-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
51,04% 0,09
-
GRAM ALTIN
7337,02% 0,02
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Suriye müzakerelerine katılmak üzere 11 heyet Astana'ya gitti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğündeki Suriye konulu 22. Astana görüşmeleri, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.
Suriye'deki duruma çözüm bulmak amacıyla uluslararası toplantıya katılmak üzere 11 heyet Astana'ya geldi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 11 Kasım 2024'te Astana süreci çerçevesinde Suriye'deki durumun çözümüne yönelik uluslararası müzakerelerin 22. turu Astana'da başladı. Suriyeli müzakerecilerden oluşan grup ise Kazakistan'ın başkentine geldi.
Toplantılara Şam yönetiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Raad, muhalefet ise Ahmet Tuma başkanlığındaki heyetlerle katılıyor.
Toplantıya Astana sürecinin garantörü olan ülkelerden heyetlerin de katıldığı kaydedildi. Bunların; Türkiye Dışişleri Bakanlığı Suriye İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı başkanlığındaki heyetler olduğu aktarıldı.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, ayrıca "Ürdün, Lübnan ve Irak'ın temsilcilerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar - Birleşmiş Milletler, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Kızıl Haç temsilcileri de müzakerelere gözlemci olarak katılıyor." bilgisini verdi.
Suriye'deki durumun çözümüne yönelik Astana formatında (Rusya, İran, Türkiye) uluslararası bir toplantı 11-12 Kasım'da Kazakistan'ın başkentinde yapılıyor. Ana konuları Suriye'de kapsamlı bir çözüme yönelik çabalar, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması, ülkedeki insani durum ve uluslararası toplumun çatışma sonrası yeniden yapılanmayı kolaylaştırmak için çabalarının seferber edilmedir. (İLKHA)
Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı
Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
Yükleniyor






