Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

Tarih: 17.06.2025 23:16 Güncelleme: 17.06.2025 23:16
Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Esad Hasan El Şeybani, Alman mevkidaşı Johann Vadebul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre öörüşmede, taraflar, güncel bölgesel konuları ve iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ele aldı.

Görüşmenin başında Bakan El Şeybani, Alman mevkidaşını yeni görevini üstlenmesinden dolayı tebrik ederek, Suriye’nin Almanya ile çeşitli alanlarda diplomatik iş birliğini güçlendirme arzusunu dile getirdi ve hızlı uluslararası değişimler ışığında iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı.

İki bakan Orta Doğu’daki son gelişmeleri görüşürken, Şeybani, evlerin yıkılması ve güney Suriye’deki ağaçların sökülmesi de dahil olmak üzere işgalci rejimin Kuneytra’ya yönelik saldırılarını kınadı ve bunun Suriye egemenliğinin açık bir ihlali olduğunu kaydetti.

Alman bakan ise bölgede istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacak diplomatik çözümler bulmanın önemini vurguladı.

İkili ilişkileri güçlendirmek için yeni bir adımda, iki taraf ayrıca, ekonomik ve yatırım alanlarında iş birliğini artırmayı ve iki ülke arasındaki ticaret alışverişi için yeni ufuklar açmayı amaçlayan Suriye-Almanya Ekonomik Koordinasyon Konseyi’ni kurmayı kabul etti.

İki bakan, Suriye’deki yeniden yapılanma ve kalkınma projelerini destekleme fırsatları ve Suriye ekonomisinin küresel pazarlara kademeli olarak geri dönmesini sağlamak için ortak çabaları görüştü.

Taraflar ayrıca, Suriye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Bu konuda Şeybani, iki taraf arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesine katkıda bulunacak Şam ile Brüksel arasında diyalog kanalları geliştirme olasılığını masaya yatırdı. Alman bakan ise ülkesinin uluslararası ilkelere uygun olarak Suriye-Avrupa iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan diplomatik çabaları desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Görüşmenin sonunda iki bakan, her iki ülkenin ortak çıkarlarını gerçekleştirmek ve mevcut zorluklara diplomatik çözümler bulmaya katkıda bulunmak için önümüzdeki dönemde iletişim ve koordinasyonu sürdürme konusunda anlaştı. Alman Dışişleri Bakanı ayrıca yakında Şam’ı ziyaret etme sözü verdi. (İLKHA)

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Yükleniyor