• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Söylemez: Gazze, sadece coğrafi bir alan değil, bir halkın özgürlük mücadelesinin simgesidir

GÜNDEM 16.02.2025 16:57:42 0
Söylemez: Gazze, sadece coğrafi bir alan değil, bir halkın özgürlük mücadelesinin simgesidir

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından "Bedeli Kanla Ödenendir Gazze Satılık Değildir" sloganıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması, 7'den 70'e binlerce kişinin katılımla gerçekleşti.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde son buldu.

Burada, Ahmet Turan Akın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, basın açıklaması ile devam etti.

Kudüs Kardeşlik Platformu adına açıklamayı yapan Hüseyin Söylemez, Gazze'nin sadece bir arazi olmadığını, tarih, kültür ve kimlik açısından Filistin'in ta kendisi olduğunu belirtti.

"Gazze, sadece coğrafi bir alan değil, bir halkın özgürlük mücadelesinin simgesidir"

"Bugün insanlık tarihinin en acı coğrafyalarından biri olan Gazze'ye dair sesimizi bir kez daha yükseltmek için buradayız." diyerek devam eden Söylemez, "Gazze, sadece coğrafi bir alan değil, izzetli bir halkın özgürlük mücadelesinin, direnişinin ve varoluşunun simgesidir. 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı, 15 ay sonra 61 bin şehidin teminatıyla, 19 Ocak'ta ilan edilen ateşkes ile Kassam Tugayları'nın zaferiyle sonuçlanmıştır." dedi.

"Gazze bizimdir, Gazze emanettir"

Söylemez, Gazze'nin ümmetin emaneti olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Gazze bize emanettir, Gazze bizimdir, vatanımızdır, namusumuzdur. Ancak Gazze ve bütün yeryüzünün sahibi Allah'tır. Allah'ın mülkünü, Allah'a isyan mekânı yapmak için satın alabilecek hiçbir güç yoktur. Gazze, Şeyh Ahmed Yasin, Abdulaziz Rantisi, İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar gibi liderlerin, gözlerini bile kırpmadan şehadete yürüyen kahramanların yurdu olmuştur. Bizler de Gazze'nin satılmaz olduğunu ispatlamakla mükellefiz."

"ABD ve israil Firavunları, Gazze'nin direnişini kıramaz"

Söylemez, ABD ve siyonist rejimin Filistin halkını yok sayan politikalarına tepki göstererek, "ABD Başkanı Trump, israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarını açıkça desteklerken, Filistin halkının varlığını ve haklarını yok sayan ifadeler kullanmış, onları yurtlarından etmek için kirli planlar yapmıştır. Ancak unutmamalısınız ki, her firavunun da Muhammed Dayf gibi, Mervan İsa gibi, Raid Sabit ve daha niceleri gibi bir Musa'sı vardır! Yaşarken şehit, ölürken diri olan bir medeniyetin evlatları, zulme boyun eğmez. israil rejimini rezil-rüsvay eden Filistin direnişi, Gazze'ye göz diken ABD conilerini, tabutlarla ülkelerine göndermeye de muktedirdir. İslam ülkelerinin acziyet içerisinde, olup bitecekleri beklediği bu süreçte, HAMAS'a, Filistin halkına olan güvenimiz sonsuz ve Allah'ın onlarla olduğuna şahit oluyoruz." dedi.

"ABD üslerini kapatın!"

İslam ülkelerinin liderlerine de çağrıda bulunan Söylemez, "Derhal ülkelerinizdeki ABD üslerini kapatın. ABD'nin buralardaki varlığı, Gazze'ye düşecek her bombaya ortak olmanız anlamına gelir. Haydut Trump ve katil Netanyahu'nun sözleriyle topraklarımızı terketmeyeceğiz! Haydut Trump'a karşı anladığı dilden konuşan, alçakların karşısında eğilip bükülmeyenlere de selam olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fethedilmiş hiçbir İslam beldesi satılmaz!

Son olarak Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak, Filistin halkının yanında olduklarını vurgulayan Söylemez, "Gazze'yi haritadan silmeye çalışanlara tarih bir kez daha hatırlatacaktır ki, Filistin halkı var olmaya ve direnmeye devam edecektir! Fethedilmiş hiçbir İslam beldesi satılmaz! Gazze, Gazze'lilerindir!" mesajını verdi.

Etkinlik, Gazi İşler'in yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ