• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,03
  • EURO

    46,93% 0,99
  • GRAM ALTIN

    4368,06% 1,60
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

STK'lardan Ramazan ayında boykotu ileriye taşıma çağrısı

12 Mart 2025, Çarşamba 01:47
12 Mart 2025, Çarşamba 01:47
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Ramazan ayında boykotun önemine dikkat çekerek, bu uygulamanın sadece bireysel değil, devletler ve kurumlar tarafından da benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarında uyguladığı vahşet bir türlü durmak bilmiyor. Özellikle 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana siyonistlerin Gazze'de gerçekleştirdiği katliam devam ediyor.

Ramazan ayında iftar sonralarında boykotun önemine dikkat çeken STK temsilcileri, siyonistlere karşı en etkili silahın boykot olduğunu ve boykota ciddi bir şekilde önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, boykotu sadece bireysel değil, devletlerin ve kurumların da bir bütün olarak uygulaması gerektiğini söyledi.

"Ramazan ayında boykot ürünlerine karşı daha ciddi olunmalı"

Boykotun basit bir şeymiş gibi düşünülmemesi gereltinin altını çizen Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal, iftar sonralarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Ramazan ayında oruçlarımızı tutarken Gazze'deki ve dünyadaki bütün mazlum kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor. Dünya müstebitlerinin, özellikle küresel anlamda şirketler üzerinden kurduğu tahakkümü bizlerin de ellerinden geldiğince bozması gerekiyor. Bu açıdan Ramazan ayında bu konuya daha fazla dikkat etmemiz ve boykot mallarına karşı bilinçli bir şekilde, daha ciddi ve hassas olmamız gerekiyor. Boykotu basit bir şeymiş gibi düşünmemeliyiz. Özellikle ülkemizde birçok boykot firması küçülmeye gitti. Hatta bazı firmalar, bazı İslam ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Bu durum bizi sevindirdiği gibi israil ve yandaşlarını da üzüyor. Allah'ın izniyle onları üzmeye devam edeceğiz. Bizim yapacağımız boykotlarla ve katkılarımızla kardeşlerimize desteklerimizi devam ettireceğiz."

"Elimizdeki en büyük güç boykottur"

Boykot sayesinde israile olan desteklerin tek tek kırılmaya başladığına dikkat çeken Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Arı, "israilin zulmü Gazzeli kardeşlerimize büyük bir yıkım verdi. Bu zulmü yapmasında en büyük nedenlerin başında ekonomik gücünün olması geliyor. Dolayısıyla Müslümanların, özellikle israilin ve destekçilerinin ekonomik gücünü kırmak için şu an elimizdeki en büyük güç boykottur. Boykot sayesinde israile olan destekler kırılmış oluyor. Ramazan ayında özellikle çokça ibadet edilen bir aydır. Bundan dolayı bu ayda özellikle israile destek verdiklerini belirten markalara karşı boykotu sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü boykot fayda veriyor. Şu anda Türkiye'de birçok firma kapanmayla karşı karşıya kaldı ve bazı firmalar kapatıp ülkemizden ayrılmak zorunda kaldılar. Müslümanların bu bilinçle hareket etmesi, boykotu hafife almaması ve bunu Gazzelilere destek mahiyetinde yapması elzemdir." dedi.

"Boykot ürünlerini almamaya çok önem göstermeliyiz"

Boykot ürünlerinin iftar sonralarında olmaması için herkesi duyarlı olmaya davet ettiklerini belirten CANSUYU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Batman Temsilcisi Mehmet Emin Turan ise şunları söyledi:

"Ramazan ayı içerisinde özellikle boykot ürünlerinin sofralarımıza girmemesini öneriyor ve şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü boykot hala devam ediyor. israil ve Yahudi malı ürünlerini almamaya özen gösterelim. Boykotlu ürünlerin alınması, Gazzeli çocukların ölümlerine neden olur; almazsak da ölme riskimiz yok. Zülüm ebedi değildir ve kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Er ya da geç zafer inananların olacaktır. Müslümanlar olarak boykot ürünlerini almamaya çok önem göstermeliyiz." (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi