• BIST 100

    10878,51%0,23
  • DOLAR

    40,67% 0,02
  • EURO

    46,96% -0,25
  • GRAM ALTIN

    4412,07% 0,04
  • Ç. ALTIN

    7054,63% -0,07

STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu

09 Aralık 2023, Cumartesi 03:55
09 Aralık 2023, Cumartesi 03:55
STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

STK’lar Cizre’de ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kuran Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyeleri İsrail büyükelçisini sınır dışı edilip, büyükelçilik ve konsolosluğun kapatılmasını, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapılarak gerekli adımın atılmasını istedi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Şehr-i Nuh Platformunca, 38 STK desteğiyle ’Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı’ kuruldu. Sanat Sokağında STK’lar tarafından kurulan ve Filistin’de yaşananların fotoğraflarının yer aldığı çadırda, yine STK üyeleri nöbet tuttu.
Çadır ile ilgili açıklamayı Şehr-i Nuh Platformu adına Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı yaptı. Çatı, Filistinlilerin haklı davalarının şahidi olduklarını ve yüzlerce insanı katleden, şehit eden İsrail’in zulmünü telin etmek için bu çadırı kurduklarını söyledi. Dünyanın devam eden katliam karşısında gözlerini kapattığını ifade eden Çatı, 'Filistin’in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail’e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Filistin direnişini selamlıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları İsrail’in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalanıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Gazze 64 günde adeta bir ölüm vadisine, devasa bir toplu mezara dönüştü. Rakamlar korkunç, 18 binden fazla şehit; bunların 7 binden fazlası çocuk, 5 bini kadın 35 bin yaralı. Bunların yüzde 80’i kadın ve çocuk, 7 bin kişi kayıp. 233 bin konut oturulamaz halde. 26 hastane, 55 sağlık merkezi, onlarca ambulans, 266 okul, 174 cami ve 3 kilise bombalandı. Çok büyük bir acı ve kahır içindeyiz. Açık ve net olarak söylüyorum, Gazze’de yaşananlar kelimenin tam anlamıyla yüzyılın soykırımıdır. Eğer dünya terörist arıyorsa İsrail’e, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa Emperyalistlere baksın. Katil de orada, terörist de orada. Kim terörist sorusuna cevap arayanları, İsrail’in işgal, soykırım ve zulüm politikalarına bakmaya davet etsin' dedi.
İsrail büyükelçisini sınır dışı edip, büyükelçilik ve konsolosluğu kapatın
Çatı, ”Şırnak’tan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yönetici ve idarecilerine sesleniyoruz İsrail büyükelçisini sınır dışı edin, büyükelçilik ve konsolosluğu kapatın, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapın ve artık bir adım atın. Tüm dünya liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve Müslümanları İsrail vahşetinin bir an önce durdurulması için, Filistinlilerin sesi olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından katılımcılar fotoğraf sergisini gezdi.

Battalgazi Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumunu gerçekleştirildi

Serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu

Rehberlik öğretmeni Kılınç: LGS süreci; öğrenci, veli ve öğretmen için oldukça zorlu bir süreçtir

Bingöl’de çıkan yangınlar kısa sürede söndürüldü

Prof. Dr. Ekinci'nin "HAMAS" paylaşımı tepki çekti

Belediye Başkanı Geçit: Belediyecilik sadece bina yapmak değil, gönül yapmaktır

Batman OSB'de arsa tahsisleri devam ediyor

Büyükşehir belediyesi semt konakları öğrencilerine deprem ve yangın eğitimi verildi

Bursa'da fırtına bekleniyor: Valilik uyardı

Murat Nehri’ne giren şahıs hayatını kaybetti

YAŞ kararları açıklandı, Genelkurmay Başkanlığına Bayraktaroğlu getirildi

Gaziantep'te cami görevlileri kermesten elde ettiği geliri Gazze için bağışladı

Sudan'dan BAE’ye "paralı asker" tepkisi

Pakistan Büyükelçiliği’nde Keşmir için adalet çağrısı

Uyuşturucu operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

Uzmanlar uyarıyor: Çocuklar felaketlerden en çok ruhsal olarak etkileniyor

Gazze'ye yönelik saldırılarda şehit sayısı 61 bini geçti

Bingöl'ün Genç ilçesinde silah ve uyuşturucu operasyonu

Bingöl'de 1.696 kök kenevir ele geçirildi

TESSEP: Tesettür, toplumun fuhşiyâta sürüklenmesinin önündeki engeldir

8. Dönem Toplu Sözleşme hizmet kolu görüşmeleri tamamlandı

İbrahim Arpa: YKS tercihlerinde dikkatli olunmalı

Bingöl'de 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İngiliz ve Amerikan uçakları Gazze üzerinde casusluk uçuşları yapıyor

Ukrayna’dan Rostov’a İHA saldırısı

Sudan'da kolera salgını: 3 bin 547 vaka, 149 can kaybı

Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı

Şanlıurfa’da sahte rent a car tuzağı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Batı Şeria'da küstah ifadeler

MEB'den ücretsiz eğitim için yerleştirme kılavuzu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Battalgazi Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumunu gerçekleştirildi

Serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu

Rehberlik öğretmeni Kılınç: LGS süreci; öğrenci, veli ve öğretmen için oldukça zorlu bir süreçtir

Bingöl’de çıkan yangınlar kısa sürede söndürüldü

Prof. Dr. Ekinci'nin "HAMAS" paylaşımı tepki çekti

Belediye Başkanı Geçit: Belediyecilik sadece bina yapmak değil, gönül yapmaktır

Batman OSB'de arsa tahsisleri devam ediyor