-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Suriye müzakerelerine katılmak üzere 11 heyet Astana'ya gitti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğündeki Suriye konulu 22. Astana görüşmeleri, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.
Suriye'deki duruma çözüm bulmak amacıyla uluslararası toplantıya katılmak üzere 11 heyet Astana'ya geldi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 11 Kasım 2024'te Astana süreci çerçevesinde Suriye'deki durumun çözümüne yönelik uluslararası müzakerelerin 22. turu Astana'da başladı. Suriyeli müzakerecilerden oluşan grup ise Kazakistan'ın başkentine geldi.
Toplantılara Şam yönetiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Raad, muhalefet ise Ahmet Tuma başkanlığındaki heyetlerle katılıyor.
Toplantıya Astana sürecinin garantörü olan ülkelerden heyetlerin de katıldığı kaydedildi. Bunların; Türkiye Dışişleri Bakanlığı Suriye İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı başkanlığındaki heyetler olduğu aktarıldı.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, ayrıca "Ürdün, Lübnan ve Irak'ın temsilcilerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar - Birleşmiş Milletler, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Kızıl Haç temsilcileri de müzakerelere gözlemci olarak katılıyor." bilgisini verdi.
Suriye'deki durumun çözümüne yönelik Astana formatında (Rusya, İran, Türkiye) uluslararası bir toplantı 11-12 Kasım'da Kazakistan'ın başkentinde yapılıyor. Ana konuları Suriye'de kapsamlı bir çözüme yönelik çabalar, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması, ülkedeki insani durum ve uluslararası toplumun çatışma sonrası yeniden yapılanmayı kolaylaştırmak için çabalarının seferber edilmedir. (İLKHA)
Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü
5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü
Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı
Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi
1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü
Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek
Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı
Tahran'da bir İHA düşürüldü
İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı
Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü
Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı
Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor
İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti
Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda
Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü
İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı
Siyonist rejim: Başaramadık
Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor
Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu
Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı
Yükleniyor







