• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

SSB Gaziantep Temsilciliği’nden GSO’da iş dünyası buluşması

EKONOMİ 8.04.2023 11:05:02 0
SSB Gaziantep Temsilciliği’nden GSO’da iş dünyası buluşması

SSB Gaziantep Temsilciliği’nden GSO’da iş dünyası buluşması

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Gaziantep Temsilciliği tarafından Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde iş dünyası ile ilk buluşma toplantısı gerçekleştirildi.
SSB Gaziantep Temsilcisi İbrahim Ulutürk’ün katılımlarıyla “SSB’nin Gaziantep’te Sanayileşme Faaliyetleri” başlığı altında düzenlenen toplantıda; SSB Gaziantep İl Temsilciliği’nin Gaziantep’te yürüteceği faaliyetler hakkında bilgiler verilerek, firmaların savunma sanayisine üretim yapabilmesi ve tedarikçi olabilmesi adına yapılabilecek iş birlikleri ile strateji belirleme çalışması yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayisinin Teknolojik Dönüşümü çerçevesinde, sanayinin savunma sanayisine üretim yapma kapasitesini artırmak ve geliştirmek amacıyla GSO bünyesinde kurulan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Gaziantep Temsilciliği’nin faaliyetlerine başladığını söyledi.
2018 yılından bu yana SSB ile toplantı ve görüşmeler düzenlediklerini dile getiren Ünverdi, bunların neticesinde 2022 yılı içerisinde SSB irtibat bürosunu Türkiye’de ilk defa bir ilde ve Sanayi Odası iş birliğinde GSO’da açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Ünverdi, yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde 2018 yılında Gaziantep’ten savunma sanayisine tedarikçi olarak üretim yapan 4 firma varken şu anda bu sayıyı 46’ya çıkardıklarını belirterek, “Biz savunma sanayisinde tedarikçi firmamızı 100’ün üzerine çıkartmak istiyoruz. Bu noktada firmalarımızdan gelecek olan talep, beklenti ve atılacak adımlar bizler ve şehrimiz için çok önemli” dedi.
İbrahim Ulutürk’ü tebrik ederek başarı dileyen Ünverdi, “Gaziantep sanayisi için kritik ve stratejik öneme sahip olan bu temsilcilik ile şehrimiz potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirmesi sağlanacak. İş dünyamız artık savunma sanayisine her anlamda çok daha yakınlar. Mesafeleri yakınlaştırdık ve bu alanda proje çalışmaları, prosedürler ve her konuda doğrudan irtibata geçip firmalarımız çalışmalarını buna göre yürütebilirler. Biz Gaziantep’in savunma sanayisiyle de öne çıkan bir şehir olması, katma değerli ve yüksek teknolojili üretimlere adaptasyonu için büyük çaba gösteriyoruz. İnşallah SSB Gaziantep Temsilciliği ile çalışmalarımız hız kazanacak ve savunma sanayisi hedeflerimiz çerçevesinde etkin bir süreç yöneteceğiz” istedikleri çalışmalar için birebir SSB Gaziantep Temsilcisi İbrahim Ulutürk de konuşmasında, açılan temsilcilik ile savunma sanayinde teknolojik derinliğin artırılmasını istediklerini ifade ederek, “Temsilciliğimiz savunma sanayinde faaliyet göstermek isteyen yan sanayi ve KOBİ’lerin geliştirilmesi ve bu sisteme dahil olabilmelerine imkan sağlayacaktır. Burada yapacağımız faaliyetlerin çerçevesi, firmalarımızdan gelecek olan beklenti ve talepler çerçevesinde şekillenecek” diye konuştu.
Toplantı İbrahim Ulutürk’ün gerçekleştirdiği sunum ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Tarife savaşından sonra Çin ve ABD ilk kez masaya oturdu

Traktör ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Hukukçular Derneği yeni başkanını seçti

Ekvador'da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 asker öldü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

AB'den Rusya'ya ateşkes çağrısı

Mersin'de orman yangını

Eğitimci Polat: On binlerce Gazzeli, açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ve soğuktan ölmektedir!

Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da zincirleme kaza: 6 yaralı

Bursa'da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Gazze susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştü

Bursa'da 3 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da metrobüs kazası: 1 ölü, 20 yaralı

Denizli'de uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

Şiddetli yağış sele neden oldu: 3 ölü

ÖNDER 60'ıncı Genel Kurulu gerçekleşti

HÜDA PAR Genç İlçe Gençlik Kolları’ndan engellilere yönelik duyarlılık çağrısı

Kasten yaralama suçundan aranan 2 şahıs yakalandı

Çiçekçiler: Dinimiz annelere hak ettiği değeri vermiştir

Kimyasal tesiste çıkan yangın nedeniyle 150 bin kişiye uyarı!

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu: 225 gözaltı

YKS öğrencilerine kritik uyarılar: Disiplin, devamlılık ve sınav modu başarıyı getirir

Gazze'de can kaybı 52 bin 810'a yükseldi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 444 gram toz esrar ele geçirildi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 7 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ