• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun: “İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz”

GÜNDEM 24.11.2023 16:25:04 0
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun: “İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun: “İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz”

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) düzenlediği ‘Kentsel Çözümlere Öncü olmak’ temalı toplantı Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katılarak iklim politikaları, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında ilçede neler yapıldığını anlattı.
Şanlıurfa’da Belediye Başkanlarının katılımıyla Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı toplantısı düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda küresel gündemler aracılığıyla kalkınmanın hızlandırılması, daha yeşil ve kentsel bir gelecek konuları ele alındı. İklim değişikliğinin muhtemel sonuçları ve yapılması gereken çalışmalar da katılımcılar tarafından anlatıldı.

Sultangazi Modeli
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, doğaya verilen zararların anlatılması ve farkındalık oluşturulması için ilçe genelinde hassas bir çalışma yürüttüklerinin altını çizerek şunları kaydetti:
“Önceliğimiz çevreye, yeşile duyarlı, kentleşme bilincine sahip bir toplum oluşturmaktır. Bunun da temel yolunun eğitimden geçtiği bilinciyle Sultangazi Modeli’ni geliştirdik. Doğumdan, akademik hayatın tamamlanıp, istihdam edilme sürecine kadar devam eden desteklerimiz aracılığıyla vatandaşımızın her an yanında olduğumuzu hissettiriyoruz ve yalnız bırakmıyoruz.'

Okul öncesinden çalışma hayatına kadar
Ana Kucağı’nda en temel eğitim olan okul öncesi eğitim verildiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; 5-8 yaş arası dönemde Kaşif Çocuk projemiz aracılığıyla yetenek ve ilgi alanlarının ortaya çıkarılmasında yardımcı oluyoruz. İlk becerilerini kazanan 8-18 yaş arası çocuk ve gençlerimizi inovatif, bilimsel ve sanatsal bilgi birikimlerini daha yukarı taşıma ve icat oluşturma süreçlerine katkı sunmak amacıyla Bilim Merkezimiz ile desteklemekteyiz. Ardından belirli bir seviyeye ulaşan gençlerimizin üniversite sınavını da kazanmalarını sağlamak amacıyla, Sultangazi Eğitime Destek Akademisi projemiz ile üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Daha sonra üniversiteyi kazanan gençlerimizi orada da yalnız bırakmıyoruz ve üniversite hayatı boyunca kütüphanelerimizde istihdam ederek hem kendi bütçelerine hem aile bütçelerine katkı sağlamalarında yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Sıfır Atık bilinci
İklim değişikliğinin getireceği olumsuzlukları önlemede eğitimin önemli olduğu kadar sıfır atığın da hayati önem taşıdığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi Modeli aynı zamanda iklim değişikliği ile mücadele, Sıfır Atık’a duyarlı bir toplum oluşturmanın öncü adımı olacağı düşüncesindeyiz. Bununla birlikte, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir yeşil projeler vizyonumuz ışığında, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurarak bu sürece dahil olduk. Bu kapsamda ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, e-atıklar, atık ilaçlar, atık piller ve ekmek atıklarını ayrı ayrı toplayarak ülke ekonomisine ve yeşil geleceğe katkı sağlamaktayız. İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz. Çevreye, yani yaşadıkları dünyaya duyarlı gençlerimize çok iş düşüyor' dedi.

A-Tıkla Katıl
Sıfır Atık mobil uygulaması olan A-Tıkla Katıl’ın önemini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; Vatandaşımız oturduğu yerden sadece bir tıkla atığını teslim edebilsin istedik. Bu amaçla Sultangazi Atıkla Katıl Mobil uygulamasını hizmete sunduk. Uygulama sayesinde kullanıcılar 4.860 kez randevu almış, topladıkları puanlar karşılığında kendilerine çeşitli hediyeler dağıtılmış, kurulan teşvik sistemi sayesinde geri dönüşümün yaygınlaşması kolaylaşmıştır” dedi.
İlçe genelinde yapılan çalışmaları da detaylıca anlatan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, gençlerin sorularına da yanıt verdi. Program, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Piyasadaki taklit ve hileli gıda ürünü sayısı bin 418'e yükseldi

İşgalcilerin saldırısına uğrayan "Vicdan Gemisi" için basın toplantısı düzenlendi

Cizre beş yıl sonra Fıstıkçılığın merkezi olacak

Sürücüler Dikkat! Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Batman'da asansör ustası 6'ncı kattan düştü

Bursa'da toplu taşıma çalışanları, görüşmelerin sonuçsuz kalmasıyla greve gitti

Diyarbakır'da ulaşıma yüzde 30 zam

Bir mehir, bir yolculuk: Motorla umreye giden çiftin hikâyesi

HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığı esnaf ve köy ziyaretlerine devam ediyor

Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor

Siyonist vahşet durmaksızın sürüyor: 24 saatte 48 şehit

UNRWA: 66 bin Gazzeli çocuk açlıkla savaşıyor

Erkenek Tünelinde ikiye ayrılan tır kazasının görüntüleri çıktı

Bingöl'de motosiklet hırsızlığı: 3 şüpheli yakalandı

HAMAS: Netanyahu rejimi esirlerini feda edip yeni bir fiyaskoya sürükleniyor

Bingöl Umut Kervanı’ndan 189 aileye yardım

Bingöl'de 13 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Diyarbakır'da 5 farklı suçtan 19 yıl cezası bulunan firari yakalandı

104 yaşındaki hasta kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Balıklıgöl Platosu çevresindeki işletmelerde gürültü kirliliği denetimi

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Sezon sonu geldi, balık tezgahlarda kaldı

47 ilde FETÖ operasyonu: 208 şüpheli gözaltında

Gazze'de iç güvenlik için yeni adım: Yürütme gücü yeniden yapılandırıldı

Diyarbakır'da 77 kilogram toz esrar ele geçirildi

Süzen: 2025 çiftçi için felaket yılı oldu

Gazze'ye sessiz kalmayan Batmanlılar yürüyüşe hazırlanıyor

Bakan Işıkhan: SGK, astım tedavisinde 267 ilacı karşılıyor

Siyonist rejim Tulkerem ve Nur Şems'i yerle bir ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ