• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

STK'lardan ortak açıklama: Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescidi Aksa’dır"

30 Ocak 2025, Perşembe 10:29
30 Ocak 2025, Perşembe 10:29
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Adana'nın Ceyhan İlçesinde "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için basın açıklaması yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesi kaymakamlık binası önünde "Dünya Kudüs Haftası" vesilesiyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

Program, Ali Tayyar'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu adına Yıldıray Korkutan basın açıklamasını okudu.

Korkutan basın açıklamasında, siyonis rejimin yok oluşunun 19 Ocak'ta başladığını ifade ederek, "Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescid-i Aksa’dır" ifadelerine yer verdi.

"Kur’an’ın mukaddes ilan ettiği şerefli topraklar"

Korkutan basın açıklamasına, "Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. (İsra-1)" ayet-i kerimesiyle başladı.

"Bugün Kudüs işgal altında, Mescid-i Aksa işgal altında, Filistin işgal altında…"  diyen Korkutan, "Efendimiz, önderimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (aleyhisselatu ve's-selam) üzerinde Miraç’a yükseldiği; Hazreti İsa, Hazreti Süleyman gibi daha birçok peygambere vatan olmuş, Kur’an’ın mukaddes ilan ettiği şerefli topraklar insanlık tarihinin en pis, en alçak, en cani yaratıklarının tahakkümü altında. Bu mübarek topraklarda korkunç vahşetler işleniyor. Beşikteki bebeklerin, masum yavruların, iffet abidesi kadınların, dinlerinin izzeti için her şeylerini fedaya hazır erkeklerin canlarına kıyılıyor, mallar talan ediliyor, şehirler, kasabalar harabeye çevriliyor, mabetler, camiler, mescitler yakılıp yıkılıyor." diye konuştu.  

"Yok oluşun başlangıcı 19 Ocak"

Korkutan, "İki yıldır Gazze kıyameti yaşıyor! 50 bine yakın Gazzeli kardeşimiz vahşice katledildi ve 100 binden fazla kardeşimiz de yaralandı. İnsanlık tarihinin en tüyler ürpertici soykırımlarından birine şahit olduk. Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizin, kadın ve çocukların gördükleri zülüm, çektikleri acı kelimelerle ifade edilemeyecek boyutta." şekinde konuştu.  

Siyonist rejimin yok oluşunun 19 Ocak'ta başladığını belirten Korkutan, "Allah’ın izniyle siyonist rejimin büyük Yahudi devleti hayali korkunç bir kabusa dönüşerek, siyonist varlığı yok oluşa sürükleyecektir. Bu yok oluşun başlangıcı da 19 Ocak tarihinde başlamıştır. Amerika’ya, Batı'ya güvenen siyonist rejimin bu çılgınlığı İslam dünyasında büyük bir uyanışa vesile olmuş durumdadır. Siyonistler zulümlerini artırdıkça karşılarında daha güçlü bir direniş bulmuş, kan kaybetmiş ve sonuçta ateşkes yapmak zorunda kalmıştır. Gazze’deki mücahitler iman varsa imkânın var olduğunu tüm ümmete yeniden göstermiştir." açıklamalarına yer verdi.

"Kardeşlerimizin cihadına katkı sunalım"

Siyonist rejimin direniş cephelerinden ölümcül darbeler aldığına değinen Korkutan, şunları kaydeti:

"Siyonist rejim 1967’den buyana ilk defa bu kadar büyük darbelerle karşılaşıyor ve yıkılma korkusu yaşıyor. Gazze’de, Filistin’in diğer şehirlerinde, Yemen’de, Lübnan’da cihad bilinciyle kuşanmış olan yiğit Müslümanlar destanlar yazıyorlar. Yüzbinlerce Siyonist işgal topraklarını terk edip kaçtı. Siyonist rejim direniş cephelerinden ölümcül darbeler aldı. Ey dünya Müslümanları! Ey İslam ümmeti! Ey Türkiye’nin Müslüman halkı! Görüyorsunuz, her türlü imkândan yoksun bir avuç kahraman Müslüman yaklaşık iki yıldır siyonistlere, onların arkasında duran Amerika’ya ve tüm dünya müstekbirlerine direndi ve destanlar yazdı. Tüm askeri ve teknolojik üstünlüklerine rağmen bu şeytani şer güçler mücahitleri durduramadı. Bir avuç mücahit, şeytani şer güçlere karşı imanla direndi, zulme boyun eğmedi ve kazandı. Ey Müslümanlar! Ey erkekler, kadınlar, gençler, çocuklar! Bu savaş hepimizin savaşı… Sadece Filistinlilerin, Yemenlilerin, Lübnanlıların savaşı değil; tüm ümmetin savaşı… Bulabildiğimiz her imkânla, her yolla kardeşlerimizin yardımına koşalım… Boykotlarımızla, infaklarımızla, dualarımızla, söz ve yazılarımızla, paylaşımlarımızla kardeşlerimizin cihadına katkı sunalım."

"Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescidi Aksa’dır"

Korkutan, "Mescid-i Aksa, siyonist ittifaka karşı direnişin merkezi olmalıdır. Mübarek Aksa Tufanı'yla deşifre olan siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescid-i Aksa’dır. Ümmet, Aksa etrafında birleşip işgallere son verebilmek için çok yönlü programlar geliştirmelidir. Bu programların önceliği, Mescid-i Aksa’nın önemini Müslümanlar arasında daha iyi kavratmak olmalıdır. Kudüs fatihi Selahaddin’in, Aksa’yı haçlılardan temizlerken söylediği söz, bu mücadelenin hayati önemini vurgulamaktadır. Selahaddin Kudüs’ü fethettikten sonra askerlerine hitaben yaptığı konuşmada 'Sanmayın ki bu toprakları kılıçla fethettim, ben fethimi Kadı el-Fadıl'ın kalemi sayesinde gerçekleştirdim.' diyerek meselenin özüne vurgu yapmıştır." ifadelerini kullandı.

"Tüm cesur yürekler için seferber olalım"

Korkutan, son olarak, "Allah’ın izniyle Kudüs mutlaka kurtulacaktır! Kudüs özgürleşecektir ve Gazze bunu müjdelemektedir.  Bu yüce Allah’ın vaadidir! Bu aziz, şerefli Kur’an’ın vaadidir! Bu âlemlerin efendisi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (aleyhisselatu ve's-selam) müjdesidir! Siyonistler mutlaka yenilecek ve büyük bir zillete mahkûm olacaktır. Kudüs’ün şerefli kurtarıcıları arasında yer almak, fatihleri olmak için önümüze çıkan bu tarihi fırsatı değerlendirmek istiyorsak haydi Gazze için, mazlum Filistin halkı için, siyonistlere karşı direniş bayrağını yükselten tüm cesur yürekler için seferber olalım! Bu vesileyle, özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa’da buluşmak dileğiyle, Miracın yaşandığı Recep ayının son haftası olarak idrak edilen Dünya Kudüs Haftamız mübarek olsun." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Fatih Bozteke'nin yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo