• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

STK temsilcileri ve kanaat önderleri iftar yemeğinde buluştu

13 Mart 2025, Perşembe 08:11
13 Mart 2025, Perşembe 08:11
STK temsilcileri ve kanaat önderleri iftar yemeğinde buluştu
Tarih: 08:11 - 13 Mart 2025
Güncelleme: 08:11 - 13 Mart 2025

Cizre müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, STK temsilcileri ve kanaat önderleri bir araya geldi.

Şırnak Cizre İlçe Müftülüğü, hafızlık eğitimi verilen Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu yemekhanesinde iftar programı düzenledi.

Programa, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cizre Müftüsü Süleyman Baran, kurum müdürler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Program sonrası kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şark’ın yeniden ilim ve irfan merkezi haline getirmek gibi bir hayali olduğunu ifade ederek, “Çok kıymetli arkadaşlar, Ramazan ayınız mübarek olsun. Ramazan ayının kıymeti böyle sofraları paylaştıkça ortaya çıkar. Ramazanda yardımlaşma, zenginin fakiri görmesi, güçlü olanın güçsüzü görmesi küskünlerin barışması ve neticede itibarıyla, toplumda ne sorun varsa çözülmesine vesile, bir fırsat vardır. Bu konuda siz değerli hocalarımıza çok iş düştüğünü düşünmekteyim. Şu an içinde bulunduğumuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu, bir proje okulumuz, çok kıymet verdiğimiz bir okulumuzdur. Burada öğrencilerimiz hem ortaokul okuyor hem de hafızlık eğitimi görüyor. Allah'ın kelamını bu yaşlarda ezberliyorlar. Maddi olarak inşallah güzel liselere de yerleşecekler; ama manevi konuda kendilerini tanımış, eksiklerini bu yönde tamamlamış öğrenciler olarak mezun olacaklar. Bir diğer husus var; şöyle bir hayalimizi sizinle paylaşmak istiyorum: Şark, geçmişten bu yana ilim irfan beldesiydi. Şark, güneşin doğduğu yerdir. Maalesef son 300 yıldır bir ihtisas, itilaf var. Şark'ın üzerine bulutlar çökmüş, ama bu ilelebet sürecek bir şey değil. Bunu aşmak için önce hastalığımızı bileceğiz. Bunu aşmamız için özümüze dönmemiz, bizi biz yapan değerleri tanımamız ve o günlere, asr-ı saadet günlerine öncelikle etik ve ahlak olarak dönmemiz gerek. Emin olun, bunu yaptığımızda her şey beraberinde gelecektir. Osmanlı'nın ve Selçuklu'nun dönemleri, İslam'ın pak ve pürüzsüz yaşandığı dönemlerdi. İslam âleminin, şark toplumunun tüm dünyaya hüküm sürdüğü, bütün dünyaya medeniyet ve ilim yaydığı dönemlerdi.” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan ilçe müftüsü Süleyman Baran, “Burada yaptığımız faaliyetler ve çalışmalar hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Bu konumuzda milli eğitim müdürlüğü ile beraber işbirliği içerisinde bir çalışmamız var. Okulumuzda yerinde görerek sizlere daha iyi tanıtmak amacıyla burada bir iftar yemeği programı düzenledik. Bizi bir araya getiren Allah'a hamdolsun. Kâinatın efendisi Peygamber Efendimize salât ve selam olsun. Rızkı ve nimeti veren Allah'tır. Ya Rabbi, bize bu dünyada tattırdığın bu sofradan daha iyilerini, ebedi mutluluk yurdu olan cennete de en güzel bir şekilde nasip et.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı