• BIST 100

    9373,73%0,25
  • DOLAR

    39,39% 0,08
  • EURO

    45,63% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4290,61% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6924,51% -0,16
STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu
GÜNDEM
Tarih: 9.12.2023 15:55
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kuran Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyeleri İsrail büyükelçisini sınır dışı edilip, büyükelçilik ve konsolosluğun kapatılmasını, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapılarak gerekli adımın atılmasını istedi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Şehr-i Nuh Platformunca, 38 STK desteğiyle ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kuruldu. Sanat Sokağında STK’lar tarafından kurulan ve Filistin’de yaşananların fotoğraflarının yer aldığı çadırda, yine STK üyeleri nöbet tuttu.
Çadır ile ilgili açıklamayı Şehr-i Nuh Platformu adına Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı yaptı. Çatı, Filistinlilerin haklı davalarının şahidi olduklarını ve yüzlerce insanı katleden, şehit eden İsrail’in zulmünü telin etmek için bu çadırı kurduklarını söyledi. Dünyanın devam eden katliam karşısında gözlerini kapattığını ifade eden Çatı, 'Filistin’in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail’e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Filistin direnişini selamlıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları İsrail’in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalanıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Gazze 64 günde adeta bir ölüm vadisine, devasa bir toplu mezara dönüştü. Rakamlar korkunç, 18 binden fazla şehit; bunların 7 binden fazlası çocuk, 5 bini kadın 35 bin yaralı. Bunların yüzde 80’i kadın ve çocuk, 7 bin kişi kayıp. 233 bin konut oturulamaz halde. 26 hastane, 55 sağlık merkezi, onlarca ambulans, 266 okul, 174 cami ve 3 kilise bombalandı. Çok büyük bir acı ve kahır içindeyiz. Açık ve net olarak söylüyorum, Gazze’de yaşananlar kelimenin tam anlamıyla yüzyılın soykırımıdır. Eğer dünya terörist arıyorsa İsrail’e, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa Emperyalistlere baksın. Katil de orada, terörist de orada. Kim terörist sorusuna cevap arayanları, İsrail’in işgal, soykırım ve zulüm politikalarına bakmaya davet etsin' dedi.
İsrail büyükelçisini sınır dışı edip, büyükelçilik ve konsolosluğu kapatın
Çatı, ”Şırnak’tan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yönetici ve idarecilerine sesleniyoruz İsrail büyükelçisini sınır dışı edin, büyükelçilik ve konsolosluğu kapatın, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapın ve artık bir adım atın. Tüm dünya liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve Müslümanları İsrail vahşetinin bir an önce durdurulması için, Filistinlilerin sesi olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından katılımcılar fotoğraf sergisini gezdi.

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil