DÜNYA 16.11.2024 20:15:22 0

Sudan ordusu: 80 ölü RSF militanı öldürüldü

Sudan ordusu: 80 ölü RSF militanı öldürüldü
Haberi Sesli Oku

Sudan ordusu, paramiliter Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin başkenti El Faşer'e düzenlediği saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.

Sudan ordusu, paramiliter Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) düzenlediği saldırıyı püskürttüklerini ve 80'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) 6. Piyade Tümeni Komutanlığından yapılan açıklamada, "Silahlı kuvvetler, ortak kuvvetler ve halk direnişi, topçu ve savaş uçaklarının desteğiyle, isyancı milislerin Cuma günü El Faşer kentinin dış mahallelerinde gerçekleştirdiği saldırıyı püskürttü." denildi.

Açıklamada, "İsyancıların verdiği kayıplar arasında altı savaş aracının ve tüm teçhizatının imha edilmesi de yer aldı. 80'den fazla isyancı öldürüldü, 150'den fazla kişi yaralandı, geri kalan saldırganlar ise kaçtı." ifadelerine yer verildi.

10 Mayıs'tan bu yana El Faşer'de Sudan ordusu ile RSF arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Ayrı bir olayda, hükümet dışı Sudan Doktorlar Ağı Cumartesi günü, bir RSF gücünün Sudan'ın merkezindeki Gezira Eyaletinin güneyindeki Al-Tumsa köyüne saldırması sonucu 17 kişinin öldüğünü ve 21 kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Açıklamada saldırının ne zaman gerçekleştiği belirtilmedi.

Gezira köylerinde sistematik yerinden etme ve öldürmelerin devam ettiği uyarısında bulunan ağ, bu saldırılar sonucunda bir aydan kısa bir sürede 1.300'den fazla kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

RSF henüz olaylara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Aktivistler ve gönüllü grupları, RSF'yi, Sudan'ın merkezindeki komutanı Ebu Akla Keikel'in 20 Ekim'de kendisini ve güçlerini Sudan ordusuna teslim etmesinin ardından doğu Gezira'ya bir dizi saldırı düzenlemekle suçladı.

Sudan, Nisan 2023 ortasından bu yana Sudan ordusu (SAF) ile RSF arasında yıkıcı bir çatışmanın pençesinde. Silahlı Çatışma Yeri ve Olay Veri Projesi tarafından 14 Ekim'de yayınlanan bir durum raporuna göre, ölümcül çatışma 24 bin 850'den fazla ölüme yol açtı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün 29 Ekim tarihli son tahminlerine göre, çatışmalar Sudan içinde ve dışında 14 milyondan fazla insanı yerinden etti. (İLKHA)

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Yükleniyor