• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Stefan Kuntz: “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek”

17 Kasım 2022, Perşembe 00:15
17 Kasım 2022, Perşembe 00:15
Stefan Kuntz: “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Stefan Kuntz: “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek”

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İskoçya galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek” dedi.
A Milli Takım özel maçta Diyarbakır’da İskoçya’yı konuk ederken, milliler sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Uluslar Ligini bir bölüm gibi onu tamamlamış olduk. Onun için bazı oyuncular buraya gelmeye hak kazanmıştı. Oyuncuların istek arzusu biraz taktiksel yönden beni çok memnun etti. Önemli olan oyuncuların burada kendine güveninin yükseltmesi ve bu sistemde de oynayabileceklerine inanması. 62. dakikadan sonra bazı hatalar oldu, düzeltmek istediğimiz. İlk şutla beraber rakip golü buldu. Böylelikle rakip biraz daha baskı uygulamaya çalıştı. Önemli olan öyle bir sistemin içinde rakip baskısını da herhangi bir şekilde kötüye girmemek şartıyla karşılayabilmesiydi. Bundan dolayı yine de memnunum. Haziran maçlarına yaklaşım bir maç oynadık. Takım içi ruhu ve dayanışmayı birinci golden sonra gördünüz. Takım kenetlenince herhalde mesaj olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Aktif bir savunma sistemini istiyoruz”
Milli takıma yapılan eleştirilerin ağır olduğunu da sözlerine ekleyen Kuntz, savunmada çalıştıkları sistem üzerine şunları söyledi:
“Portekiz maçındaki eleştirilerin çoğu zaten biraz fazlaydı. Rakibin durumuna göre gücüne göre üçlü defans sisteminin avantajları tabi ki var. Dörtlüye nazaran bunlardan faydalanmak istiyor hocalar. Bizim buradaki en önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek. Muhtemelen Cenk konusunda da bazıları şaşırmış olabilir. Bu pozisyonda neden oynadığı. Fakat biz onları çok sıkı takip ediyoruz. Burada onun sol ayakla o pozisyonda nasıl oynadığını sizler de gördünüz. İlk etapta nerede olursa olsun aktif bir savunma sistemini istiyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Üçlü defansın en önemli faktörlerinden birisi üç stoperin istediği zamanda dışarıya doğru adamını kovalayabiliyor olması ve böylelikle yine kademeye oyuncuların girebiliyor olmasıydı. Biz bunlardan faydalandık. Yüksek düzey futbolda ayak uydurmak istiyorsak zaten orta saha oyuncularımız hem teknik yönden çok iyi olması gerekiyor. Hem de savunma yönünde bunları yerine getiriyor bilmesi olması lazım. Forvetlerimiz konusunda orada savunma başlıyor. Onların da nasıl savunma yapması gerektiğiyle ilgili bilgi verdik. Bunu da gerçekten çok iyi yaptılar. İdmanlarda bölgesel olarak çok çalışıyoruz. Bizim oyuncularımız bu sistemi oynayabilecek ve sahaya yansıtabilecek kapasitede oyuncular. Böyle oyuncular olduğu sürece de zaten bunları sahaya yansıtmak daha kolay olur.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ankara Valisi Şahin’den yerli malı haftası sergisine ziyaret

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Yerlikaya: 972 düzensiz göçmen ile 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Meteoroloji'den yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: Bir işçi öldü

Washington Karayipler'de askeri yığınağı artırıyor

Kuzey Kordofan'da şiddetli çatışmalar: BM'den Sudanlı mülteciler için acil yardım çağrısı

Gazze'den 10 esir serbest bırakıldı

Batı Şeria'da işgal baskını: 16 yaşındaki çocuk şehit oldu

HAMAS: Yeni soğuk hava dalgası Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'nin doğusuna yoğun saldırı

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ankara Valisi Şahin’den yerli malı haftası sergisine ziyaret

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Yerlikaya: 972 düzensiz göçmen ile 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Meteoroloji'den yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: Bir işçi öldü