HAMAS'a son bir şans verilecek! Ortadoğu'nun ve çevresindeki bölgelerin büyük, güçlü ve çok zengin ulusları, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte, israilin imzalamasıyla, 3000 yıl sonra Ortadoğu'da barış için anlaştılar. Bu anlaşma ayrıca tüm HAMAS savaşçılarının hayatlarını kurtarmaktadır! Belgenin ayrıntıları dünya tarafından bilinmektedir ve herkes için büyük bir anlaşmadır! Ortadoğu'da öyle ya da böyle barış olacaktır. Şiddet ve kan dökülmesi duracaktır.

Rehineleri, ölenlerin bedenleri dahil olmak üzere hemen serbest bırakın! Pazar akşamı saat 18.00'da Washington, D.C. saatiyle HAMAS ile bir anlaşmaya varılmalıdır. Her ülke imzaladı! Eğer bu son şans anlaşmasına varılmazsa, daha önce hiç kimsenin görmediği bir cehennem HAMAS'a karşı kopacaktır."

Sözde "barış" planı

Trump yönetimi, sözde barış planını Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları sırasında bir grup Arap ve Müslüman liderle görüşmüştü.

Pazartesi günü ise işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu dördüncü kez Beyaz Saray'da ağırlarken planın tam metnini açıkladı.

Sözde barış planı, Filistin devleti olma yolunda bir yol içermiyor ki bu da önemli bir tartışma konusu. Ayrıca, Gazze'deki soykırımda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 66 binden fazla Filistinliyi öldüren işgalci rejimden de çok az talepte bulunuyor.

HAMAS'tan silahlarını bırakıp teslim olmalarını isteyen madde ile hareketin "Gazze yönetiminde doğrudan, dolaylı veya herhangi bir şekilde herhangi bir rol üstlenmemeyi kabul etmesi" maddesi tepki topluyor.

Planda ayrıca Trump'ın liderliğinde ve aralarında eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in de bulunduğu diğer devlet başkanlarının katılımıyla bir "Barış Kurulu" kurulması da öngörülüyor. (İLKHA)

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor