• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Sudan ordusu ABD'nin Burhan'a yönelik yaptırımlarını kınadı

DÜNYA 17.01.2025 11:24:52 0
Sudan ordusu ABD

Sudan ordusu, ABD Hazine Bakanlığı tarafından Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Abdülfettah el-Burhan'a yaptırım uygulanması kararını "haksız bir karar" olarak nitelendirerek kınadı.

Sudan Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Nebil Abdullah, dün yaptığı açıklamada, silahlı kuvvetlerin liderlerinden herhangi birine yönelik her türlü yaptırım ihtimalini kınadığını belirtti.

Ordu, bu haksız olarak değerlendirdiği kararların, ülkeyi ve halkını savunma, topraklarının güvenliğini paralı askerler, ajanlar, iç ve dış destekçilerine karşı koruma görevinden caydırmayacağını vurguladı.

Açıklamada ayrıca ordunun, "bükülmez bir kararlılık ve ulusal irade" ile hareket ettiğini, bu iradeyi Sudan halkının sınırsız desteğinin güçlendirdiğini, son paralı asker, hain ve ajan ortadan kaldırılıncaya dek mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Açıklama, Burhan'ı "Sudan ulusunun lideri ve ordu ile halkın paralı askerler ve terörist milislere karşı verdiği ulusal onur savaşının komutanı" olarak tanımladı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı da daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Burhan'a uyguladığı yaptırımları reddettiklerini belirtti ve ABD'nin kararını "adalet duygusundan yoksun bir karışıklığın göstergesi" olarak nitelendirdi.

Bakanlık, ABD kararının "adalet ve nesnellikten yoksun olduğunu, gerçekle hiçbir bağlantısı bulunmayan asılsız gerekçelere dayandığını" ve "Sudan halkına büyük bir saygısızlık" içerdiğini ifade etti.

Ayrıca, kararın "soykırım yapanlara pratikte destek anlamına geldiğini" belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Burhan'a yaptırım uygulandığını duyurmuş ve Burhan'ı, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca kişinin evlerini terk etmesine yol açan çatışmayı sona erdirmek için müzakereler yerine savaşı tercih etmekle suçlamıştı.

Açıklamada, Burhan liderliğindeki ordunun savaş yöntemlerinin, sivil altyapıya yönelik rastgele bombardıman, okullar, pazarlar ve hastanelere saldırılar ve yargısız infazlar içerdiği belirtilmişti. (İLKHA)

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ