-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7268,20% -0,92
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Suriye müzakerelerine katılmak üzere 11 heyet Astana'ya gitti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğündeki Suriye konulu 22. Astana görüşmeleri, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.
Suriye'deki duruma çözüm bulmak amacıyla uluslararası toplantıya katılmak üzere 11 heyet Astana'ya geldi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 11 Kasım 2024'te Astana süreci çerçevesinde Suriye'deki durumun çözümüne yönelik uluslararası müzakerelerin 22. turu Astana'da başladı. Suriyeli müzakerecilerden oluşan grup ise Kazakistan'ın başkentine geldi.
Toplantılara Şam yönetiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Raad, muhalefet ise Ahmet Tuma başkanlığındaki heyetlerle katılıyor.
Toplantıya Astana sürecinin garantörü olan ülkelerden heyetlerin de katıldığı kaydedildi. Bunların; Türkiye Dışişleri Bakanlığı Suriye İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı başkanlığındaki heyetler olduğu aktarıldı.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, ayrıca "Ürdün, Lübnan ve Irak'ın temsilcilerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar - Birleşmiş Milletler, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Kızıl Haç temsilcileri de müzakerelere gözlemci olarak katılıyor." bilgisini verdi.
Suriye'deki durumun çözümüne yönelik Astana formatında (Rusya, İran, Türkiye) uluslararası bir toplantı 11-12 Kasım'da Kazakistan'ın başkentinde yapılıyor. Ana konuları Suriye'de kapsamlı bir çözüme yönelik çabalar, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması, ülkedeki insani durum ve uluslararası toplumun çatışma sonrası yeniden yapılanmayı kolaylaştırmak için çabalarının seferber edilmedir. (İLKHA)
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Peygamber Sevdalıları, İzmir'de "Kudüs Günü" basın açıklaması düzenleyecek
Bakan Fidan: İran’da iç savaş çıkarma planlarına karşıyız
Öztürk: Petrol fiyatları yükseliyor, bu da üretime ek maliyetler getiriyor
Alimlerden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki
Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 13 kişi tutuklandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
Cizre’de minikler cami ile buluştu
Siirt’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Mücteba Hamanei'i ilk kez açıklama yapacak
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
Çin’in en büyük siyasi toplantısı sona erdi
İran'ın 41. dalga operasyonu başladı: "Düşmanın her seviyedeki zulmüne tereddütsüz cevap verilecek"
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
Yükleniyor






